Şimdi Ara

11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
41
Favori
4.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi 11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi

    Sınavın açıklanmasından bu yana yönlendirme bekleyen birçok kişiden mesaj aldım. Netlerimi, kaynak tavsiyelerimi, çalışma biçimimi öğrenmek isteyenler vardı, elimden geldiğince yardımcı olacağım.

    Öncelikle netlerim ve sıralamalarım yukarıdaki görsellerde var. Yine de aklınıza bir şey takılırsa özel mesajla açıklayabilirim.

    Sınava hazırlık sürecini lise başından itibaren nasıl yürüttüğümü anlatmaya çalışayım:

    9. sınıfı bulunduğum ilin dışındaki bir fen lisesinde okudum; sonrasında kendi şehrimdeki özel bir okula geçtim. Gerek ortaöğretime geçiş sınavının verdiği bıkkınlık gerek ÖSYS sistemine vâkıf olamamam sebebiyle 10. sınıf birçok öğrenci gibi benim için de verimsizdi.

    11. sınıfa geçtiğimde özel bir "üniversite" yurdunda kalmaya başladım, her ne kadar garip gelse de sınav sürecini yeter düzeyde bir sonuçla atlatabilmemdeki en etkin unsur yurttur; çünkü ortak paydanızın olmadığı, bir şeyler paylaşmadığınız insanlar arasında yaşıyorken çok fazla boş vaktiniz oluyor. Boş vaktin yanı sıra üniversite okuyan insanları görmeniz de ayrı bir motivasyon. Elinizde böyle bir imkan varsa mutlaka ailenizle istişaresini yapın, üniversite yurdu olmasa dahi yurtta kalmayı düşünün.

    11. sınıfın ilk dönemini özel bir çalışma yapmadan, ödevlerle-dershane sınavlarıyla uğraşarak geçirdim, 2. dönemde ise YGS'ye yönelik çalışmaya başladım ve 11. sınıf bitmeden bir tanesi konu anlatımlı olmak üzere üç YGS Türkçe, bir Mat-1, bir konu anlatımlı coğrafya, 1 konu anlatımlı tarih kitabı bitirdim.

    İlk YGS denemesine 11. sınıfın ortalarında girdim ve sanırım 128-129 net yaptım, bu rakam sizi tedirgin etmesin çünkü çevremde ilk denemeleri benden çok daha düşük olmasına rağmen LYS'de önüme geçmiş birçok insan var. Bu yüzden sınav sonuçlarından etkilenmemeye çalışın, demoralize olmanız bir haftalık çalışmanızı ziyan eder, ki her hafta denemeye girmeye başladığınız dönemde bu sorununuzu hâlâ aşmadıysanız ciddi çöküntü yaşarsınız.

    12. sınıfa geçtiğim yaz dönemi yalnızca optik ve manyetizma videosu izleyip 5-6 test çözdüm, çünkü YGS denemelerinde boş bırakmak durumunda kalıyordum, sizin de her denemede boş bırakmak durumunda kaldığınız konular varsa yaz dönemi bunları halletmek için en iyi zaman. Yazın sonlarına doğru 25-30 YGS denemesi aldım, bu sırada netlerim 135-140 arasında gidip geliyordu.

    Okul başlayınca birçok insan LYS çalışmanın öncelikli olduğu hususunda uyaracak, aynı şeyler bana da söylendi fakat kulak asmadım çünkü YGS'de ilk 100'de olursam o motivasyonla uyumam, yemem, dolaşmam; ders çalışırım diyordum, -sonuçlarıma bakınca göreceğiniz üzere durum pek öyle olmuyor-, bu yüzden YGS'ye kadar LYS'yi hiç sallamadan çalışmaya devam ettim, aşağıda sıraladığım kaynakların tamamını YGS'den önce çözdüm. 12. sınıfın ilk döneminde yapılan TÖDER'de 180. oldum, 151 netim vardı ve netlerim arada bir 139-138'e kadar düşse de genel olarak 145-150 civarında seyrediyordu. Bu noktada bir şeyi vurgulamak istiyorum, yukarıda belirttiğim gibi eğer sınav sonuçları sizi demoralize ediyorsa Türkiye geneli sınavlardan uzak durun, ÖSYS sınavlarındaki performansınız ciddi ölçüde etkilenebilir. Kendimi deneyeyim ya n'olacak mantığıyla her bulduğunuz sınava girmek yalnızca sizi yıpratır, akıllı olun ve işlevsel, size bir şeyler katabileceğine inandığınız sınavlara öncelik verin.

