Şimdi Ara

Kişi ideolojisi için mutlaka okunmalı denilen kitaplar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Kişinin hayat görüşünü şekillendirmesi için mutlaka okunmalı dediğiniz kitaplar var mı? Filozofların, devrimcilerin hayatları ya da düşünceleri vs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RockSharp -- 23 Ağustos 2015; 21:06:05 >



  • Nutuk'tan başlamanı öneririm. Kısaltılmış versiyonu olmasın eğer okuma altyapın varsa.

    Kendi ülkemizdeki ortamı yorumlamak istiyorsan dışardakinden önce içerde ne dönüyor onu öğrenmek lazım. Yani adam daha Nutuk okumamış ama gidip Che'nin fikirlerini savunuyor, Kapital'in reklamını yapıyor. Bu içi boş bırakılan(türkiyede) ve ülkemizde uygulanması mümkün olmayan rejimleri mantık çerçevesi dışında savunmaktır. Ülkede tabii ki birçok görüşten insan bulunmalı ki yapboz tamamlanabilsin ama kuru kuruna komünizmi savunan insanlar yüzünden ve cahilliğimizden siyasette büyük ön yargılarımız var.

    Nutuk'u bu kadar savunmamın sebebi budur. Gerisin geri diğer kitaplar hakkında fikirlerin oluşacaktır bunu okuduktan sonra.

    Nutuk'tan sonra sana önerim Makyavel'in (Machievelli) Prens adlı kitabını okumanda. Hükümdar adı altında da satılıyor. 500 yıldan fazla önce yazılmış bir kitaptır ve Platon'un Devlet kitabı kadar sarsıcı özellikleri bulunmaktadır. Makyavel gerçekten vizyoner bir isim, besleyici eleştirileri ve çözümleriyle zamane İtalyasını nasıl tek çatı altında toplanabileceğini harika anlatıyor. Kitap İtalya sınırlarında kalmıyor verdiği fikirlerle. Prens'i okumak, sonrasında Devlet'i de okumak bu tür politik görüş oluşturmada temel atma niteliğindeki kitaplardır. Nutuk zaten her Türk vatandaşına zorunlu kılınması gereken bir kitap bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohan -- 24 Ağustos 2015; 0:58:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.