Şimdi Ara

Susurluk Yorsan Park Haline Carpma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eğer adamı bulabilirseniz helallik istemeyi unutmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazmadım sevgili kardeşim...

    @spacewolf

    Bakınız sevgili kardeşim, bunu tanıştığınız için siz söyleyebiliyorsunuz fakat bu durumda bırakılmış benim söylemem için bana bir sebep söyler misiniz? Ben size emniyete gitmenize gerek kalmadan anlatayım:

    Olay günü aracıma vuran vatandaşı tespit edebilmek umuduyla park ettiğim okulun müdüründen yardım istedim. Sağ olsunlar kırmadılar beni, baktık... Aşağıdaki fotoğraf o videodan alınma bir görüntü, bu görüntüden ne plaka okunuyor, ne de aracı diğer araçlardan ayıran ayrıntılar belli oluyor. Nasıl bulacaksınız? Emniyete gittim, park ettiğim okul bahçesinin olduğu yöne MOBESE kamerası varmış fakat oradaki nöbetçi arkadaş "plaka okuyamadığını söyledi"... "Aracı tarif etsem, bu tarife uygun kayıtlı araçların incelenmesini istesem, hani haberlerde duyuyorum, bulamazsınız?" diye sordum; "Hocam olur ama çok zaman alır" dedi... Eeee ben o araç bulununcaya kadar bu şekilde dolaşamam, onu bekleyemem. Pes etmedim, dün oradaki tüm esnaftan yardım istedim, sağ olsun yine hiç birisi kırmadı ancak nafile, okulun çıkış kapısına bakan kamera yok, olsa bile değil plakayı okumak arabanın o olduğundan emin olmayacağım derece kötü çekimleri var. Ne demek istiyorum, gittiğiniz iş yerinin kamerasının çekiminin bundan çok daha iyi olmayacağı düşüncesindeyim.

    "oups59" kardeşimizin çabası anlamlı ancak geç kalınmış bir çaba maalesef. Yukarıda da belirttiğim gibi ben mağdur edildim daha geçen Cuma günü... Bekledim, gelen olmadı. Aradım, taradım...

    Bazen tam orada, tam o anda, tam o durumda ve tam da o nisanla birlikte olmanız. Ümidinizi kırmak istemem, çaba sarfetmeniz takdire değer fakat iş işten geçti bir kere. Öyle inanıyorum ki başına bu olay gelen arkadaş da boş durmadı, sordu, soruşturdu, fakat çözüm bulamayınca kendisi aracın onarımı için çözüm arayışına girdi.

    Aracının muayenesi belki yakın zaman sonra ve bu sebeple en yakın zamanda yaptırmak zorunda... Belki araştırdığınız o vatandaş bayram tatili için yola çıkmış, orada sadece mola veren bir yolcu... Sizin aracın yaşadığınız yer plakalı olması ihtimali üzerinde hareket ediyor olabilirsiniz ama araç bakalım sizin yerleşkenizin plakasından mı, peki ya değilse...

    Neyse, niyetim sizi kırmak değil sayın "oup59", ne tesadüftür ki mağdur olan ve buna sebep olan (hem de neredeyse aynı zaman aralığında) aynı konuda. Bu hem sizin için, hem benim için empati kurmak için büyük bir şans.

    Ben; bana vurup kaçan adamın bu uğraşı içersinde olduğu bilsem de (empati kuruyorum) affetmezdim. Helallik isteseniz, bana düşen kısmından razı olmazdım arkadaşım. Başında olsaydı olay, inanın hiç kimse kalkıp tartışmak için fırsat kolluyor değil; aracınızdan inip özür dileyerek söze başlamak, mahçubiyetinizi belirtmek her iki tarafı da yumuşatırdı. Tabii ağızan özür çıkıp, beden diliyle de mahçubilyetiniz yoksa, zaten o zaman da karmaşa... Bu size bağlıydı.

