Şimdi Ara

Felsefeye nasıl devam etmeli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yunan mitolojisine ve şuanki dinlere etkisi hakkında vasat bilgiye sahibim , düşünüş boyutunda değil ama az çok felsefe ile ilişkisinden haberdarım.Felsefenin temel problemlerini , ana akımları ve öncülerini vs az çok bilen biri felsefe okumak ve belki de felsefeyi sevmek için ne okumalı acaba ?



  • İlkçağ Felsefe'sinden başlayın hocam. Douglas J. Soccio'nun Felsefeye Giriş: Hikmetin Yapıtaşları kitabı çok güzel bir kitaptır, çok yalın bir dille filozoflardan ve akımlardan bahsediyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Bunun dışında Hançerlioğlu'nun Düşünce Tarihi kitabını, ve Stefano E. D'Anna'nın Tanrılar Okulu'nu da tavsiye ederim. Bir Felsefe mezunu olarak



    EDIT: Birazdan Sofie'nin Dünyası'cılar gelir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 5 Ağustos 2015; 0:35:03 >
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Sofinin dünyası kötü müdür veya balon mudur hocam neden öyle dediniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sofie'nin Dünyası bana göre çok çok yüzeysel bir kitap, felsefe'ye sözde merakı olup da başlangıç seviyesinde bile olsa gerçek bir felsefe kitabı okuyamayacak derecede bu alandan sıkılan insanlar için yazılmış adeta. Sanki asıl mevzu Sofie'nin başına gelen gizemli olaylar da, boşlukları doldurmak için filozoflardan bahsedilmiş gibi. Öyle olunca da insanlar felsefe ile ilgili olan kısımlarını anlamadan veya önemsemeden hemen geçmek, ve asıl Sofie'nin başına neler geldiğini anlamak istiyor okurken. Bu yüzden o kitap sadece bir roman olarak okunmalı, "felsefe öğreniyorum" gözüyle bakılmamalı.

    Onun yerine ilk mesajımda bahsettiğim türden başlangıç kitaplarıyla ilk adımları atmak, son derece sağlam temeller kurmanızı sağlar Felsefe alanında.
  • Her konuya yazıyorum buraya da yazayım: Ahmet Arslan- İkçağ Felsefe Tarihi Seti. 5 kitap 2000 küsur sayfa. İlk 2 cildini bitirdim. Platon ile platon öncesini anlatıyor. Hem kitaplarını hem o dönemlerin sosyolojik yapısını anlatmış. Platona tek cilt ayırmış 300 küsur sayfa. Şimdi 3.Cildini okuyorum akşamları yavaş yavaş o da Aristotales e ait. O da 300 küsur sayfa. Yani demem o ki şiddetle tavsiye ederim. Roman gibi okunmaması tavsiye olunur. Akşamları yatarken okuman senin için daha iyi olur. At koşturmuyoruz sonuçta Günde 20-30 sayfa bile çok iyi bir rakamdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.