Şimdi Ara

Jetta, Golf, Civic ve Mazda 3 en boş manuel hangisi alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
1.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araç senede ortalama 10 bin km yapacak ve en az 6-7 sene kullanılacak bu yüzden 2. el değeri veya dizel olup olmaması pek önemli değil. Trafik sorunu olmayan, yolları düzgün bir Anadolu şehrinde yaşadığımız için oto vites seçeneğini eledik. Bu bilgiler ışığında aşağıda güncel donanım ve fiyat bilgilerini yazmış olduğum araçlardan hangisini neden tavsiye edersiniz. Yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Not: iihs small overlap dan maksimum güvenlikle çıkamamış yada teste hiç girmemiş otomobilleri hiç bir şekilde düşünmüyorum ve bütçem maksimum 65000TL


    Honda Civic 1.6 Sedan Dream Düz 56990 TL
    VW Golf 1.2 TSI Midline Plus Düz 60500 TL
    VW Jetta 1.2 TSI Trendline Düz 59500 TL
    Mazda 3 1.5 Sedan Soul Düz 63600 TL







  • 2. El önemli değilse mazda yakışır...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2 Tsi Leon

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lpg düşünmüyorsanız az yaksın diye tsi ünite golf yada jetta alırdım.Bagaj önemliyse jetta değilse golf daha kalitelidir.Lpg düşünüyorsanız civic öncelikli olmak üzere ondan sonra mazda derim.
    Birde Anadolu şehrinde kullanacağınızdan bahsetmişsiniz.Bu araçların servisi yada parçalarını bulabilirmisiniz bulunduğunuz yerde buna göre seçim yapım.Vw honda alırsanız 7/8 sene sonra daha çabuk satarsınız piyasası olan araçlar.Mazda satarken biraz daha zor düşük fiyata satabilirsiniz.
  • Mazda iyi hoşta 6 ayda bi bakım işi akıl karıştırıyor. Midline golf de boş, comfortline golf veya elagance civic alınabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yerinizde olsam boş araç almazdım. İnanın sonradan pişman olursunuz. Mesela boş golf yerine leon style alsanız durup durup iyiki bunu almışım dersiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Airapper

    1.2 Tsi Leon

    Cevap için teşekkür ederim. Sonuçta Golf'ün uygun fiyatlı tam klonu olsa da Amerika'da satılmadığı için iihs testi yok bu otomobilin. Tasarımını çok beğensem de pasif güvenlik standartları anlamında ikna olamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elophidae

    Ben yerinizde olsam boş araç almazdım. İnanın sonradan pişman olursunuz. Mesela boş golf yerine leon style alsanız durup durup iyiki bunu almışım dersiniz.

    cevap için teşekkürler... valla açıkcası cc, cam tavan, anahtarsız çalıştırma, led far vs 70 bin lik bir araç yerine aynı segmente aynı fiyatta daha boş ama daha güvenli 70 binlik aracı alırdım. kişisel tercih diyelim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyberBot

    Mazda iyi hoşta 6 ayda bi bakım işi akıl karıştırıyor. Midline golf de boş, comfortline golf veya elagance civic alınabilir.

    evet sıkıntılı bir durum gerçekten. bir de fiyat olarak incelemek lazım normal bakım x 2 ise sıkıntı ama normal bakım : 2 ise eyvallah.
  • Jetta testi var ona bakın golfun jettadan eksiği yok fazlası var.Seat leon düşünebilirsiniz.Özellikle Sıfır Leon fr iyi bir seçenek.Fakat bulunduğunuz yerdeki parça ve servis durumu çok önemli lpg düşünüyorsanız tsi üniteden uzak durun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: balkanxp

    Araç senede ortalama 10 bin km yapacak ve en az 6-7 sene kullanılacak bu yüzden 2. el değeri veya dizel olup olmaması pek önemli değil. Trafik sorunu olmayan, yolları düzgün bir Anadolu şehrinde yaşadığımız için oto vites seçeneğini eledik. Bu bilgiler ışığında aşağıda güncel donanım ve fiyat bilgilerini yazmış olduğum araçlardan hangisini neden tavsiye edersiniz. Yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

    Not: iihs small overlap dan maksimum güvenlikle çıkamamış yada teste hiç girmemiş otomobilleri hiç bir şekilde düşünmüyorum ve bütçem maksimum 65000TL