    İnsanlar hata yaparlar... İzmit Özdilek tesislerinde, bir araç park yerinden çıkacak. Ben de oraya girme düşüncesindeyim, o geri geldikçe ben geri gidiyorum... Derken arkaya bir başka araç geldi ama o vakte çoktan diğer araç parktan çıkabilirdi... Arkada 3 bayan oturuyor, ara sıra arkaya bakıyorlar, sürücü bayanı uyardıklarını düşündüm. Sonra ne olduysa birden geldi, benim aracın ön tampona vurdu. Ne yaptım, dövdük mü? Kapıyı mı yumrukladım? Camını mı kırdım? Küfür mü ettim? Araçtan indim, kızdım (Hatırlamıyorum ama bir cümle söyledim sadece), bayan "Özür dilerim abi" demesi üzerine; "Kardeşim özür dilenecek bir şey yok, bilerek olan bir şey değil" dediğimi net olarak hatırlıyorum. Gösterilen nezakete, verilen karşılıktır...

    Neyse arkadaşım, hakkında hayırlısı diyelim... Ve sayın "spacewolf" yardımcı olmanız güzel, fakat karşıdaki arkadaş, durumu fark ettiyse zaten çözüm aramıştır... Belki o an fark etmedi bile, bir başka yerde durumu fark etti, bilmiyoruz ama fark ettiğinde illa ki bu masrafın kendisine ait olmadığı, haksızlığa uğradığı düşüncesiyle araştırmıştır fakat ulaşamamıştır. Gideceğiniz iş yerinin kameralarından da bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum ama bana göre : Bu uğraşılar geç kalınmış uğraşı...

    Resim ekledim (unuttum eklemeyi)

    Görüntüye bakılırsa makyajsız corolla, ki ben aracıma vurmasınlar diyerek oradaki basketbol potasının dibine bıraktım... Aracın arkasında çok boşluk var, bu alan olduğu gibi araç araç dolu, (sağ tarafta) gelip geçen dokundurmasın, rahat geçsin diyerek (ki genelde bu şekilde bir hizalama yapılıyor) bu şekilde bıraktım. Kaldı ki o araçla, benim aracım arasında en az 4 metre var. Fakat o vatandaş direğe rağmen benim aracımı buldu.
     Susurluk Yorsan Park Haline Carpma Susurluk Yorsan Park Haline Carpma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aalpan -- 20 Eylül 2015; 21:55:41 >
  • Değerli @aalpan hocam ,

    Sigorta acenteniz devreye girdimi bu konuda?

    Mesela ben şuan oup59 hocamızın çarptığı aracı bulmak üzereyim.Kendisi ne gibi şekilde yardım etti size?
  • Bende geçen tartışırken arka stopu çöp kutusuna vurdum, cidden bu tartışma anları çok sıkıntılı.Olmuştur,olabilir.

    Geçmiş olsun.
  • Merdomable kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler hocam. Keske Ben de cop kutusuna falan vursaydim. Insallah spacewolf hocam karsi tarafa ulasaca ve zarari giderecegiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    Tesekkurler hocam. Keske Ben de cop kutusuna falan vursaydim. Insallah spacewolf hocam karsi tarafa ulasaca ve zarari giderecegiz.

    Yaptığınız ve yapmak istediğiniz şey hoşuma gitti gönülden teşekkür eder, bir an önce kafanızdaki çıkıntıdan kurtulmanız dileğiyle.
  • @aalpan

    Gecmis olsun.Far icin endiselenmeyin 40 50 tl ye tamir ettirirsiniz far tirnaklarini.

    Benim a3 aracimin on 2 far tirnaklari kisin buzdan kayip carpma yuzunden hepsi kirildi.50 tl ye maslak sanayide tamir ettirdim orjinalinden daha saglam oldu. Benimkininde servisten sordum tanesi 2000 kusur tl dedi dogus

    Gecen cuma muayeneden de rahatlikla gectim.Baktilar tirnaklara sallanmiuorsa sorun yok deyip gecirdiler.

    Tekrar gecmis olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !sTaNbLuE -- 21 Eylül 2015; 10:30:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burda yazıp saymak ne kadar kolay. Adam diyorki ben bir hata yaptım ve hatamın bedelinide ödemeye hazırım.Vurduğum arkadaşa ulaşmak için elimden geleni yapıyorum diyor.Siz hala burada yok şöyle yok böyle.Böyle yazanlar araca vursa not bile bırakmayacak tipler.Klavye başında şöyle böyle yaparım diye savunuyorlar.
    Hocam vicdanınız yerinde ve iyi bir insansınız.Keşke herkes sizden örnek alabilse.İnşAllah aracı bulursunuzda sıkıntısız çözersiniz.Ayrıca sizin gibi insanların bulunduğunu bilmek beni biraz daha rahatlattı.
  • Spirited kullanıcısına yanıt
    Hocam guzel sozleriniz icin tesekkur ederim. Olumsuz yazan arkadaslarin da cani sagolsun. Acikcasi bu tarz yorumlar almak cok da beklenmedik bir durum degil.