    YGS'ye 2 ay kala zaman probleminizi aşmaya çalışın, öncesinde bununla uğraşmanıza gerek yok. Benim sınavlarımın 10-15 dakika uzadığı oluyordu fakat son 2 ay seri deneme çözmeye başladım ve sınavdan 2 hafta önceki denemelerde ortalama 40 dakikam artıyordu.

    Son gün ders çalışmayı bırakın zırvalıklarına inanmayın. Ben sınava giderken arabada 10. sınıftan beri ufak notlar tuttuğum defterimi okuyordum ve 1 fen sorusu çözmemi sağladı, ki 1 fen sorusu benim sıralamamda dahi 100 kişi oynatıyor, durumun daha düşük sıralamalardaki karşılığını tahayyül edebilirsiniz.

    Çalışma biçiminiz, çalışma miktarınız elbette önemli fakat sınav sonucunuzu belirleyen en temel parametre sınav anındaki durumunuz, mümkün olduğunca kendinizi kontrol etmeniz gerekiyor, zira YGS'ye değin girdiğiniz denemelerin hepsinden daha zor, yorucu bir 160 dakika geçireceksiniz, soruların tahmin ettiğinizden çok daha farklı olduğunu göreceksiniz, geçmiş senelerdeki netleri duyup "aa ben de yaparım" dediğiniz, yahut sıralama hesaplama programlarına yazdığınız netlerin hayal olduğunu fark edeceksiniz, bu noktada kendinize çekidüzen vermeniz gerekiyor. Feni çözmeye başladığımda o kadar kendimden geçmiştim ki odaklanmak için kendime vurdum, çünkü bir süre sonra hedeflediğiniz ile yaptığınız arasındaki uçurumu görünce mental mukavemetinizi kaybediyorsunuz, eliniz ayağınıza dolaşıyor, sınav süreci bittikten sonra ne kadar kıytırık olduğunu anlayacağınız üniversite sınavı, o an doğaüstü öneme sahipmiş gibi geliyor. Bu yüzden sınav anında kendinizi sınavdan soyutlamamaya çalışın, düşünmemeniz gereken bir şeyler düşündüğünüz kanaatine varırsanız kendinizi bir şekilde uyarın.

    Genel tavsiyelerim:
    *Defter tutmayın, yalnızca önemli olduğuna inandığınız noktaları kendi biçeminizle not alın, bu notlar sizin temel kaynağınız olacak.
    *Hocalarınızı fazla dikkate almayın, ekseriyası banka borcu ödemek için hevessizce okula gelen vasat üstü, memur zihniyetli insanlar.
    *Verilen ödevin yersiz olduğuna inanıyorsunuz yapmayın, kendi çalışma planınız her zaman öncelikli olsun, bu hafta şu konuları bitirmem gerekiyor dediyseniz ödevlerinizi bir kenara bırakın.
    *Rehberlikçilere itibar etmeyin, 18-19 yaşında insanlarsınız; ne zaman oturup kalkacağınıza, ne çalışacağınıza karar verebilirsiniz.
    *Sınav işkence süreci değildir, iç disiplininizi oturttuktan sonra kendinize vakit ayırabilirsiniz, ders çalışmıyorken suçluluk duymayın.
    *Çalışma ortamınıza dokunulmasına izin vermeyin, mümkün olduğunca rahat hissedebildiğiniz bir ortam olsun.
    *Ailenizin sınava ilişkin bir şey bilmesine gerek yok, ailenizi mümkün olduğunca hazırlık sürecinin dışına itin, hocalarınızın-dershanenizin muhatabı siz olun.
    *Ufak şeylere takılmayın, çalışırken müzik dinleyip dinlemediğiniz, masanızın konumu, sınav sabahı karbonhidrat yiyip yemediğiniz, duvara astığınız motivasyon sandığınız zırzop sözler hiçbir şeyi değiştirmeyecek.

    Kaynak tavsiyeleri:

    Matematik 1:

     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Fem konu özetli...
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FDD YGS Matematik, yeni baskısı çıkmış fakat kitap hala gayet iyi.

