Şimdi Ara

CPU sıcaklığı normal mi? i5 4690K

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  CPU sıcaklığı normal mi? i5 4690K



    İşlemcim 4690K soğutucu hyper 212 evo.Adana'da yaşıyorum hava sıcak doğal olarak.2-3 saat GTA V oynadım çıktım 5 dakika felan geçti sıcaklık bu durumda normal mi? 4.1 GHZ ile çalışıyor.MSI Gaming 3 anakart ın kendi OC tuşundan Overclock yapmıştım 4-5 ay önce.


    Edit : GTA V açıkken böyle oluyor.

     CPU sıcaklığı normal mi? i5 4690K



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaliG- -- 13 Ağustos 2015; 18:57:38 >



  • 4.1 ocdan sayılmaz kapat daha iyi hem daha az ısınır, 65 dereceyi geçmediği sürece sorun yok
  • El Valiente kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam şimdi kapatıyorum peki oyundayken kaç derece görmesi normal şimdi oyun açıkken bakacağım sıcaklık kaç derece olmalı?
  • 55-60 derece normal 212 evo için, 65 dereceyi geçmeyin
  •  CPU sıcaklığı normal mi? i5 4690K


    GTA V açıkken bu sıcaklıklarda.

    Default'a döndürdüm bu arada CPU hızını. 3.5'te çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaliG- -- 13 Ağustos 2015; 18:58:44 >
  • 80 derece performansa etki etmez fakat stok hızda ve soğutucu ile çok yüksek bir değer.Termal macun sürdünüz mü acaba?
  • Normal hocam bende adanadayim 4.8 ghz 4790k kullaniyprum hyper 412s ile 72 civari oluyor sicaklik klima acip iceri soguyunca dusuyor tabi ;)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • beratad B kullanıcısına yanıt
    Hocam sistemi Vatan'da kurdurtmuştum orada Termal Macun sürüldü diye biliyorum yani açıkcası çok bir bilgim yok.
  • Anladım hocam Adana sıcağında normal diyorsunuz yani.Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaliG- -- 13 Ağustos 2015; 19:50:18 >
  • Aynı işlemci ve soğutucuyu kullanıyorum. Bende de GTA V'te çekirdekler 55-60 arası CPU ise maksimum 60-62 civarı oluyor diyebilirim. (MSI Afterburner'dan anlık olarak bakıyorum) CPU'dan kastım HWMonitor'deki TMPIN3 değeridir, bu CPU sıcaklığı demektir. Sıcaklıklarınız biraz anormal gibi bence. Tamam ben İstanbul'dayım ama burada da hava aşırı derece bunaltıcı ve çok sıcak 7/24 vantilatör falan çalışıyor.

    Bu arada 4.1 GHz için o voltaj değerleriniz bence biraz fazla hatta baya bir fazla şimdi bir daha baktım da, anakartınız nedir? Eğer 4.1 ghz'de tutacağım diyorsanız voltajı düşürmeyi deneyin stabil değerleri bulmaya çalışın. Ben Turbo Boost 3.9 ghz şeklinde kullanıyorum. VID - 1.101 veya 1.106 olarak çalışıyor, CPU Vcore ise 0.880 - 0.888 civarı çalışıyor. Hatta SS atayım benim HWMonitor'den.

     CPU sıcaklığı normal mi? i5 4690K

    Bir de boştaki sıcaklık değerleriniz nedir?



    EDIT: Yahu hocam şimdi fark ettim sen OC Genie butonunu kullanmışsın ki tabi ki ısınır, kullanmayın Allah aşkına şu OC Genie denen saçmalığı, o otomatik o/c olayı yalan, anakartın işlemciye aşırı/fazladan voltaj verdiği bir ayar o, sakıncalı bir butondur o kaliteli bir o/c yapılmaz o tuş ile. Sorununuz kesinlikle OC Genie'nin vermiş olduğu fazla voltajdan kaynaklı bence olay bu. Yapacaksanız manuel o/c yapmaya çalışın. Veya şimdilik Turbo Boost'u kullanabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mao tun -- 13 Ağustos 2015; 20:26:39 >
  • Evet hocam ben OC Genie yapmıştım fakat eski haline aldım.İkinci attığım foto default hali ile oyun açıkken olan hali.Turbo Boost dediğiniz nedir?