    Forumda yasi nispeten kucuk arkadaslar var, ya da belki kendileri veya bir yakinlarinin basina benzer bir durum gelmis olabilir. Ondan boyle soyluyorlardir.

    Insallah diger araci bulup isi halledecegiz.
  • @spacewaolf

    Merhaba sevgili kardeşim, sigortacıdan kastınız kasko yapan sigortacı ise kaskom yok; trafik sigortasını yapan sigortacıdan bahsediyorsanız; tekrar yazayım.

    Olayın olduğu gün, aşağıdaki fotoğrafları okulun güvenlik kamerasından aldım. Bu görüntülerden net olarak bir şey anlaşılmıyor. Polise gittim, durumu anlattım, MOBESE kameralarından faydalanalım dedim ama nafile... Kameralar bozuk, aracı tarif edip, aracı bulmayı önerdim ancak çok uzun süreceğini söyledi nöbetçi amir arkadaş. Benim emniyette tanıdıklarım yok, olsaydı belki üzerine düşerlerdi...Belki! Esnafı dolaştım, hiç bir kimse kırmadı beni; kayıt halindeyken izledim ancak aracın çıkabileceği noktayı gören bir tek kamera yok. Olsaydı... Olsaydı da bir şey değişmezdi, çünkü her birinin kayıt kalitesi yukarıdaki görüntü gibi yani plaka okuma şansım yok.

    Bilmiyorum, sigortacı ne yapabilirdi? Eğer çözülebiliyorsa sevgili kardeşim (gerçi aracı yaptırıp,aldım) buyur, yardımına açığım. Kasko yaptırmayı düşünüyorum, senden yaptırırım; seneye trafik sigortasını senden yaptırırım; evin dask ve sigortasını da sana yaptırırım, nakit. (Bu son cümlemden sonra dalga geçtiğimi düşünmeyiniz lütfen) Bana gerçekten faydalı olabilecek birisi lazım, ben bu parayı her halükârda vereceğim ama işini yapana gitsin. Ama yok kardeşim; aracın başına araç sahibiyle birlikte gelen bir vatandaş görülüyor kayıtlarda şahit olacak olsa o olur ama yok, yok. Aracın kapıdan çıktıktan sonra ne tarafa döndüğüne dair elimizde kanıt yok, elimdeki tek kanıt aşağıdaki fotoğraflar ve kamera kaydı.

    İyi niyetlisiniz, "oup59" kardeşimin de iyi niyetli olduğunun farkındayım ama bu (bana göre) samanlıkta iğne aramaya benziyor). O an geçtikten sonra bir daha geri dönüşü yok. Ben biraz da aksiliklerin kurbanı oldum, MOBESE'nin çalışmaması en büyük aksilik. O olsaydı zaten şu an bunu konuşuyor olmazdık; daha ziyade kendi izlediğim yolla nasıl bulabildiğimi paylaşıyor olurduk.



    @!stanblue

    Bugün sabah aracı verdim, yaklaşık yaklaşık 2.5 saat önce teslim aldım. Farın altta kalan ayağı kırılmamış, bu sebeple de farın tabanını komple çatlatmış, onarılmış; çamurluğa bağlanan ayak zaten çatlaktı, onarılmış; sis ve gündüz farı (ikisi bir grup) içeride çatlaklar varmış, onarılmış; çamurluk ve tamponu boyasız şekilde düzeltmiş, gönyesine gelmiş. 2 küçük kusuru var ama önemli değil. Toplam 400 lira masrafım oldu, usta canımızı yakmadı fazlaca. Olan oldu, biten bitti.