    Geometri:

     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FEM konu anlatımlı ilk olarak çözülebilir.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FEM soru bankası, 2-3 haftada çözülebilir.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Birey B soru bankası, seneye yayarak öğrendikleriniz pekiştirebilirsiniz.

    Türkçe:

     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FEM simetri konu anlatımlı, 11. sınıfta ya da yazın çözülebilir.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Körfez YGS soru bankası, FEM'in hemen ardından çözülebilir.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Birey B soru bankası, seneye yayarak unuttuklarınızı hatırlamak için çözün.

    Biyoloji:

     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FEM cep kitabı, internetle birlikt konu anlatımı için yeterli.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FEM soru bankası, vakit varsa çözülebilir.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FDD YGS-LYS soru bankası, Bu kitap sınava en yakın en iyi biyoloji kitabı, kesinlikle çözün.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Birey C soru bankası, ilk 100 istiyorsanız çözün, C olduğuna bakmayın, kasıntı değil, rahat rahat çözebilirsiniz.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Fen Bilimleri Yıldız Serisi, sınava 2-3 ay kala konuları hatırlamak için hızlıca çözülebilecek kaynaklardan.

    Fizik:

     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Palme A-B soru bankası, tek ihtiyacınız olan kitap bu, fiziğe kafanızı pek yormayın ne YGS'de ne LYS'de sizi zorlayacak, işaretleyip geçeceksiniz.

    Kimya:

     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FEM simetri YGS soru bankası, 11. sınıfta ya da yazın çözülebilir.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Palme YGS,çözerseniz soru kaçırmanız pek mümkün değil.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FEM cep kitabı, çantanızda dursun, kimyada çok basit şeyler dahi sık sık unutuluyor.

    Coğrafya-Tarih-Felsefe:
    Felsefe ile az çok ilgiliyseniz cep kitabına bile ihtiyacınız yok, kaynak kullanmadım, bir şey öneremeyeceğim.
    Coğrafya için EDAM, tarih için Final cep kitapları işinizi görecektir.

    LYS'ye ilişkin daha sonra bir şeyler yazacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magykalfyre -- 2 Ağustos 2015; 2:28:11 >







  • lys netlerini neden sildin birçok kişiye yol gösterici olabilir bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Surgery

    lys netlerini neden sildin birçok kişiye yol gösterici olabilir bence

    Yakın zamanda eklerim, başka bir konuya postladığım görseli bulup ekledim, o yüzden yok LYS netlerim.
  • Hocam öncelikle ben sizim gibi hazirlanamadim yani 13. Sinifin sezonu baslamadan önce hic çalışmadım suan 1 ay sonra sezon basliyacak ve ben sadece ygs mat halledebildim oda problemlerr kadar turkce de az cok dil bilgim var vs ama daha kendim deneme bile olmadim yazın fen calismayi isterdim fakat fen hic calismadim aslinda bilerek yaptim çünkü fen çalışirsam yapamadigim sorular cikacak ve onlari cevremde soracak insan olmadigi için moralim sureklibozulacak matematik calistim cçünkü matematigi az cok anladigim icin fem in kitapların da çözümleri internette olduğu icin onu cozdum fakst bana genel olarak tavsiyelerinz nelerdir isterden burdan yazin ister PM den ama mutlaka bir deyler yazin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler hocam cok yararlı bir rehber.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim. :)
  • Sanırım bizim hiç şansımız yok , ben 9-10-11 de yazılılara çalışmış biriyim ,11 de 90 ortalama yapabildim bir kere ordan kaybettim :D Yine de güzel rehber, tebriklerr
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Magykalfyre

     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi 11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi

    Sınavın açıklanmasından bu yana yönlendirme bekleyen birçok kişiden mesaj aldım. Netlerimi, kaynak tavsiyelerimi, çalışma biçimimi öğrenmek isteyenler vardı, elimden geldiğince yardımcı olacağım.

    Öncelikle netlerim ve sıralamalarım yukarıdaki görsellerde var. Yine de aklınıza bir şey takılırsa özel mesajla açıklayabilirim.

    Sınava hazırlık sürecini lise başından itibaren nasıl yürüttüğümü anlatmaya çalışayım:

    9. sınıfı bulunduğum ilin dışındaki bir fen lisesinde okudum; sonrasında kendi şehrimdeki özel bir okula geçtim. Gerek ortaöğretime geçiş sınavının verdiği bıkkınlık gerek ÖSYS sistemine vâkıf olamamam sebebiyle 10. sınıf birçok öğrenci gibi benim için de verimsizdi.

