Şimdi Ara

RAM takviyesi yapayım dedim ama..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar benim külüstür bilgisayara, hızlansın diye 2gb ram alıp takayım dedim.. makinada 1'er gb'lık toplam 2gb ram takılıydı.. anakartta 4 slot olup maksimum 8gb'a kadar ram destekliyordu.. ben de en azından 4gb olsun diye 2gb ddr2 800mhz ram aldım.. ve fakat üzerindeki 'ler 667mhz imiş..

    neyse taktım rami ve bios'ta 4gb olarak gözüktü.. ama bilgisayar açılırken siyah ekranda kaldı. çeşitli kombinasyonlar deneyip bilgisayarı çalıştırmayı yani ekrana gelmeyi başardım. ama 3gb çalıştırabildim, yani daha önceki takılı olan 1gb ram + 2gb'lık yeni ram takılı olunca çalışıyor, diğer 1gb ram takılıyken pc açılışındaki anakart bilgileri kısmında takılıyor..

    ilginçtir, harici ekran kartını çıkartıp monitörü onboard ekran kartına taktığımda tüm ramler takılı iken de bilgisayar açılıyor fakat bu sefer de kullanılabilir ram miktarı 2.87gb mı ne öyle bir şey gözüküyor..

    yani şu an itibariyle 3gb ram kullanabiliyorum, eskiden takılı olan 1gb ramlerden biri + yeni 2gb ram.. bileydim 1gb ram alırdım sadece

    sorun ne olabilir? farklı mhz'ler mi? yoksa başka bir şey mi? harici ekran kartını çıkarınca tüm ramler takılı olarak makinanın açılması ama kullanılabilir ram miktarının düşük olması da enteresan geldi. harici ekran kartının kullandığı ram mi etkiliyor tüm ramler takılıyken makinanın anakart bilgileri kısmında kalmasını? ki harici ekran kartı sadece 256mb'lık kapasitede..

    konuyla ilgilenip incelemek isteyen arkadaşlar için anakartın modeli: asus m2a-vm

    yardımlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum..







  • işletim sisteminden dolayı olabilir 32 bit işletim sistemleri 3 gb civarı birşey destekliyor diye biliyordum ram işlerinden falan pek anlamam ama dual ram varsa dual slotlara takıp dene öbür ram ide diğer slota takıp dene





    Edit : Bence bi 64 bit yapmayı dene yapabileceksen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProVival -- 24 Ağustos 2015; 22:26:16 >
  • anakarttaki 4 slotun 2'si sarı, 2'si siyah renkli.. eski ram'ler sarılara takılıydı, yenisini siyahlardan birine taktım, üstte dediğim siyah ekran sıkıntısı oldu.. sarılardan birini siyaha taktım, yine aynı oldu.. tam tersini denedim, yine aynı.. sonra sarı yerdeki takılı olanların ikisini de siyahlara, yeniyi de sarıya taktım, olmadı ama 1gb'lıklardan birini çıkartınca oldu.. sanırım yenisi yani mhz'i daha yüksek olan sarı tarafa takılacak diye bir fikir edindim, belki de tesadüftür.. kısacası slotlara takmadaki tüm kombinasyonları denedim sanırım..

    64 bit yapmayı bir araştırayım bakalım, nasıl oluyormuş...
  • hocam haklısınız galiba, pc özelliklerinde 32 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci yazıyor.. şöyle bir araştırdım da, 64 bit işletim sistemi olursa ram yükselebilirmiş, belki benim sorun da çözülür.. en azından denemeye değer gibi :) 64 bit bir windows indirip temiz bir kurulum yapayım, bakalım olacak mı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.