Şimdi Ara

Ttnet Playstore Dolandırıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bugün neredeyse dolandırılıyordum. Normalde bu tarz girişimler kendini anında belli eder ama bu adamlar çok ince çalışmışlar. Son anda farkettim. Olay şöyle gelişti:

    +2124440375 nolu numaradan aranarak bölgemde ttnet fiber altyapıyla ilgili çalışma olduğu, bu nedenle kesintiler olabileceği söylendi ve mağduriyet yaşanmaması için hat bilgilerimde güncellemeler yapılacağı söylendi.

    Devam edebilmek için güvenlik amacıyla telefonuma gelen şifreyi söylemem istendi. Oruçtan dolayı bu saatte uyurken yakalandım, o yüzden biraz sersemdim. Önce şüphelendim ama arayan numaraya baktım ttnetin numarası, sms'e baktım ttnet'ten gelmiş. (daha önce fatura bilgilerinin geldiği numara) o yüzden numarayı verdim.

    Daha sonra bu kesintiler dolayısıyla normalde ücretli olan tivibu gibi bazı hizmetlerimizden ücretsiz yararlanacaksınız dedi. Tekrar şifre istedi. Gelen sms'te playstore satın alma aktivasyonu yazdığını görünce hemen görüşmeyi sonlandırdım.

    Ttnet'i arayıp durumu anlattım hiç yardımcı olmadılar. Sinir olup kapatıp kendim durumu gözden geçirdim. öncelikle gelen numaranın başında +212 var bunu farkettim. Normalde 0212 olması lazım. +212 Fas'ın telefon kodu. Adamlar Fas'tan arıyor. Devamı da ttnet'in gerçek numarası. Maillerime baktım şifremin değiştiğine dair mesaj gelmiş ve playstore aboneliğim oluşturulmuş. Orada durumu anladım. Adamlar önce şifre hatırlat diyerek telefona gelen sms aracılığıyla şifremizi değiştiriyor. Daha sonra playstore abonesi yapıp faturaya yansıtıyorlar. Playstore'a girdim sepette 250 liralık steam kod bekliyordu.

    İnsanlar uyanık olmalı ama burada görüldüğü üzere çok iyi tasarlanmış bir dolandırıcılık yöntemi var ve bunun en büyük nedeni ttnet'in açıkları.

    Ttnetin açıklarını sıralayacak olursam:

    1- Gelen sms'in ne için olduğu yazmıyor. Sadece tek kullanım şifreniz X'tir diyor. Mesela şifrenizi değiştirmek için gönderilen tek kullanımlık şifre dese o anda uyanabilir insanlar. Ttnet'e ben bi şifre verdim bu neydi diyorum bulamıyorlar. Daha kendilerinin gönderdiği şifrenin ne işe yaradığını tespit edemiyorlar. İkinci mesajda ise sadece playstore satın alma işlemini tamamlayabilirsiniz diyor. Bankalardaki gibi kaç lira çekim yapılacağına dair bilgi verilmiyor.

    2- Bu dolandırıcılığı yapanlar ttnet program ortakları. Bu çok açık çünkü aboneliğe ilişkin bütün bilgilerimi biliyorlardı. Ttnet mail adresimi vs ben söylemedim. Ttnet benim bilgilerime kimin ulaştığını görüp önlem alabilir ama umurlarında değil. Telefonda hiç bir şekilde yardımcı olmuyorlar.

    Uygun şartlar oluştuğunda herkes dolandırılabilir. Profesörü de dolandırıyor adamlar okuma yazma bilmeyeni. Zaten dolandırlanlarda benim gözlemlediğim kaybettiklerinden çok kandırılmalarına üzülüyorlar. Bu kansızları Allah'a havale ediyorum zira ttnet'in umrunda bile değil.







  • vay be adamlara bak geçmiş olsun iyi oldu bilgilendirdiğin
  • karamsar1İ kullanıcısına yanıt
    Açık falan değil ttnet resmen bilgilerinizi satıyor, hem de önüne gelene. Sigorta dolandırıcılığının kaynağı da bu.
  • En güzeli tanımadığınız numaralardan gelen çağrıları hiç açmamak...Engelle gitsin. Teşekkürler bilgi için.
  • Herkese İyi geceler;

