Şimdi Ara

Project C.A.R.S Force Feedback Ayarları Paylaşımı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Project CARS çok güzel bir oyun fakat oyunu direksiyon ile oynamak isteyenler için direksiyon ayarları tam olarak yapılmadan oyundan zevk almak çok zor olabiliyor. Oyunda çok detaylı direksiyon ve Force Feedback ayarları yapabiliriz. Bu bir yandan olumlu bir şey olmakla birlikte bana sorarsanız yapımcıların bizi bu ayarlar ile uğraştırmak yerine; ideal ayarları bir kaç hazır profil oluşturup sunmalarını tercih ederdim. Bundan mütevellit oyun oynamaktan ziyade vaktimin çoğu ayarlar içinde boğuşmaktan geçti.

    Bu başlık altında kendi ayarlarımızı paylaşalım, ideal ayarları bulup böyle güzel bir oyunu çok zevkli hale getirelim.

    Uzun uğraşlar sonucu bana göre güzel diyeceğim ayarlarımın ekran görüntülerini sizinle paylaşıyorum umarım yararlı olabilirim. Oyunda direksiyon, frene basınca, virajlarda veya araba hareketsiz iken çok sert olabiliyor. bu sertlik aniden olunca arabanın o anki durumu hakkında bilgi alamıyorsunuz çünkü birçok kuvvet aynı anda direksiyona etki ediyor. Böyle olunca da biz direksiyona etkiyen en büyük kuvveti görüyoruz ve minör kuvvetler alt planda kalıyor.

    Bu ayarları yaparken başlıca hedefim; direksiyona etkiyen aşırı güçlü force feedback kuvvetlerini azaltarak titreşim, ters kuvvetler, spring ve damper gibi kuvvetleri daha ön plana çıkarmaktır. böylece sürdüğünüz arabanın o anki durumu hakkında daha doğru bilgiye sahip olabileceksiniz. Bu ayarlar ideal ayarlar mı Necip Fazıl? Sen bu ayarlardan memnun musun? diye sorarsanız: Hayır derim. bence ne yaparsak yapalım oyunda uygulanan force feedback sisteminden dolayı hala içime sinmeyen şeyler var ama yine de bu ayarlar ile oyunda geçemediğim yarışları geçtim ve oyun daha oynanılabilir hale geldi.

    Ayarları son gelen 2.5 güncellemesi ile gözden geçirip, bana göre son halini verip paylaşıyorum. siz de deneyip yorumlarınızı yazıp ve kendi ayarlarınızı paylaşırsanız güzel bir yarış deneyimi yaşayabiliriz. Ayarlar Logitech DFGT ile yapılmıştır fakat G25 veya G27 sahipleri de sorunsuz kullanabilirler.

    Öncelikle Jack Spade FFB Tweakers adlı arkadaşın araçlar için yapmış olduğu ayar dosyasınında "FFB" klasörünü aşağıdaki linkten indirip: "Belgeler\Project CARS" klasörünün içine atın.

    FFB Dosyası

    Yapmış olduğum oyun ayarları:

    Logitech Profiler ayarı:

    (Direksiyonu keskin virajlarda çok fazla döndürmek istemediğim için 540 dereceye ayarladım siz kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.)
     Project C.A.R.S Force Feedback Ayarları Paylaşımı

    Configuration Ayarları:
     Project C.A.R.S Force Feedback Ayarları Paylaşımı
     Project C.A.R.S Force Feedback Ayarları Paylaşımı

    Force Feedback Calibration Ayarları:
     Project C.A.R.S Force Feedback Ayarları Paylaşımı
     Project C.A.R.S Force Feedback Ayarları Paylaşımı

    Edit:

    Kişiselleştirme:

    Direksiyon sertliğini artırmak için: Steering Gain = 3.00 yapın.

    Direksiyon çok boşluklu geliyorsa: Relative Adjust Bleed = 1.00 yapın

    Merkezleme kuvvetini arttırmak için: Relative Adjust Clamp = 0.50 yapın




    Bu ayarlar umarım size de yardımcı olur.

    Yorumlarınızı bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necipfazil2041 -- 18 Temmuz 2015; 23:28:49 >







  • güzel konu eline sağlık.
    bazen direksiyonu sonuna kadar çevirince ffb kayboluyor, direksiyon boşalıyor gibi bir his oluşuyor. bu hangi ayarla ilgili?
  • Oyundaki standart ayarlarda mı yoksa benim verdiğim ayarlarda mı? Benim ayarlarda böyle bir şey oluyorsa kalibrasyon a gelip Relative Adjust Gain i 0.1 - 0.2 kadar düşürüp dene. Oyunun standart ayarlarında öyle oluyorsa Relative adjust clamp ayarını biraz yükseltmek işe yarayabilir
  • Logitech Momo kullanıyorum, becerebildiğim kadar düzelttim ancak çok keyifli bir noktaya gelmedi.
    Akşam kendi ayarlarımı paylaşırım, önerileriniz olur mu?
  • bu ayarları denedim ama sağa sola çevirirken kütür kütür sesler geliyor, sanki dişliler takılıyor gibi, çok aşırı tepki veriyor arabayı kontrol etmek bile zor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.