Şimdi Ara

FX 6300 Overclock YARDIMA İHTİYACIM VAR(990fxa ud3 rev4)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar.

    Arkadaşlar eski kartım ile 4.4 ghz te stabil çalıştırdığım fx6300 işlemciyi msi g46 kartın arızalanmasından dolayı yeni kartımla o.c etmeye çalışıyorum.

    Öncelikle başlıkta belirttiğim gibi kartım gigabyte 990FXA UD3 versiyon 4 tür.

    4.4 ghz te 1,375 voltile stabiliteyi yakaladım. ancak prime 95 te 4 saat 50 dakikadan sonra bir çekirdek durdu. Bu konuyla ilgili ince ayarı ilerde tekrar gözden geçirmek üzere profilimi kaydedip 4,6 ghz için çalışmalara başladım.Overclock sebebim Flight simulator dür. Diğer oyun ve programlarda 4,4 yetiyor flight simulatorde sadece çok bulutlu havalarda kasılmanın azalması için yalnız çok bulut olan günlerde uçuş yapacağım zaman pc mi 4,6 ghz te kullanmayı hedefliyorum.(güncel hava durumu oyuna aktarılıyor ve bulutlu günlerde şehirlerde ve yoğun havaalanlarında 3d objeler ve onlarca eklenti üzerine de yüksek bulut çözünürlükleri binince işlemci katili oluyor)

    Şimdi gelelim problemime 4,6 ghz te stabiliteyi bir türlü yakalıyamıyorum. Bu konularda çok bilgili biri değilim. 5 ay önce öğrendim o.c yapmayı fsim yüzünden. Az buçuk bi bilgi var yani.

    Öncelikle kafama takılan bir durum oluştu. 4,4 ghz için ayar yaptığım sırada aynı voltajda load line calibration u auto dan normal konuma getirince voltaj dalgalanmaları azaldı ve voltaj değiştirmeden stabiliteyi sağladım 4,4 için. Ancak sıcaklıklar 3 derece civarında bir sıçrama yaptı.Anladığım kadarıyla bunun sebebi işlemciye gelen ortalama gerilim değerinin voltaj dalgalanmasının azalması nedeniyle yükselmesi. Birnevi voltaj arttırımı etkisi oldu bu ayarla sanırım. Bu durumu doğru algılamışmıyım?

    İkincisi 4,6 denemelerimde voltajı arttırdıkça hiç değişmeksizin testten bir süre sonra 4. çekirdek duruyor.Bunun sebebi tabiki işlemcimin limiti olabilir. Ancak o.c konusunda henüz kıt olduğum için başka kurcalamam gereken ayarlar varmı bunu bilmiyorum.

    Mesela CPU NB ye voltajı biraz arttırırsam veya nb frequency i biraz arttırırsam stabilite aynı cpu voltaj değeri için ne şekilde değişir. Bunlar tam olarak ne işe yarar? ve bu durumlarda kuzey köprüsü sıcaklıkları ne derece etkilenir.

    Şu an bu anakartta 4,6 GHZ için yaptığım prime testi sırasında kuzey köprüsü sıcaklığım 58 derecelerde ve işlemci sıcaklığı 69-63 arası çoğunlukla 60 - 61 şeklinde dalgalanmakta. Kuzey köprüsü ise nadiren 60 derece oluyor. Bu sıcaklıklar kuzey köprüsü için ve işlemcim için fazla değerlermi(hyper 212 evo kullanıyorum) Kasa asqard 600 watt öndeki bir adet stock fan ve arkadaki bir adet ufak egzoz haricinde üst tarafa bakan arka fan yuvasında bir adet 12 cm extra egzoz fanı ve yan kapakta alt yuvada bir adet 14 cm giriş fanı bulunmakta.

    Kısaca toparlamak gerekirse

    Stabilite için başka hangi ayarlar yapılmalı(c1e cool and quite vs vs c6 kapalı)

    cpu/nb voltajının stabikliteye etkisi nedir kuzey köprüsü sıcaklığında artışa sebep olurmu?

    cpu nb frekansı ayarının etkisi nedir ısı ve stabilite olarak?

    son olarak bahsi geçen sıcaklıklar tehlikeli değerlermidir?

    Bunlar dışında önerebileceğiniz başka müdahaleler nelerdir?

    Verimli bir o.c yapmak ve minimum ısıyla max performans almak için yardımlarınıza ihtiyacım var herkese şimdiden teşekkür ediyorum!







  • Yok mu yardım edecek olan arkadaşlar konu güncel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.