Şimdi Ara

Oyunlarda birtürlü çözemediğim anlık kasılmalar üstadlar baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar oyun oynarken öyle yüksek fps li oyunlar da değil sadece C.S 1.6 oynuyorum oyunda 5 dakikada bir 1 saniyelik anlık takılma oluyor fps 100 ancak birden anıl kasılıyor. Ayrıyetten haxball oynuyorum onda da aynı şekilde 5-10 dakika aralıkla aniden 1 saniyelik kasılma meydana geliyor önceki bilgisayarım tek çekirdekliydi ancak böyle bir sorun yoktu şimdiki bilgisayarım daha iyi özellikte ancak anlık kasılmalar oluyor birtürlü çözemediğim internette dolanırken falan kasmıyor sadece oyun oynarken anlık takılıyor sonra geri düzeliyor çözümünü nedenini bilen varsa çözebilirse sevinirim.

    PC özellikleri
    AMD ATHLON X2 3.4 GHZ
    Ram 6GB
    Anakart Gigabayte
    Harddisk 2 adet 1 tanesi 7200 RPM 80 gb diğeri 7200 RPM 320 gb


    birtürlü çözemedim harddiskten ya da işlemciden şüpheleniyorum ama saçma gibi geliyor

    bu da kasma anındaki ısı değerleri

     Oyunlarda birtürlü çözemediğim anlık kasılmalar üstadlar baksın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3yuq -- 22 Temmuz 2015; 16:03:41 >







  • 3yuq kullanıcısına yanıt
    Denetim masasındaki güç seçeneklerine bak. HDD uyku moduna geçiyor olabilir.
  • gobl1n kullanıcısına yanıt
    Yüksek performansa getirdim güç seçeneklerini
  • 3yuq kullanıcısına yanıt
    Gelişmiş gibi bir düğme vardır. Girip harddisk uyku modunu iptal edebilir misin?
  • gobl1n kullanıcısına yanıt
    bu şekle getirdim ancak önceden de kapalıymış zaten
     Oyunlarda birtürlü çözemediğim anlık kasılmalar üstadlar baksın
  • gobl1n kullanıcısına yanıt
    şimdi oyuna girdim denedim düzelmedi hocam yine aynı
  • 3yuq kullanıcısına yanıt
    Hocam, işemcinin voltajını biraz düşürmeyi dene. Sanırım anakart gerekli voltajı veremiyor sanırım işlemciye. Dalgalanma oluyor. BIOS'ta yoksa, RMClock ile düşürebilirsin. Ufak ufak düşür. Birden yüklenme. Korkacak bir şey yok.https://www.youtube.com/watch?v=71VN4N0r7Kw
  • Belki ping oluyordur.
  • Ekran kartı nedir?

    Markası modeli bellek miktarı vs.. ?

    Ekran kartının En yeniden eskiye doğru çıkmış olan sürücülerini tek tek deneyerek sorunun her sürücüde de olup olmadığına bakabilirsin?


    Anlık takılma olayının hard disk veya işelmciden dolayı olduğunu hiç sanmıyorum.


    Hele hele böyle aşırı düşük bir sistem isteyen oyunlarda anlık takılma olayı oluyorsa ilk şüphelenilecek şey ekran kartıdır. Sürücülerinde sıkıntı olabilir kendinde sıkıntı olabilir.

    Sistemi zorlayan bir oyun oynasaydın eğer belki ısınma sorunu derdim ama ona ihtimal bile vermiyorum.
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    GT430 Synergy GDDR3 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartım bu 4-5 farklı driver için denedim düzelmedi hocam hard disk çok eski 15 senelik vardır bir de 2 tane hard disk bağlı anakartta acaba arkadaşn dedği gibi voltaj falan ile mi alakalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ErenHncr E kullanıcısına yanıt
    Ping neden olur hocam ?
  • 3yuq kullanıcısına yanıt
    Server ya da ttnet sebep olur. Senin yapabileceğin pek birşey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3yuq kullanıcısına yanıt
    Hard disk'in çok eskiymiş. Bu kadar eski olacağını beklemiyordum. Hard Disklerini bir kontrol edelim o zaman.

    Hard Disk Sentinel Programı var netten onu deneme sürümünü indir ve kur. Programı açtıktan sonra Gelen ilk ekran görüntüsünün sol tarafında Hard Disklerin mevcut. Program ilk açıldığında ilk hard diskin durumu gözükür orada. Sen onun ekran görüntüsünü bir çek ve sonra ikinci hard diskini seç sol taraftan ve onunda durumunun ekran görüntüsünü çekip buraya koy.