    Honda Civic 1.6 Sedan Dream Düz 56990 TL
    VW Golf 1.2 TSI Midline Plus Düz 60500 TL
    VW Jetta 1.2 TSI Trendline Düz 59500 TL
    Mazda 3 1.5 Sedan Soul Düz 63600 TL


    kardeşim eğer 60-65 bine çıkıyorsan senin ilacın elantra:
    ELANTRA 1.6 D-CVVT MODE (BENZİNLİ) 54.000 TL 54.000 TL
    ELANTRA 1.6 D-CVVT STYLE DESIGN PACK (BENZİNLİ) 64.500 TL 64.500 TL
    iihs den de acceptable not almış bir araç.
    https://www.youtube.com/watch?v=nGWRf1OeYFc




  • 2.el derdi olmadigi icin kesinlikle Mazda 3.Listedeki diger arabalara bin basar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu seçenekler arasında golf ama leon daha mantıklı olabilir.
  • Eğer fiyatları doğru araştırdıysanız Civic'teki fiyat farkı avantajını lpg ya da otomatik şanzıman ile değerlendirebilirsiniz.

    Yani:

    Civic Dream, Eco, Lpg, otomatik 62000 civarına geliyor.

    Böylece az yakan ve daha konforlu bir aracınız olur.

    Lpg'nin güvenli olmadığı yönünde kaygınız varsa Civic berbat tüketimiyle bütçenizi yorar.

    İkinci el kaygısı yoksa şüphesiz Mazda 3.

    Hem ikinci el kaygısı hem de Lpg kaygısı varsa Golf.
  • 3 -5 yıl deseydin golf mantikliydi leon beş para etmez onu kesin ele civicin otomatigine bakmistim geçişler berbatti duzu bilmiyorum. Mazda sorunsuzdur LPG taktirmam dersen uzun yıllar binersin . bence 5 yıl sonra fikirlerin değişir üstad şimdi 10 yıl diyosun ama . bu arada mazda ot şanzıman var bende araç 11 binde yakıt tüketimi 6.6 .... Bi arkadaşın dediği gibi 6 ayda bi bakıma gitmesi sacmalik. Serviste kazanmiyiruz zaten araç arıza vermediği için bare böyle opelim diyolar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: navim

    3 -5 yıl deseydin golf mantikliydi leon beş para etmez onu kesin ele civicin otomatigine bakmistim geçişler berbatti duzu bilmiyorum. Mazda sorunsuzdur LPG taktirmam dersen uzun yıllar binersin . bence 5 yıl sonra fikirlerin değişir şimdi 10 yıl diyosun ama . bu arada mazda ot şanzıman var bende araç 11 binde yakıt tüketimi 6.6 .... Bi arkadaşın dediği gibi 6 ayda bi bakıma gitmesi sacmalik. Serviste kazanmiyiruz zaten araç arıza vermediği için bare böyle opelim diyolar :)

    Şu anki otomobilimiz zamanında sıfır aldığımız 2000 model güvenlik paketli 1.6ies civic. Bugün Honda ya test için gittim son kasa sedan civic ile 15 yıllık civic arasında yalıtım anlamında kayda değer bir gelişme yaşanmamış, Fakat hb dizel tamamen farklı bir otomobil. Bu arada arkadaşımin 1.2 TSİ golf 7 aracini inceleme şansı da buldum bana pratik, sessiz ve Konforlu bir otomobil gibi geldi. Dsg dışında golf 7 nin bilinen bir sorunu var mi? Açıkçası 15 yıllık arabamizin en sevdiğimiz taraflarından biri de sorun namına hiç bir şey yaşamamış olmamız.




  • Hocam japonlar sorunsuzdur. Fakat yalıtım konusunda mazda da çok ii değil mıcırlı asfaltta kafa sisiriyor şahsen 15 e yakin araç denedim aman aman fark yok yalıtım konusunda ''''. golf rahatti üstadım belki 16 inç jantlarinda etkisi vardır sorun konusuna birşey diyemem güzel araç. Kesinlikle test surusu yap cunki burada herkes bbirsey söyleyip kafan karışacak ben öyle yaptım sonunda mazda ya karar verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navim -- 14 Eylül 2015; 0:45:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iihs small overlap testine göre karar verecekseniz civic ya da mazda 3 diğerlerine oranla daha güvenli araçlardır. Çocuk güvenliği önemli diyorsanız çocuk koltuğunu Civic'in arka orta koltuğuna konumlandırmanız daha güvenli olacaktır.
  • Kardes bu forumda cikacak cevap belli. Gecen gun golfu bmw 1 le a ile ayni kefeye koyan adamlarin kiskacina girdim forumda. Bence git bin sur sonra kendin karar ver. Benim oyum f/p araci leon.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leon baya tavsiye ediliyor, bana göre iç konsolu dışında güzel de bir otomobil ama tavan gücü testi ve small overlap çarpışma testi yapılmamış, bu alanlarda maksimum güvenli olduğu ispatlanmamiş bir otomobil olduğu için düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.