Şimdi Ara

Ford Focus vites ortama ve viteslere geçmeme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ford Focus vites ortama ve 3. 4. viteslere geçmeme sorunu;

    Selam Arkadaşlar. Ford focus 2004 aracım ver ve yukarıdaki sorunu yaşadım. Usta usta dolaştım. İş bilmez ustalar yüzünden neredeyse şanzıman indiriyorduk. Vites halatını değiştirmeyi önerenler mi ararsınız?

    Sorun vitesin hemen altındaki plastik tabla piminin kıtılması çıktı. Değişmesi iki dakika bile sürmedi. Kendim dahi değiştirebilirmişim.

    Ankaradan silifkeye bu büyük dertle gittim iyimi. 3 ve 4. viteslere takamayınca devirden düşüp durdum yokuşlarda. Arabadan iyice soğumuştum. Gttiğim ustalar sorunu bilmeyince kıçlarından arıza uydurmuşlar.

    oysa viteste yaylı bir mekanizma var. motor iinde falan değil. hemen vitesin altındaki deri körük kısmı kaldırın görürsünüz.

    Buradaki mekanizma siz vitesi 2 den üçe alırken otomatik olarak 3 ün karşısına getiriyor. Eğer yay kırılmışsa veya buna yataklık yapan üç vidalı platik tabladaki plastik pim kırılmışsa bunu yapmıyor. Ve 3. vites yerini elinizle siz bulmaya çalışıyorsunuz ama olmuyor. Vitesi geçiremediğiniz için çok zor araç kullanıyorsunuz.

    O kadar muzdarip oldum ki bunu hemen forumda paylaşmak istedim. kimse çekmesin bu sıkıntıyı. Ustaların pek çoğu durumdan habersiz. Gerçektende bir şanzıman veya halat hatası izlenimi veriyor oysaki fordların KRONİK ARIZASI.

    http://www.fordclubtr.com/forum/topic/233250-vites-kolu-ortalama-sorunu/ buradanda sorunu takip edebilirsiniz.

    eski tablaları bozup kırılan plastik pimleri metal bir pimle değiştiren bir yer buldum ankarada. azim oto diye bir yer. şaşmazda. Biraz pahalı geldi ama. 50 tl ye yaptı. sonuçta kırılan parça yerine tornada ürettirdiği metal bir parça vidalıyor. Eski kırılmıştablalalrı kullanıyor.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.