    @oup59

    Sevgili kardeim, eğer sizi kırdıysam, sizden özür diliyorum. Ben, başımdan geçip bulmak için çaba sarfettiğim için ve maalesef bulamadığım için size nafile uğraşıyorsunuz diyorum.

    İlk yazdığım satırlar size empati kurmanızı sağlamak amacındaydı... Mesela "hanımımla tartışıyordum, insanlık hali, oluyor işte" dediğiniz kısma ithafen; ben de bizim tartışmamızı gerektirmeyecek konudan ötürü hanımıma kızdım, yani biz yok yere tartıştık , hani bu olayla buna sebep oldunuz (ya da olmuş olabilirsiniz) demek istedim ve diğerleri...

    Çabanızı takdir ediyorum, umarım bulursunuz çünkü bugün araç yapılırken parçalardaki hasarı gördükçe inanın aklıma sizin ve karşınızdaki insanın durumu geldi... Dışarıdan bir şey yok gibi görünüyor ama ustanın dediği gibi "parçalar o kadar fazla ve birbiriyle yapışık, ufak bir hasar büyük maliyetlere çıkıyor". Yama, yuma bir şekilde çözüldü ancak bir yetkili serviste olaydı bu durum, bunun altında kalkılmazdı.

    Neyse, kalbinizi kırdımsa tekrar özür diliyorum. Umarım karşı tarafa ulaşırsınız, umarım adam çözüm üretmeden önce adamın zararını telafi edebilirsiniz.
  • Hemen gidin yörsanın market bölümünden 2 kilo tereyağı alın,vurduğunuz bölgeye psta polish pad'iyle iyice yedirin.Göçük ve çizik geçer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Kirilmadim tabiki. Zaten sizin yazdiklariniza katildigimi da belirttmistim. Diger araci bulmaya ugrasiyoruz. Emniyet ve Jandarma Mobese ile tesis kamerasindan simdilik birsey cikmadi. O bolgeyi goren kamera yokmus. Artik en son bir dilekce ile savciliga durumu bildirip beklemeye baslayacagiz. Eger diger arac sahibi bir bilgiye ulasip bizi ararsa en azindan orada bir kaydimiz olsun diye.

    Ben kendi aracimdaki vuruntuyu bugun yetkili servise gosterdim. Pek onemsiz oldugunu ve illa duzeltilmesini istersem vakumla duzeltilebilecegini soyledi. Benim aractaki ize bakarak diger aracta muhtemelen en fazla tamponuna cizik atmissindir veya temas ettigi yer hafif gomulmustur diye bir yorum yapti.

    Size de gecmis olsun. Bu durum bana ders oldu olmasina ama diger kisiye ulasip kucuk veya buyuk ne hasari varsa karsilayana kadar icimin rahat etmeyecegi de asikar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oup59

    Kirilmadim tabiki. Zaten sizin yazdiklariniza katildigimi da belirttmistim. Diger araci bulmaya ugrasiyoruz. Emniyet ve Jandarma Mobese ile tesis kamerasindan simdilik birsey cikmadi. O bolgeyi goren kamera yokmus. Artik en son bir dilekce ile savciliga durumu bildirip beklemeye baslayacagiz. Eger diger arac sahibi bir bilgiye ulasip bizi ararsa en azindan orada bir kaydimiz olsun diye.

    Ben kendi aracimdaki vuruntuyu bugun yetkili servise gosterdim. Pek onemsiz oldugunu ve illa duzeltilmesini istersem vakumla duzeltilebilecegini soyledi. Benim aractaki ize bakarak diger aracta muhtemelen en fazla tamponuna cizik atmissindir veya temas ettigi yer hafif gomulmustur diye bir yorum yapti.

    Size de gecmis olsun. Bu durum bana ders oldu olmasina ama diger kisiye ulasip kucuk veya buyuk ne hasari varsa karsilayana kadar icimin rahat etmeyecegi de asikar.

    Ben ümidinizi kırmak istemiyorum, inanın o vatandaşın aracını yaptırmaması için bahaneler bulmaya çalışıyorum ama olmuyor. Bir diğer konu da (hani bilmeniz açızından yazıyorum) benim araçta da dışarıdan bir çamurluk masrafı görünüyordu ama alttaki sis farına kadar zedelenmiş... Neyse, bunun bir önemi yok artık. NE diyeyim, umarım bulursunuz.

