Şimdi Ara

Selçuk Üniversitesi MakinA Mühendisliği Bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu başlık altında Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği bölümü hakkında bilgiler vericem, buradaki bilgiler Teknoloji Fakültesi Makina Mühendisliği için geçerli olmayabilir.

    Başlıktanda anlanıcağı üzere bizim bölüm Makine değilde Makina ismini kullanır

    Şimdi bölüm hakkında özellikle yeni başlayacak kişilere bazı bilgiler vermeye başlıyım...

    http://www1.selcuk.edu.tr/

    Üniversitenin sitesinden öncelikle akademik takvimi indirin, bilgisayarınızda bulunsun, burda kayıt tarihi, ders kaydı, danışman onayı, vize final snavlarının başlangıç tariherine filan bakabilirsiniz.

    Bazı üniversitelerde, ön kayıt filan olabiliyor ama bizim bölümde ÖN KAYIT YOK, akademik takvimde yazan tarihlerde sizden istenen evraklarla gelin direkt kaydınızı olun.

    *Bizim zamanımızda tercih sonuçları açıklandıktan sonra Üniversiteden PTT Kargo ile bir paket geiyordu, bu pakette üniversite ve yurtlarla ilgili bilgilerin olduğu broşürler olur, ayrıca kayıtta ne lazım filan oda yazar.
    *Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam not sistemine girmenize yarayacak ufak bir kağıt çıkmalı, bu kağıtta öğrenci numaranız ve ilk şifreniz yazar. Öğrenci numaranızın ilk 2 rakamı giriş yılınızı son 3 rakamı ise bölüme kaçıncı girdiğinizi belirtir.
    *Kayıt için gittiğinizde size öğrenci kimlik kartı vericekler, eğer öğrenci numaranızın ilk ve son 2 rakamlarını bilirseniz kartı bulmanız kolaylaşabilir :)

    Kayıt için ufak bir kaç uyarıda bulunuyum, size gelen pakette üniversitenin bir krokisi olur, o krokiden bakarak ilk önce mühendislik fakültesini bir bulun :) eğer arabayla geliyorsanız bi heykel olan kapıdan giriceksiniz, daha sonrasını krokiden bulursunuz, eğer otobüsle gelmişseniz, otogar önünden tramvay geçer, tramvay durağının hemen yanında bayi var ordan 1 liraya EL KART denen otobüslerde tramvaylarda kullanılan karttan alıp içine biraz para yükleyin, veya kredikartınızın temassız özelliği varsa ve kullanıma açıkça kredikartı ile tramvaya binin (kredi kartlarını hemen okutmuyor biraz uzun bekletin, olmazsa bidaha deneyin ) üniversite yönüne giden tramvaylara binin, burada 2 seçenek var, tramvayların bazıları kampüs içine girer bazıları ise kampüs girişinde durur. Kayıt günü büyük ihtimalle tramvaylar kampüs içine girer, girerse Mühendislik Mimarlık Fakültesi Durağı var, orada inersiniz. Eğer girmezde girişde bırakırsa bir sonraki tramvayı bekleyin belki o girer. Kampüs içinde tramvay ulaşımı ücretsizdir, yeni gelenlerin bazıları kartlarını kart okuyucuya tutar, aman siz yapmayın
    Selçuk Üniversitesi Kampüs = Kampüs girişinde indirir.
    Selçuk Üniversitesi Fakülteler = Kampüs içine girer.
    Tramvaylarda bunlar yazar.

    Şimdi Fakülteyi bulduğunuzu varsayıyorum, size tavsiyem kesinlikle fakülteye ilk bulduğunuz kapıdan girmemeniz, biraz karışıktır, içeride tatil günü pek kimse olmayacağından gidiceğiniz yeri bırakın çıkışı bulamayabilirsiniz
    Onun yerine aşağıdaki resimde bulunan dış cephe kaplamasını bulmaya çalışın, kayıtlar o kısımda yapılıyor.

     Selçuk Üniversitesi MakinA Mühendisliği Bölümü  Selçuk Üniversitesi MakinA Mühendisliği Bölümü



    Şimdi kaydınızı yaptıysanız ve şehir dışında geliyorsunuz, malum kalıcak bir yer gerekicek size :)

    Kayıt öncesi ve sonrası kampüsün dört bir yanında yurtların görevlileri olur, onlardan yurtlar hakkında bilgiler alabilirsiniz, hatta bildiğim kadarıyla isterseniz size yurda götürüp gezdriyorlarda.

    Yurt kaydınıda yaptıysanız, şimdi sıra hazırlık sınıfı olayına geldi..

