Şimdi Ara

Yoğun Cpu Kullanımı Problemi -Çıldıra Yazacağım Forum-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Marabayın , mid14 13' (i5 2,6ghz - 8gb ram MGX72TU/A modeli ) pro retina sahibiyim . Halihazırda yüklü gelen OSX Yosemite 10.10.4 var şuan.

    Gelelim zurnanın zırtına , sıradan bir kullanıcı olmama rağmen aletin cpu kullanımı bana çok aşırı derecede sevimsiz bişey gibi geliyor ilk zamanlar kedi gibiydi oysa ki , hayır donma ve kasma yaşatmasa varsın %100 de çalışsın umrumda olmaz amman der geçerim fakat sadece safari ve itunes açık şuan %75 lerde geziniyor deli (Dr.Cleaner dan gözlemliyorum) ki bu durum bana çok anlamsız geliyor , 40 tane aplikasyon açıp alla alla niye böyle oluyor ki yahu diyen güruhtan olsam keşke de yok arkadaş . Merak ediyorum 3d çizim , video edit ve renderlı işleri versem alete eli ayağı ne şekle girecek düşünemiyorum . Bi düşünün yalnızca chrome , safari birde itunes açıkken cpu %90 dan aşşağıya inmiyor , kaldı ki masaüstü filan bal dök yala , bunun yanında 15 gb ın üstünde boş yer var diskte vede genelde prize bağlı kullanıyorum aleti neyse uzun lafın kısası hala anlamlandırmakta güçlük çekiyorum vede sanmıyorum diğer kullanıcıların aynı dertten muzdarip olduğunu .

    Aga bu aletin gazı mı var bana mı nazlanıyo anlamadım sahibine aşık filan mı söyleyiverin nedir derdi sıkıntısı deyin bi hal çaresi ?







  • Öncelikle, Etkinlik Monitörü (Activity Monitor) uygulamasında CPU sekmesinide CPU% büyükten küçüğe sıralayıp neyin en fazla CPU kullandığına bakın.
  • Safari & itunes açık şuan cpu kullanımı %70 lerde

     Yoğun Cpu Kullanımı Problemi -Çıldıra Yazacağım Forum-
     Yoğun Cpu Kullanımı Problemi -Çıldıra Yazacağım Forum-



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kapıcizzet -- 2 Ağustos 2015; 15:00:36 >




  • Etkinlik Monitörü penceresini kısmen değil tamamını yükleyin. Bir de CpU'nun yüksek olduğu andaki görüntüsünü yükleyin.
  • Kapıcizzet kullanıcısına yanıt
    Çok basit bir cevap olucak ama bilgisayarı açıp kapatın ardından pram ve smc reset yapın mac'lerdeki çoğu sorunu bu resetler çözüyor . Sorunu olana ilk önce bunları yapmasını tavsiye ediyorum o yüzden .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapıcizzet kullanıcısına yanıt
    Etkinlik monitörünü açın,
    işlemleri cpu kullanımına göre sıralayın,
    CMD+Shift+4 tuşuna basın
    Mouse imleci değiştikten sonra Space tuşuna basın
    Etkinlik monitörüne tıklayın
    Çıkan resmi buradan paylaşın.

    Sonra bir inceleme yapalım
  • Paylaşılan resimde yüzde 70 lerde bir kullanım gözükmüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.