    Bakalım hard disklerin ne durumda.
  • dediğinizi yaptım hocam resimleri ekledim ancak bir sorun yok gibi görünyor
     Oyunlarda birtürlü çözemediğim anlık kasılmalar üstadlar baksın Oyunlarda birtürlü çözemediğim anlık kasılmalar üstadlar baksın




  • 3yuq kullanıcısına yanıt
    Anlık Takılma olayı için aklıma tek sorun Ekran kartı geliyor. Başka bir şeye de ihtimal vermiyorum.

    Hard Disklerin iyi durumda. İşlemcinde iyi durum da diye tahmin ediyorum. Ramler'dede sorun yok sanırım.

    Bilgisayarının ısınıp ısınmadığını kontrol etmek lazım o zaman. Yada Başka oyunlarda böyle bir problem yapıyor mu diye kontrol etmek lazım.


    Cs oynaken veya başka bir oyun oynarken işlemcinin ısı değeri veya ekran kartının ısı değeri nedir onları bir kontrol et. Eğer ısı değerleri normal ise ikinci dediğim bir dene yani başka 1-2 tane daha oyun yükle. Oyunlarda anlık takılma olup olmadığını kontrol et.

    Ben yine Ekran kartı sürücüsünde sorun vardır diye tahmin ediyorum.

    Nedeni ise sana başıma gelen bir olayı anlatarak açıklayayım. Ben Orjinal fifa 14 almıştım. Oyuna girdiğimde herşey normal. Oyunu oynamaya başladıktan 5-10 dakika sonra oyunda anlık takılmalar meydana geliyordu çok tuhaf ve sinir bozucu. Başta bir şey yok ama 5-10 dakika sonra takılmalar başlıyordu. Yalan demiyim ama tam 6-7 tane belki de daha fazla sürücü denedim. Hepsinde de aynı sorun devam ediyordu. Bir ihtimal diye bir sürücü daha vardı çok eski onu deneyeyim dedim. Onu kurdum oyuna girdim. Oynamaya başladım. Sorundan eser yok. Hiçbir şekilde anlık takılma olmuyordu. Bende Fifa 14 sever olduğum için mecburi o eski sürücü ile devam etmek zorunda kaldım. Ama dedim belki yeni çıkan sürücülerde bu sorunu çözmüşlerdir. Ne yazık ki sonradan çıkan 4-5 tane yeni sürücü de bile aynı sorun devam etti. -_- Ne zaman fifa 14 oynamak zorunda kalsam o sürücüyü kurmak zorundayım. Saçmalık ama onsuz düzgün çalışmıyor.

    Bence 2'den fazla yeni oyun yükle bilgisayarına bir çok oyunda test et. Anlık takılma hepsinde var mı yok mu diye. Eğer varsa eski sürücülerden bir kaçını kurup sorunun hepsinde de devam edip etmediğine bak.

    O kadar deneme başarısız çıkıyorsa bence sorun ekran kartının kendinde. Varsa eski veya arkadaşın ekran kartı onu bilgisayarına takıp o ekran kartı ile deneme vap aynı sorun devam ediyor mu diye.

    Baktın sorun devam ediyor o zaman işin iş. :D Çünkü sorunlu parçayı bulmak için başka parça ile deneme ytanılma yoluyla tespit yapmaktan başka çaren yok.

    Başımdan geçen başka bir olayda ise; bilgisayarımda ne zaman Sıkıştırılmış RAR dosyasının içinden bir şeyler çıkarmaya çalışsam hep eksik veya bozuk çıkartıyordu. Bende Rar'dan çıkan dosyaların ilk olarak RAM'e yazıldığını anladım direkt bir yere çıkartmıyorsan ilk RAm'e belleğe yazılıyor ondan sonra hard diskine kaydediliyor. Şükür ki arkadaşın bilgisayarı vardı evde onun ram'lerini alıp benimkine taktım. Bir baktım ram bozuk. -_-

    Diyeceğim oki Ram'in bozuk olduğunu anlamak zor iş. Çünkü normalde çalışıyor ve atıyorum 4gb Ram mi bilgisayarda da 4 gb ram olarak yüklü gözüküyor. Bozuk olduğunu bulmak ince iş. :)

    Velhasıl sen dediklerimi bir yap.

    Biraz uzun oldu ama. Kusura bakma :)




  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim hocam ekran kartının en eski sürümünü bulmaya çalşıayım birde sonra da ramleri denerim teşekkür ederim tekrardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.