    11. sınıfa geçtiğimde özel bir "üniversite" yurdunda kalmaya başladım, her ne kadar garip gelse de sınav sürecini yeter düzeyde bir sonuçla atlatabilmemdeki en etkin unsur yurttur; çünkü ortak paydanızın olmadığı, bir şeyler paylaşmadığınız insanlar arasında yaşıyorken çok fazla boş vaktiniz oluyor. Boş vaktin yanı sıra üniversite okuyan insanları görmeniz de ayrı bir motivasyon. Elinizde böyle bir imkan varsa mutlaka ailenizle istişaresini yapın, üniversite yurdu olmasa dahi yurtta kalmayı düşünün.

    11. sınıfın ilk dönemini özel bir çalışma yapmadan, ödevlerle-dershane sınavlarıyla uğraşarak geçirdim, 2. dönemde ise YGS'ye yönelik çalışmaya başladım ve 11. sınıf bitmeden bir tanesi konu anlatımlı olmak üzere üç YGS Türkçe, bir Mat-1, bir konu anlatımlı coğrafya, 1 konu anlatımlı tarih kitabı bitirdim.

    İlk YGS denemesine 11. sınıfın ortalarında girdim ve sanırım 128-129 net yaptım, bu rakam sizi tedirgin etmesin çünkü çevremde ilk denemeleri benden çok daha düşük olmasına rağmen LYS'de önüme geçmiş birçok insan var. Bu yüzden sınav sonuçlarından etkilenmemeye çalışın, demoralize olmanız bir haftalık çalışmanızı ziyan eder, ki her hafta denemeye girmeye başladığınız dönemde bu sorununuzu hâlâ aşmadıysanız ciddi çöküntü yaşarsınız.

    12. sınıfa geçtiğim yaz dönemi yalnızca optik ve manyetizma videosu izleyip 5-6 test çözdüm, çünkü YGS denemelerinde boş bırakmak durumunda kalıyordum, sizin de her denemede boş bırakmak durumunda kaldığınız konular varsa yaz dönemi bunları halletmek için en iyi zaman. Yazın sonlarına doğru 25-30 YGS denemesi aldım, bu sırada netlerim 135-140 arasında gidip geliyordu.

    Okul başlayınca birçok insan LYS çalışmanın öncelikli olduğu hususunda uyaracak, aynı şeyler bana da söylendi fakat kulak asmadım çünkü YGS'de ilk 100'de olursam o motivasyonla uyumam, yemem, dolaşmam; ders çalışırım diyordum, -sonuçlarıma bakınca göreceğiniz üzere durum pek öyle olmuyor-, bu yüzden YGS'ye kadar LYS'yi hiç sallamadan çalışmaya devam ettim, aşağıda sıraladığım kaynakların tamamını YGS'den önce çözdüm. 12. sınıfın ilk döneminde yapılan TÖDER'de 180. oldum, 151 netim vardı ve netlerim arada bir 139-138'e kadar düşse de genel olarak 145-150 civarında seyrediyordu. Bu noktada bir şeyi vurgulamak istiyorum, yukarıda belirttiğim gibi eğer sınav sonuçları sizi demoralize ediyorsa Türkiye geneli sınavlardan uzak durun, ÖSYS sınavlarındaki performansınız ciddi ölçüde etkilenebilir. Kendimi deneyeyim ya n'olacak mantığıyla her bulduğunuz sınava girmek yalnızca sizi yıpratır, akıllı olun ve işlevsel, size bir şeyler katabileceğine inandığınız sınavlara öncelik verin.

    YGS'ye 2 ay kala zaman probleminizi aşmaya çalışın, öncesinde bununla uğraşmanıza gerek yok. Benim sınavlarımın 10-15 dakika uzadığı oluyordu fakat son 2 ay seri deneme çözmeye başladım ve sınavdan 2 hafta önceki denemelerde ortalama 40 dakikam artıyordu.

    Son gün ders çalışmayı bırakın zırvalıklarına inanmayın. Ben sınava giderken arabada 10. sınıftan beri ufak notlar tuttuğum defterimi okuyordum ve 1 fen sorusu çözmemi sağladı, ki 1 fen sorusu benim sıralamamda dahi 100 kişi oynatıyor, durumun daha düşük sıralamalardaki karşılığını tahayyül edebilirsiniz.

