Şimdi Ara

Kaza yaptım kazadan ayrı tutuldum acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar trabzondan istanbula gitmekteyken iki şeritli yolun sol tarafında yan durmuş bi araç kaza yapmış ve araç sürücüsü olmak üzere ikiside alkollü tam virajı döndünce araçla karşı karşıya kaldım ve saracı gayri ihtiyari sağa yatırdım yolun sağ tarafınada yardım etmek isteyen araçlar park etmiş ve onlarada vurmamak için bu sefer sola yatırdım fakat kontrol hakimiyetim hiç kalmadı ve bariyerlere girdim. Benim arkamdan gelen caddy hiç frene bile basmadan yan duran araca göbekten vurdu 6-7 araç kazaya karıştık. Aracımda ağır hasar var ve ölümden döndük ailemle fakat raporlar dahilinde ben karşı araca vurmadığım için beni kazadan ayrı tuttular ve hiç bir kusurumun olmadığı saptandı. Fakat ben aracımı yaptırmak istiyorum karşı tarafın sigortası veya kaskosından yararlanabilirmiyim bana acil yardım edin.



  • GEçmiş olsun.

    Tabii yararlanabilirsiniz. Caddy size vurdu anladığıma göre. Bunlar zincirleme kaza değil arka arkaya olan ayrı ayrı kazalar olarak değerlendirilecek. Size çarpan aracın zararınızı tazmin etmesi gerekir.
  • Abicim bu tür durumları Allah yaşatmasın ama gördüğüm kadarıyla bariyere vurmaktansa araca vurmak daha az mağdur olmamızı sağlıyor. Ben sizin yerinizde olsam. Sigortacıma daha sonrada trafik şubeyi arayarak bilgi almaya çalışırdım çok geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karbon 12

    GEçmiş olsun.

    Tabii yararlanabilirsiniz. Caddy size vurdu anladığıma göre. Bunlar zincirleme kaza değil arka arkaya olan ayrı ayrı kazalar olarak değerlendirilecek. Size çarpan aracın zararınızı tazmin etmesi gerekir.



    Caddy bana vurmadı ben yolun ortasında duran albea yı atlattım sonra kenardakilere vurmamak için sola kırdım ve hakmiyet falan kalmadı bariyerlere girdim. Benim arkamdan gelen caddy bana değil yolun ortasında bulunan albea ya göbekten vurdu ve aracı benim yanıma attı kimseye vurmadığım için kazadan ayrı tutuldum. Gelin görün ki aracım karşılanacakmı karşılanmayacakmı kimseden net bilgi alamıyorum.

    Kaza sonrası olanlar

    http://www.sondakika.com/haber/haber-zincirleme-trafik-kazasi-10-yarali-7529758/?m=0


     Kaza yaptım kazadan ayrı tutuldum acil yardım


     Kaza yaptım kazadan ayrı tutuldum acil yardım


     Kaza yaptım kazadan ayrı tutuldum acil yardım


     Kaza yaptım kazadan ayrı tutuldum acil yardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogukan_K61 -- 7 Ağustos 2015; 16:32:05 >




  • hocam büyük geçmis olsun bildiğim kadarıyla size vuran araç yoksa eğer hasarınızı kendiniz karsılayacaksınız ama emin değilim yine bilen birine danısın.
  • kaza yapanların kaza mahalli güvenliğini sağlamaları gerekirdi. Kaza yapanların kusuruna da gidilebilir gibi yorumlanabilir.

    Karayolları trafik kanunu YEDİNCİ KISIM
    Trafik Kazaları
    Trafik kazalarına karışanlar ile ilgili kurallar:
    Madde 81 – Trafik kazalarına karışanlar:
    a) Hareket halinde iseler trafik için ek bir tehlike yaratmayacak şekilde hemen durmak, kaza mahallinde trafik güvenliği için gereken tedbirleri almak,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 9 Ağustos 2015; 7:48:22 >
  • Maleseef jandarma ve polis o an için orda değildi ama dediğiniz gibi ben kendimi bi anda kazanın ortasında buldum hiç bir önlem alınmamıştı. Bilmiyorum avukata söylüyorum sigortacınızla görüşün diyo ona sigortacıya soruyorum bilemem diyo neye uğradığımı şaşırdım yenim ediyorum.
  • Hadi empati yapalım. Siz kaza yaptınız. Fakat çevre güvenliğini almadınız. Veya aldınız da standartlara uygun almadınız. Başka biri sizin aracı son anda farketti ve bariyelere bindirdi. Size gelip sizin üzünüzden kaza yaptım dedi.

    Cevabınız ne olurdu.

    Sizin açınızdan da zor bir durum. Kabul ediyorum. Başkasının yüzünden zarar gördünüz ve tazmin edemiyorsunuz. Bu işin bilirkişisi olması lazım. O karar vermeli. Herkes saygı göstermeli.
  • Borçlar hukuku genel hükümlere göre, herkes meydana getirdiği tehlikeli durumu ortadan kaldırmakla yükümlüdür. Bu doğrultuda önlem almayı engelleyecek bir durum yoksa (yaralanma v.b gibi) bu yükümlülüklerini yerine getirmeliydiler. Siz danıştığınız avukatı değiştirin bence, sigortasından alamasanız dahi tazminat olarak yine almanız gerekir.
  • Sonuçda kazaya karışan araçlara çarpsan bile arkadan çarpan sen olacaktın.
  • Geçmiş olsun.

    Bu konuda nasıl sigortacınız yardım edemez aklım almıyor.

    Çevre güvenliği alınmadığının resimleri varsa karşı tarafın trafik sigortasına rücu ettirilir bu olay.

    Kaskonuz olsa yaptırırdınız hemen şirket rücu etmeye başlardı.

    Yapmanız gereken şey sigortacınızdan yardım istemek. Edemiyorsa avukata dava açmasını söylemek. Açamam diyorsa başka avukata başvurmak.

    Lakin çevre resimleri olması gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oncelikle cana gelecegine mala gelsin gecmis olsun verilmis sadakaniz varmis
    Emin olmamakla birlikte hic bir aracla bir durumunuz olmadigi ve kendiniz vurdugunuz icin sanssizlik oki guvenlik guclerininde orda olmamasi durumu olustugu icin kendi hasarinizi kendiniz karsilayacaksiniz fakat bu demek degildir o ucreti tazmin edemeyeceginiz guzel bir sekilde iyi bir dilekce ve delil veya sahit ile mahkemeye bir dava acarsiniz tabi bu davayi ilk yan yatan ve sizin kaza yapmaniza neden olan aracin sigorta sirketine acacaksiniz ve zararinizin tazmin edilmesini isteyeceksiniz bence bu yolu izlemezseniz normal sartlarda sizi kendinizle basbasa biralacaklardir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.