    Benim girdiğim sene hazırlık sınıfını için sınav yapılıyordu, geçen direkt bölüme başlıyor, kalan 1 sene hazırlık okuyordu, üstelik eğer makina mühendisiyseniz ve hazırlıkta kalırsanız 1 sene daha hazırlık okuyodunuz. (Diğer bölümler kalsalarda bölümlerine geçiyor)
    Geçen sene yeni bişey çıktı, bazı bölümdekiler hazırlık okurken isteklerine göre bölümlerine alındı, yani bildiğim kadarıyla hazırlık sınıfı isteğe bağlı oldu, ama yine bildiğim kadarıyla makina mühendisliğinde bu olay yok :) kalırsanız en az 1 sene hazırlık okuyucaksınız.

    Eğer hazırlık sınavını geçemezsenizde ingilizce biraz varsa yata yata geçebilirsiniz yalnız benim gibi hiç yoksa çalışın daha sonra sene sonunda kalıp heyecan yaşamayın

    Hazırlık sınıfının eğer kişi özel bi çaba göstermezse kimsenin ingilizcesine bişey katacağını sanmam, tek iyi yanı yeni arkadaşlar ediniyorsunuz, LYS sonrası 1 yıllık bir tatil denebilir yalnız yine tekrarlıyorum ingilizceniz kötüyse tatil yapmayın çalışın

    Hazırlık sınavını geçerseniz direkt bölüme başlıyacaksınız ama, hazırlık sınıfını geçenler genelde 15 kişi filan olur heralde, koca sınıfa girince bilmem kaç kişi geçen yıldan tanıdığı arkadaşlarıyla muhabbet ederken siz bir köşeye geçip oturacaksınız, hazırlık bir çok konuda pek iyi birşey olmasada arkadaş edinme konusunda iyi birşey :)

    Şimdi makina mühendisliğine başladık sayılır, bölüm hakkında bilgiler veriyim...

    Akademik takvimde kayıt yenileme diye bir olay var, bu olay üniversitenin sayfasından yapılıyor, duyurular kısmına filan bakın orada görürsünüz. Öğrenci numaranız ve şifrenizle giriş yaparsınız.
    (Hazırlık sınavını geçerek gelenler büyük ihtimalle daha önce sisteme giriş yapmadığından şifre yenilememiştir, ilk olarak not sistemine girsin, eğer sistem şifreyi değiştirmelerini istersen değiştirsin NOT SİSTEMİ:https://asp1.selcuk.edu.tr/asp/ogrstd/giris.asp )

    Bölümde her dönem yeni 7 tane ders açılır, siz malum alttan dersiniz olmadığı için 7 tane ders seçiceksiniz.
    NOT: Emin değilim ama ders seçimi kısmında belki 8 ders olabilir, bu ders sizin almanız gereken bir ders değil normalde, ama siz onuda seçin, ben daha sonra o dersle ilgili bir açıklama yapıcam
    Ders kaydını yapıp onaylayın, onay kısmında sonra size farklı dersler kakalamaya çalışabilirler onları seçmeyin

    Ders kaydından sonra danışman onayı diye birşey var, dersler ilk önce internetten seçilir daha sonra danışmanın yanına gidilir ve onaylatılır, ilk dönem öğrencilerinin derslerinde sıkınıtı olabilecek bir durum olmadığından bazı danışmanlar 1. dönem öğrecilerinin derslerini direk onaylar, ama bazılarıda onaylamıyor, siz danışmanınızı bulup dersinizi onaylatın garanti olsun.
    Danışmanınızın kim olduğunu not sisteminin giriş sayfasında öğrenebilirsiniz.

    Eğer atladığım bir kısım yoksa şuan kadar ilk derse girilene kadar neler olduğu ile ilgili bilgilerin hepsini verdim, atladığım bir kısım veya yanlışlık olursa mesaja daha sonradan ekleme çıkarma yaparım.
    Okul hele bi başlasın dersler ve hocalarla ilgilide bilgiler veririm

    Takıldığınız veya merak ettğiniz kısımları sorarsınız


    ÜNİVERSİTE KAYIT REHBERİ YAYINLAMIŞ, GEREKLİ EVRAKLAR BURADA VAR

    http://www.selcuk.edu.tr/dosyalar/files/103/kayit-rehberi-2015.pdf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konyahmet -- 24 Temmuz 2015; 16:44:27 >







  • Yararlı bir konu olmuş makina mühendisliği 2 sınıfa geçtim arakdaşlar sormak istedikleriniz soruları sorabilirsiniz yardımcı olalım
  • verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

    bu yıl istediğim 11 tercihin ardından nolur nolmaz diye yazdığım 12. tercih yani selçuk makinaya yerleştim

    tekrar hazırlanmaya niyetim yok bu yuzden gelicez mecbur ama sormak istediğim bazı şeyler var

    ankarada yaşıyorum, hızlı trenle gidip gelmeyi düşünüyorum. kampüse yakın biyerde kaldığımı varsayarsak ordan hızlı trene ulaşmam kaç dakika sürer ?
    oturacak yer bulurmuyum yoksa ayakta sıkış tepiş mi olur ?

