Şimdi Ara

Kiliselerde ezan ve tebliğ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Onlarda



    Bu videolar sadece birer örnek çoğu Avrupa ülkesinde kiliselerde ezan okunabilmekte, namaz kılınmakta, serbest şekilde tebliğ yapılabilmektedir. Orada yaşayan insanlar ayaklanıp vay efenim hıristiyan mahallesinde salyangoz satıyorsunuz dememektedirler.

    Bizde





    Sonra vay efenim islam barış ve hoşgörü dinidir islamda zorlama yoktur! Dayak yiyen misyonerleri bir çok kez haberlerde izlemişsinizdir daha bunlar gibi dolu örnek mevcut. Başka dinden insanlar aynı şeyi bir camide yapsalar ki yapamazlar caminin yakınında dahi yapsalar sonuçları ne olurdu? linç edilirlerdi. Siz hiç papazlar eşliğinde bir camide hristiyanların ayin yapabilmelerini hayal edebiliyor musunuz? imkansız değil mi? ama müslümanlar onların mabetlerinde namaz kılıyor, ezan okuyor, tebliğ yapabiliyorlar. Buradaki iki yüzlülüğü görebiliyor musunuz? Fanatik mesajlardan kaçınarak yorumunuzu yapın.

    Ben kendim bir ateistim sadece dinler arasındaki bu iki yüzlülüğü görmenizi istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tizar -- 22 Temmuz 2015; 21:49:30 >







  • Bizim en büyük sorunumuz insanlara MÜslümanların ve İslamın farkını anlatamamaktır.
    Senin dinin sana benim dinim bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay dinle değil yaşanılan coğrafya ve kültürle alakalı aslında. Ortadoğu halklarının çoğu bu böyle. Buna Hristiyanlar(Süryani,ermeni,Kıpti) ve yahudilerde dahil. Ermenistan'da bir kiliseye gidip namaz kılıp tebliğ yapın bakalım. Yada İsrail'de bir sinagogda namaz kılın ve tebliğ yapmaya çalışın. Sonuç yine aynı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasova

    Bu olay dinle değil yaşanılan coğrafya ve kültürle alakalı aslında. Ortadoğu halklarının çoğu bu böyle. Buna Hristiyanlar(Süryani,ermeni,Kıpti) ve yahudilerde dahil. Ermenistan'da bir kiliseye gidip namaz kılıp tebliğ yapın bakalım. Yada İsrail'de bir sinagogda namaz kılın ve tebliğ yapmaya çalışın. Sonuç yine aynı olur.

    Ben zaten her toplumu kapsar demedim. Ben daha baştaki video gibi bir örneği ki onun gibi dolu örnek mevcut herhangi bir coğrafyanın herhangi bir camisinde görmedim. Değinmek istediğim budur. 4, 5 yıl önce İzmir Pazaryeri Camii de bir ayın olmuştu hatırlayanlar varsa fakat tepkiler hiç hoş değildi.



    Yanlış duymadınız akıllara durgunluk veren bu hadise başlıklı haberin sunumu.

    Bu tarz diyalogların medeni toplumlar dışında bağnazlığın hakim olduğu coğrafyalarda gerçekleşebileceğini sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tizar -- 22 Temmuz 2015; 22:29:10 >




  • Afrikayı hıristiyanlaştıracağım diye kan gölüne çevir. Vatikanın emriyle haçlı seferleri düzenleyip , farklı mezhepten hıristiyan mazlumlara bile katliam yap..
    Sonra gel iki yüzlülükten bahset..
    Amerikada kuran yakan rahibide unutmamak gerek..

    19 yy. başlarına kadar hıristiyan ülkelerin merkezlerinde müslüman köleller haricinde bir tek müslümanın bile yaşamasına izin verilmiyordu. Fakat müslüman coğrafyalarda, hıristiyanı, yahudisi hep bir arada yaşamış.

    Biz dinlere karşı hoşgörülüyüzdür. Biz dediğimden sen , bütün alemi anlıyorsan o senin işine geldiği için öyledir. Avrupanın ıslah edip kullandığı, yonttuğu ortadoğu ahalisini biz, bizden saymıyoruz.
    Ayrıca kilisede müslümanın ne işi var? İnsan figürü yada tasvirleri olan yerde namaz kılınmaz bile. Duvarlarını sıvayla kaplatıyorlarsa helal olsun derim. Yoksa şov yapmak niyetine , iki yüzlülüğü bıraksınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahmudhudavendi -- 23 Temmuz 2015; 0:01:01 >




  • Her Müslümanın dininin bilincinde olması gerekir. Hristiyan veya dinsiz birisi ibadet yerlerine gelip oturabilir veya seninle konuşmak isteyebilir. Bunlar olduğu için dinin elden gittiğini düşünen varsa o kişi dini yeterince ele alamamış demektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.