    Çalışma biçiminiz, çalışma miktarınız elbette önemli fakat sınav sonucunuzu belirleyen en temel parametre sınav anındaki durumunuz, mümkün olduğunca kendinizi kontrol etmeniz gerekiyor, zira YGS'ye değin girdiğiniz denemelerin hepsinden daha zor, yorucu bir 160 dakika geçireceksiniz, soruların tahmin ettiğinizden çok daha farklı olduğunu göreceksiniz, geçmiş senelerdeki netleri duyup "aa ben de yaparım" dediğiniz, yahut sıralama hesaplama programlarına yazdığınız netlerin hayal olduğunu fark edeceksiniz, bu noktada kendinize çekidüzen vermeniz gerekiyor. Feni çözmeye başladığımda o kadar kendimden geçmiştim ki odaklanmak için kendime vurdum, çünkü bir süre sonra hedeflediğiniz ile yaptığınız arasındaki uçurumu görünce mental mukavemetinizi kaybediyorsunuz, eliniz ayağınıza dolaşıyor, sınav süreci bittikten sonra ne kadar kıytırık olduğunu anlayacağınız üniversite sınavı, o an doğaüstü öneme sahipmiş gibi geliyor. Bu yüzden sınav anında kendinizi sınavdan soyutlamamaya çalışın, düşünmemeniz gereken bir şeyler düşündüğünüz kanaatine varırsanız kendinizi bir şekilde uyarın.

    Genel tavsiyelerim:
    *Defter tutmayın, yalnızca önemli olduğuna inandığınız noktaları kendi biçeminizle not alın, bu notlar sizin temel kaynağınız olacak.
    *Hocalarınızı fazla dikkate almayın, ekseriyası banka borcu ödemek için hevessizce okula gelen vasat üstü, memur zihniyetli insanlar.
    *Verilen ödevin yersiz olduğuna inanıyorsunuz yapmayın, kendi çalışma planınız her zaman öncelikli olsun, bu hafta şu konuları bitirmem gerekiyor dediyseniz ödevlerinizi bir kenara bırakın.
    *Rehberlikçilere itibar etmeyin, 18-19 yaşında insanlarsınız; ne zaman oturup kalkacağınıza, ne çalışacağınıza karar verebilirsiniz.
    *Sınav işkence süreci değildir, iç disiplininizi oturttuktan sonra kendinize vakit ayırabilirsiniz, ders çalışmıyorken suçluluk duymayın.
    *Çalışma ortamınıza dokunulmasına izin vermeyin, mümkün olduğunca rahat hissedebildiğiniz bir ortam olsun.
    *Ailenizin sınava ilişkin bir şey bilmesine gerek yok, ailenizi mümkün olduğunca hazırlık sürecinin dışına itin, hocalarınızın-dershanenizin muhatabı siz olun.
    *Ufak şeylere takılmayın, çalışırken müzik dinleyip dinlemediğiniz, masanızın konumu, sınav sabahı karbonhidrat yiyip yemediğiniz, duvara astığınız motivasyon sandığınız zırzop sözler hiçbir şeyi değiştirmeyecek.

    Kaynak tavsiyeleri:

    Matematik 1:

     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Fem konu özetli...
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FDD YGS Matematik, yeni baskısı çıkmış fakat kitap hala gayet iyi.

    Geometri:

     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FEM konu anlatımlı ilk olarak çözülebilir.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FEM soru bankası, 2-3 haftada çözülebilir.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Birey B soru bankası, seneye yayarak öğrendikleriniz pekiştirebilirsiniz.

    Türkçe:

     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FEM simetri konu anlatımlı, 11. sınıfta ya da yazın çözülebilir.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Körfez YGS soru bankası, FEM'in hemen ardından çözülebilir.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Birey B soru bankası, seneye yayarak unuttuklarınızı hatırlamak için çözün.

    Biyoloji:

     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FEM cep kitabı, internetle birlikt konu anlatımı için yeterli.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FEM soru bankası, vakit varsa çözülebilir.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Final YGS-LYS soru bankası, Bu kitap sınava en yakın en iyi biyoloji kitabı, kesinlikle çözün.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Birey C soru bankası, ilk 100 istiyorsanız çözün, C olduğuna bakmayın, kasıntı değil, rahat rahat çözebilirsiniz.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Fen Bilimleri Yıldız Serisi, sınava 2-3 ay kala konuları hatırlamak için hızlıca çözülebilecek kaynaklardan.