    Hani şu sebeple zor olduğunu düşünüyorum: O vatandaş şikayetçi olmadıysa eğer, çok zor. Kendiniz de illa ki olayın olduğu tesise gidip kamera kayıtlarını gördünüz. Kaliteli çekimleri yok maalesef. "spacewolf" ün emniyetteki ilişkisiyle, durum (bana göre) şu şekilde olsa bulunabilir.

    Şikayetçi olan adamın aracını, kamera görüntülerinden teşhis edebildiniz mi? Eğer bunu yapmadıysanız, size en önce bu lazım. Eğer adam da şikayetçi olmuşsa ve şikayetinde kendi aracının bilgilerini paylaşmışsa, hele de mevki bilgilerini, emniyetteki tanıdık şikayetleri arası ilişkiyi kurabilir ama o polis memuru arkadaş yapabilir bunu. Yoksa kanaatimce, diğerleri (polis arkadaşlar varsa kusura bakmasınlar, bana göre gördüğüm manzara bu idi) ilgilenmeyeceklerdir.

    Şu da var, siz o vatandaşın aracının arkasından vurmuşsanız, o kişi park yerindeyken fark etmemiş de olabilir. Genelde çoğumuz aracın etrafında dolaşmadan biniyoruz, ben de mesela o gün araca sağdan vurulmuş olsa fark etmezdim. Hatta, abartmayayım ama hanımımı almaya gittim, 2.5 saat sonra hanımım fark ederse öylece görürdük büyük ihtimal. Tabii o vakte kadar da kim öle, kim kala. Kim bilir nerde durduğumda vurdular, nereye park etmiştim?

    Zor bir durum sizinkisi de açıkçası... Belki de vurup kaçacak kadar vicdansız olsanız bu kadar sancınız olmayacak. İnan sizin durumunuz daha zor. Ben kendime kızdım, kaçana kızdım ama araba yapıldı, bitti; bundan başka da bir seçeneğim yoktu zaten... Ama hayatım boyunca bana bunu yapanı tanımasam da affetmeyeceğim. Fakat siz bu vatandaşı bulamadığınız sürece bu sıkıntıyı yaşayacaksınız. Allah kolaylık versin.

    Uzun lafın kısası, kendimizi korumak adına en güzeli... Bırakalım kaskoyu falan, kayıt yapacak bir cihaz lazım. Daha kötüsü olabilirdi... Hiç suçunuz yokken ölümlü, yaralanmalı bir kaza meydana gelebilirdi ve hayatınız kendi haklılığınızı kanıtlamak için geçerdi.

    İyisi mi bu konu vesilesiyle, gerek buraya yazanlara, gerekse konuyu okuyanlara tavsiyem bir kayıt cihazı bulundurmak.

    oup59' un aracında kamera olsaydı; şimdi bulmak için çaba sarf etmesine gerek yoktu. Geri gelirken kayıtta olan kamera zaten aracın plakasını da görecekti mutlak. Uzattım, kusura bakmayın lütfen. Allah kolaylık versin kardeşim, elimden gelse de gerek size, gerek mağdur olan o insana yardımcı olabilsem.
  • İki tarafa da geçmiş olsun.Kaza yapmayı kimse istemez.Yöntemin yanlış.Vicdanını rahatlatmak için mi konu açtın?Forum çok takip ediliyor doğru ama mağdur forumda internette mi arayacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aalpan

    @spacewaolf

    Merhaba sevgili kardeşim, sigortacıdan kastınız kasko yapan sigortacı ise kaskom yok; trafik sigortasını yapan sigortacıdan bahsediyorsanız; tekrar yazayım.

    Olayın olduğu gün, aşağıdaki fotoğrafları okulun güvenlik kamerasından aldım. Bu görüntülerden net olarak bir şey anlaşılmıyor. Polise gittim, durumu anlattım, MOBESE kameralarından faydalanalım dedim ama nafile... Kameralar bozuk, aracı tarif edip, aracı bulmayı önerdim ancak çok uzun süreceğini söyledi nöbetçi amir arkadaş. Benim emniyette tanıdıklarım yok, olsaydı belki üzerine düşerlerdi...Belki! Esnafı dolaştım, hiç bir kimse kırmadı beni; kayıt halindeyken izledim ancak aracın çıkabileceği noktayı gören bir tek kamera yok. Olsaydı... Olsaydı da bir şey değişmezdi, çünkü her birinin kayıt kalitesi yukarıdaki görüntü gibi yani plaka okuma şansım yok.