    Kusura bakmayın cahilliğimden ötürü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaliG- -- 13 Ağustos 2015; 20:52:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Por Você

    Evet hocam ben OC Genie yapmıştım fakat eski haline aldım.İkinci attığım foto default hali ile oyun açıkken olan hali.Turbo Boost dediğiniz nedir?

    Kusura bakmayın cahilliğimden ötürü

    Turbo Boost işlemcinin otomatik olarak 3.9 ghz'de çalışmasını sağlayan Intel'in bir teknolojisi diyebiliriz, Bios'tan aktif edilebilir, Turbo Boost olarak geçiyor ismi.

    Yalnız default hali o ise çok kötü o zaman bence bir sıkıntı var gibi, yeni bir termal macun sürmeyi deneyin Vatan'a asla güvenmiyorum Allah bilir hiç sürmemişlerdir bile veya çok kötü bir şey sürmüşlerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mao tun -- 13 Ağustos 2015; 21:04:43 >
  • normal
  • normal hocam
  • Bu mevsimsel sartlarda kasa kapalı ise o sıcaklıklar normal kim ne derse desin önemli olan 80 derece üstüne çıkmaması tavsiyem işlemci soğutucuya 2. bir fan daha takın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fx8350 + deepcool s40 sogutucu ile ayni sicaklik izmirde gta 5 icin cpu 70~80 arasi klima actimmi 60-65 derece... Yalniz 4.5 ghz de calisiyor şuan stok 4 ile hic sicaklik farki yok ilginçtir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal diyenler saçmalıyor yahu kendim kullanıyorum şu an, bunaltıcı havadan dolayı evimde çıplak oturuyorum 7/24 bunun havayla alakası yok stok hız diyor adam 3.5 ghz diyor ve hyper212 evo var, bende de bu soğutucu var saçmalamayın bu arkadaşta çok net başka bir sorun var aklıma tek gelen şey termal macun. Kendi ağzıyla söylüyor Vatan'da montajlattırmış belki de montaj hatası var belki de termal macun sürmediler...

    Ayrıca stok hızda resme bakarsak 1.20 VOLTAJ gözüküyor 3.5 ghz için çok fazla bu işlemcide. 0.80-1.00 V civarı kullananlar var.

    @Mühendis Ahmet@Aerosol 34@HumWE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drandanmete

    Normal diyenler saçmalıyor yahu kendim kullanıyorum şu an, bunaltıcı havadan dolayı evimde çıplak oturuyorum 7/24 bunun havayla alakası yok stok hız diyor adam 3.5 ghz diyor ve hyper212 evo var, bende de bu soğutucu var saçmalamayın bu arkadaşta çok net başka bir sorun var aklıma tek gelen şey termal macun. Kendi ağzıyla söylüyor Vatan'da montajlattırmış belki de montaj hatası var belki de termal macun sürmediler...

    Ayrıca stok hızda resme bakarsak 1.20 VOLTAJ gözüküyor 3.5 ghz için çok fazla bu işlemcide. 0.80-1.00 V civarı kullananlar var.

    @Mühendis Ahmet@Aerosol 34@HumWE

    Normal hocam sıkıntı yok bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Por Você

    Hocam sistemi Vatan'da kurdurtmuştum orada Termal Macun sürüldü diye biliyorum yani açıkcası çok bir bilgim yok.

    bence termal macun sürülüp sürülmediğini kontrol etmelisin.Sürmemişlerse kaliteli bir macun alıp kendin sür.Nasıl sürüleceği ile alakalı youtube vb sitelerde videolar mevcut ,oradan izleyip sürebilirsin.pc nin fişini çekmeyi unutma:)
    mesela benim laptopda i5 var oyun oynarken 80derece oluyor fakat masaüstü sistemde senin işlemcinin 80derece olması kesinlikle anormal.
  • Ayrıca bir şey daha fark ettim, attığın resimde fanlardan bir tanesi 450 rpm olarak dönüyor yani çok düşük bir devirde çalışıyor. Onu 1000 civarına çekebilirsen iyi olur, belki bundan kaynaklı da olabilir. Acaba egzoz fan mı o?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.