    Fizik:

     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Palme A-B soru bankası, tek ihtiyacınız olan kitap bu, fiziğe kafanızı pek yormayın ne YGS'de ne LYS'de sizi zorlayacak, işaretleyip geçeceksiniz.

    Kimya:

     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FEM simetri YGS soru bankası, 11. sınıfta ya da yazın çözülebilir.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    Palme YGS,çözerseniz soru kaçırmanız pek mümkün değil.
     11-12. Sınıf ve Mezunlar için YGS-LYS İlk 100 Rehberi
    FEM cep kitabı, çantanızda dursun, kimyada çok basit şeyler dahi sık sık unutuluyor.

    Coğrafya-Tarih-Felsefe:
    Felsefe ile az çok ilgiliyseniz cep kitabına bile ihtiyacınız yok, kaynak kullanmadım, bir şey öneremeyeceğim.
    Coğrafya için EDAM, tarih için Final cep kitapları işinizi görecektir.

    LYS'ye ilişkin daha sonra bir şeyler yazacağım.

    Aklına bir şey takılan, DH dışından ulaşmak isteyenler için:



    Facebook















    Rehber cok güzel olmus . 3 sorum var . 1.si su anda 11. Sinifa gectim yazin bir sey calismami onerir misiniz ? Bazi insanlar calisma simdi 11 de calisirsin falan dedi.

    2.si Mat ygs icin konu anlatimli onerin yok mu? Konu anlatim icin konu ozetli yeter mi ?


    3. Sü benim de 11 de yurtta kalma ihtimalim var ama arkadaslar olcak yurtta kalmami onerir misiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çöp
  • etobay28 E kullanıcısına yanıt
    Mesaj uzundu keşke alıntılamasaydın. :)

    Sorularına gelince, açıkçası şu anda çalışmana gerek yok ama çok şevkliysen FEM konu özetliyi alıp biraz çebelleş. Konu anlatımlı kitaba ihtiyacın yok, kitabın özetleri yeterli. Yurtta kalmanı öneriyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magykalfyre -- 22 Temmuz 2015; 18:14:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Magykalfyre

    Mesaj uzundu keşke alıntılamasaydın. :)

    Sorularına gelince, açıkçası şu anda çalışmana gerek yok ama çok şevkliysen FEM konu özetliyi alıp biraz çebelleş. Konu anlatımlı kitaba ihtiyacın yok, kitabın özetleri yeterli. Yurtta kalmanı öneriyorum.

    Teşekkürler ileride de rahatsiz ederim. Sen nereyi yazdin bu arada ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten çok faydalı bi yazı olmuş teşekkürler :)
  • etobay28 E kullanıcısına yanıt
    Sırasıyla Koç tıp, Cerrahpaşa tıp, Hacettepe tıp yazdım.
  • hoppia H kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, umarım yardımcı olmuşumdur.
  • İlk 100 bursuna hak kazandın di mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • johnbackus J kullanıcısına yanıt
    LYS sonuçlarından sınra aradım KYK'ya sordum evet alacaksın dediler ama internette LYS sonuçlarına göre yazıyor. Buradan birkaç kişi de alacağımı söyledi ama bilemiyorum artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Magykalfyre

    LYS sonuçlarından sınra aradım KYK'ya sordum evet alacaksın dediler ama internette LYS sonuçlarına göre yazıyor. Buradan birkaç kişi de alacağımı söyledi ama bilemiyorum artık.

    Bildiğim kadarıyla ygs 123456 lys felan bütün puan türlerinde ham puanlar için geçerli.

    Mat2 çalışılmalı mı yazın sence?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • johnbackus J kullanıcısına yanıt
    Eğer 10-11'den temelin yoksa gerekir, yok ben YGS'den sonra 1 tane kitap çözsem yeter diyorsan bakmana gerek yok. Ben yazın mat2 çalışmadım.
  • Hocam, Final YGS - LYS Soru Bankası demişsin fakat FDD resmi koymuşsun sanırsam Final'in 3 yazarlı olanından bahsediyorsun değil mi?
  • Düzelttim, FDD olacaktı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.