    Bilmiyorum, sigortacı ne yapabilirdi? Eğer çözülebiliyorsa sevgili kardeşim (gerçi aracı yaptırıp,aldım) buyur, yardımına açığım. Kasko yaptırmayı düşünüyorum, senden yaptırırım; seneye trafik sigortasını senden yaptırırım; evin dask ve sigortasını da sana yaptırırım, nakit. (Bu son cümlemden sonra dalga geçtiğimi düşünmeyiniz lütfen) Bana gerçekten faydalı olabilecek birisi lazım, ben bu parayı her halükârda vereceğim ama işini yapana gitsin. Ama yok kardeşim; aracın başına araç sahibiyle birlikte gelen bir vatandaş görülüyor kayıtlarda şahit olacak olsa o olur ama yok, yok. Aracın kapıdan çıktıktan sonra ne tarafa döndüğüne dair elimizde kanıt yok, elimdeki tek kanıt aşağıdaki fotoğraflar ve kamera kaydı.

    İyi niyetlisiniz, "oup59" kardeşimin de iyi niyetli olduğunun farkındayım ama bu (bana göre) samanlıkta iğne aramaya benziyor). O an geçtikten sonra bir daha geri dönüşü yok. Ben biraz da aksiliklerin kurbanı oldum, MOBESE'nin çalışmaması en büyük aksilik. O olsaydı zaten şu an bunu konuşuyor olmazdık; daha ziyade kendi izlediğim yolla nasıl bulabildiğimi paylaşıyor olurduk.



    @!stanblue

    Bugün sabah aracı verdim, yaklaşık yaklaşık 2.5 saat önce teslim aldım. Farın altta kalan ayağı kırılmamış, bu sebeple de farın tabanını komple çatlatmış, onarılmış; çamurluğa bağlanan ayak zaten çatlaktı, onarılmış; sis ve gündüz farı (ikisi bir grup) içeride çatlaklar varmış, onarılmış; çamurluk ve tamponu boyasız şekilde düzeltmiş, gönyesine gelmiş. 2 küçük kusuru var ama önemli değil. Toplam 400 lira masrafım oldu, usta canımızı yakmadı fazlaca. Olan oldu, biten bitti.


    @oup59

    Sevgili kardeim, eğer sizi kırdıysam, sizden özür diliyorum. Ben, başımdan geçip bulmak için çaba sarfettiğim için ve maalesef bulamadığım için size nafile uğraşıyorsunuz diyorum.

    İlk yazdığım satırlar size empati kurmanızı sağlamak amacındaydı... Mesela "hanımımla tartışıyordum, insanlık hali, oluyor işte" dediğiniz kısma ithafen; ben de bizim tartışmamızı gerektirmeyecek konudan ötürü hanımıma kızdım, yani biz yok yere tartıştık , hani bu olayla buna sebep oldunuz (ya da olmuş olabilirsiniz) demek istedim ve diğerleri...

    Çabanızı takdir ediyorum, umarım bulursunuz çünkü bugün araç yapılırken parçalardaki hasarı gördükçe inanın aklıma sizin ve karşınızdaki insanın durumu geldi... Dışarıdan bir şey yok gibi görünüyor ama ustanın dediği gibi "parçalar o kadar fazla ve birbiriyle yapışık, ufak bir hasar büyük maliyetlere çıkıyor". Yama, yuma bir şekilde çözüldü ancak bir yetkili serviste olaydı bu durum, bunun altında kalkılmazdı.

    Neyse, kalbinizi kırdımsa tekrar özür diliyorum. Umarım karşı tarafa ulaşırsınız, umarım adam çözüm üretmeden önce adamın zararını telafi edebilirsiniz.

    Değerli hocam ,

    Size durumu şöyle izah edeyim. Sigortacı dediğiniz insan satışçı değil müşteri hizmetleri yönü ağırlıklı olan insandır.