    hazırlıkta kur sistemi nasıl ?
    örneğin 2. 3. kurdan başlayıp bölüme erken geçebiliyormuyuz ?
    hazırlık sınıfı gerçekten ingilizce öğretirmi yoksa laylaylom mu geçer ?

    kız/erkek oranı nasıl ?

    trigonometri türev ve integralden tek soru çözemiyorum bölümde sıkıntı olurmu yoksa baştan öğretirlermi veya bunlar lazım oluyomu ?

    hazırlık veya bölümde sınavlar zormu ? bir sınavdan sınıfın yarısından çoğunun kaldığı oluyomu mesela ?

    devamsızlık sıkıntı oluyormu ?

    detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolocool -- 26 Temmuz 2015; 0:05:09 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolocool

    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

    bu yıl istediğim 11 tercihin ardından nolur nolmaz diye yazdığım 12. tercih yani selçuk makinaya yerleştim

    tekrar hazırlanmaya niyetim yok bu yuzden gelicez mecbur ama sormak istediğim bazı şeyler var

    ankarada yaşıyorum, hızlı trenle gidip gelmeyi düşünüyorum. kampüse yakın biyerde kaldığımı varsayarsak ordan hızlı trene ulaşmam kaç dakika sürer ?
    oturacak yer bulurmuyum yoksa ayakta sıkış tepiş mi olur ?

    hazırlıkta kur sistemi nasıl ?
    örneğin 2. 3. kurdan başlayıp bölüme erken geçebiliyormuyuz ?
    hazırlık sınıfı gerçekten ingilizce öğretirmi yoksa laylaylom mu geçer ?

    kız/erkek oranı nasıl ?

    trigonometri türev ve integralden tek soru çözemiyorum bölümde sıkıntı olurmu yoksa baştan öğretirlermi veya bunlar lazım oluyomu ?

    hazırlık veya bölümde sınavlar zormu ? bir sınavdan sınıfın yarısından çoğunun kaldığı oluyomu mesela ?

    devamsızlık sıkıntı oluyormu ?

    detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler

    İlk başta hoşgeldin diyim :)

    **Hızlı trenle gidip gelme olayı selçuk üniversitesi için pek mantıklı değil, hızlı trenden tramvay hattına 20 dakkada filan yürürsün, ordan tramvaylada 55dakika yolculuk sürer

    **Normalde bineceğin durak ilk durak denebilir, normalde oturarak gidersin derdim, ama tramvay hattına ek yapıldı, ve diğer hatla birleştirildi, eğer tramvaylar yeni hatta aktarma yapmadan direkt geçerse dolu olur (Yalnız teknik şartlardan dolyı büyük ihtimalle aktarma olmaz, yeni tramvayların ilk gelen partisinde batarya yok yeni hatta geçemez)

    **Hazırlıkta kur sistemi yok, herkese aynı sistem uygulanıyor.

    **İngilizce uçak bileti almayı, manavdan domates biber almayı öğretir

    **Pek saymadım ama bizim dönemde 10 kız 70-80 erkek var heralde

    **1. sınıfa gelenlerin çoğu 1 yıl hazırlık okuduğu için türev integrali bilende unutuyor, o yüzden Calculus 1 dersinde hoca eski konuların üstünden biraz geçer, dediğin konuların hepsi fazlasıyla laım olacak :)

    ** Hazırlık sınıfını geçmek için gereken sınavın (MUAFİYET SINAVI) çok kolay olduğunu düşünmüyorum, ama tabiki ingilizcen iyise geçersin, hazırlık sınıfını okuman gerekirse ordaki sınavlar çok fazla zor değil, biraz temel varsa, birazda dersleri dinlersen halledersin. (yalnız şöyle bir olay var, ilk sınavlar çok kolay olur bilen bilmeyen herkes yüksek not alır, ilk sınavlara bakıp çalışmamazlık yapma, ben öle yaptığım için hazırlık sınıfında kaldım ve bir sonraki yıl yapılan muafiyet sınavına girmem gerekti) ## bölümdeki dersler daha çok zorlar, yalnız şu var, bilinç altına dersler zor, sınavları yapamıcam algısını sakın yerleştirme, kalanlar yani ben ve benim gibiler, sınava ya çalışmadığından yada son dakka çalışmaya çalıştığından kalır üst dönemlerin seni etkilemesine izin verme

    ** Devam konusu hocaya göre değişir, 3 hafta gelmeyince bırakanda var dersine hiç gelmeden geçiceğin hocada. Yalnız okulu sıkıntısız bitirmek istiyosan bir kaç istisna hariç derslere gir




  • çok teşekkür ederim. daha sonra buraya başka sorularda ekliycem belki başkaları içince faydalı olur.
  • coolocool C kullanıcısına yanıt
    Arkadaş doğru söylemiş ondan farklı olarak geçen sene bizim sınıfta 4 kız vardı birinci öğretimlerde de 3 olması lazım
    Hazırlıktan iyi arkadaşlıklar edin çevren olsun bölüme geçince sıkıntı yaşama ;) :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.