    Sizin yaşadıklarınızdan sonra size fikir verebilir mesela bölgede benzin istasyonu varsa kontrol etmek sadece bir öneri.

    Lakin dediğinize göre polisler uzun süreceği için yardımcı olmamış.Sigortacınızın o polislere laf anlatması gerekirdi.40 liralık poliçe de aynı 100.000 liralık poliçe de aynı benim gözümde.Buradaki dostlarımın benimle çalışmayı sevmelerinin sebebi bu.Siz bir aracıyla anlaşıyorsunuz bırakın sizin elinizin bağlandığı yerde devreye girsin.

    En kötü size tanıdık bir avukat önermesi lazımdı ki resmi yollardan araştırma yapılsın.

    Kasko , konut veya dask hepsinde yardımcı olurum o kolay iş.Önemli olan sizin mağduriyetiniz çözülsün.

    Size yazarken diğer arkadaşların da kulağında olsun sigortacınız sizin aracınızdır.Yardımcı olmaya çalışmıyorsa kendisiyle çalışmayın.

    Maalesef sizin acenteniz olmadığım için yardımcı olamam çünkü yasal bir yaptırırım yok.Acenteniz olsam yasal olarak sizin için soru sorabiliyorum.
  • Teşekkür ederim sevgili kardeşim. Böyle de olunabilirmiş, bilmiyordum fakat beklentimde yok açıkçası. Kaldı ki onlardan önce ben seçenekleri kullandım, fakat şansım da yaver gitmedi. Polis konusunda inanın ne diyebileceğimi bilmiyorum; yani siz de olsanız durum değişir miydi bilmiyorum.

    Fakat, şu da var, ben Sapanca' da oturuyorum, ben buradan dahi (ki trafik sigortasını yaptırdığım vatandaş da burada oturuyor) çözüm üretemedim. Yasal olarak ne yapabilirdim inanın bilmiyorum.

    Polisin "arayayım, vicdanım rahat etsin" demesi durumu özetler sanırım. Belki şikayet etmem tavsiyesinde bulunacaksınız, etsem benim açımdan bir şey değişmeyecek. Biz velev ki o vatandaşı bu saatten sonra bulduk; ben zaten yaptırmışım sanayi de bir ustaya. Elimde fatura yok, bir şey yok, yaptığım bu masrafı nasıl kanıtlayacağım.

    Benim üzerimden bir yük kalktı; evet mükemmel olmadı ama zaten mükemmel olmasını beklemiyordum. Bugünün şartlarında oalbileceğinin en iyisi bu... Neyse, size kolay gelsin, hakkımızda hayırlısı böyleymiş diyorum. Şimdi önlemimi almaya çalışıyorum, kamera alacağım nasipse, nihayetinde ben eşeğimi sağlam kazığa bağlayayım, gerisini Allah'a emanet edeyim.

    Kalın sağlıcakla.
  • Merhaba, konuyla ilgili bir gelişme var mı? Aklıma geldi birden, sormak istedim. KArşı tarafı bulabildiniz mi?
  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Kamera görüntülerini tesisten istedik. Yok dediler. Bize vermemiş olabileceklerini düşünerek sigorta acentem aracılığı ile savcılık kanalı ile talep edilmesi için işlem yaptık.
    Ayrıca emniyet ile jandarmaya'da sorduk ama onların mobeseleri sadece yola bakıyormuş. Tesisin otoparkını gören bir kameraları yok.
    Bayram tatilinden daha yeni çıktık. Henüz bir şey yok. Bekliyoruz.
  • Hayırlısı inşallah sevgili kardeşim, aradan 1 hafta geçti, hatırlatmak gibi oldu belki ama aklıma geldi dediğim gibi. Yalnız, tesisin kameralarının net bir görüntü vereceğinin zannetmiyorum. Görüntüler iyi olmasa bile, en azından aracı tanıyabilir ve ne tarafa gittiğini görebilirseniz, yol üzerindeki MOBESE' lerin belki faydası olabilir.
  • aalpan A kullanıcısına yanıt
    Bizim de niyetimiz o yönde. Bir yerlerden bir görüntü elimize geçse izini takip edeceğiz.
    Olayı savcılığa da aksettirdik. Bekliyoruz. Hayırlısı artık.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.