    Aynı durum dün (14 Temmuz 2015 saat:18.37) benim de başıma geldi. +2124440375 numaralı telefon beni de aradı. Arayan bayan isminin Selin olduğunu TTNET müşteri hizmetlerinden aradığını söyledi. O sırada çocuğa bayramlık almak için mağazada bulunuyordum. Yani başım kalabalıktı. Erkan KAĞANOĞLU ile mi gürüşüyorum dedi. Ben ise Erkan KAĞANOĞLU' nu tanımadığımı söyledim. Kendi ismimi söyledim. Kendimin de TTNET abonesi olduğumu ancak Erkan KAĞANOĞLU isimli şahıs ile alakam olmadığını, telefon numaramın bu kişi ile neden ilişkilendirildiğini sordum. Bayan yanlışlık için özür diledi ve TTNET Fiber altyapısı çalışması olduğunu, ilerki günlerde aksaklıklar olabileceğini, bu sebeple bilgi güncellemesi yaptıklaklarını, benim bilgi güncellememi de yaparsak ileriki günlerde kesinti yaşamayacağımı söyledi. Önce T.C. kimlik numaramı istedi. Ben ise; T.C. numarasının tamanın istenmesinin uygun olmadığını, kısmi istenmesi gerektiğini söyleyip öncesinde söylemek istemedim. Bana güncelleme için bunun gerekli olduğunu, zira arayan numaraya bakarsam TTNET' in 4440375 no'lu müşteri hizmetleri numarası olduğunu, sakıncalı bir durumun olmadığını vs. söyledi. Ben de zaten yoğun olduğumdan inanarak T.C. numaramı verdim. Bu sefer TTNET online hizmetlerde daha öncesinden Tek Şifre oluşturup kullandığımı belirtti. Ben evet kullanıyorum dedim. E-Posta adresimi istedi, söyledim. Şifreyi hatırlıyormusunuz dedi. Tabi ki hatırlıyorum dediğimde, şifreyi kendisine söylememi istedi. Şifreyi vermek tamamen prensiplerime aykırı olduğundan, (Ve zaten kesinlikle verilmemesi gereken bir durum olduğundan) şifreyi neden istediğini sordum. Bana biraz da baskı kurarcasına bunun gerekli olduğunu söyledi. Ben de sinirlenerek, şifreyi vermeyeceğimi, kendisinin TTNET müşteri temsilcisi ise şifreye ihtiyaç duymayacağını sert bir dille belirttim. Bu sefer "Peki Efendim öyleyse size aktivasyon kodu göndereyim onu bana söyleyin" dedi ve telefonuma TTNET' ten 6 haneli tek kullanımlık onay kodu geldi ve onu kendisine söylememi istedi. Aktivasyon kodunu söylemek te tamamen prensibime aykırı olduğundan, yine itiraz ettim. Bana yine ikna edici şeyler söylüyordu ki, başka işlerim olduğundan görüşmeyi sonlandırdım. Müteakiben aynı numara arka arkaya birkaç defa aradı ancak meşgule aldım. Daha sonra 444 0 375 no' lu TTNET müşteri hizmetlerini arayıp, +2124440375 no' lu telefonun kendilerine mi ait olduğunu, beni bu numaradan Selim isimli bir bayanın aradığını ve yaşadıklarımı anlattım ancak görevli TTNET' in numarasının bu şekilde olmadığını, sadece 444 0 375 olduğunu söyledi.
    Netice itibari ile ben bu konuyu biraz araştırdığımda anladım ki; +2124440375 no' lu aramanın Voip Özelliği ile başka bir ülke üzerinden arama yaptığını, dolayısı ile tamamen bir sahtekarlık olduğunu, yani bunu bazı programlar aracılığı ile herkesin yapabileceğini öğrendim. T.C. numaramı istemesinin sebebi ise TTNET' in online oyun satış sitesi olan PlayStore sitesine üyelik için TTNET Tek şifre almak için gerektiğini, Tek Şifre için T.C. numaramı sisteme girdiğinde ise, bu T.C. ile daha önceden Tek Şifre alındığı uyarısını verip, şifreyi unuttum seçeneğini seçince de E-Posta adresine veya telefona şifre değiştirmek için tek kullanımlık kodu SMS olarak gönderdiğini deneyerek öğrendim. Yani siteden SMS gönderildiğinde telefona gelen SMS TTNET' ten geliyor ve tamamen inandırıcı oluyor. Karşı taraftaki dolandırıcı da kendisine söylediğim tek kullanımlık şifre ile benim Tek Şifremi değiştirecek, Play Store' ye üye olacak ve oradan ücretli oyunlar satın alıp ödemesini ise benim TTNET faturama yükleyecekti. Şükür ki erken farkettim. Tongaya düşüp T.C. numaramı verdim ona üzülüyorum. İnşallah T.C.' den dolayı bir sıkıntı yaşamam.
    Allah herkesi bu türlü sahtekarlardan korusun, uyanık eylesin.
    Herkese iyi geceler...




  • Adamlar neleri düşünmüş.Ttnete o kadar bu numaranın şikayeti gidiyordur.İnsan bir yerden mesaj mail birşey atar da müşterisini bu sahtekarlığa karşı bilgilendirir.Tabi uyanıklar kendileri de kazanacakya umurlarında mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrendiğimiz iyi oldu bilgi verdiğiniz iÇin sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar benzer durum benim başıma da geldi. ham savcılığa hem de tüketici hakem heyetine başvurdum, hakem heyeti zararımın karşılanmasına hükmetti. bence hakkınızı sonuna kadar arayın. ttnet nasıl olsa çoğu hakkını aramaz gözüyle bakıyor.

    hakem heyetine bir dilekçeyle başvurmanız yetiyor. durumu anlaşılır bir şekilde anlatın. hatta internette benzer mağduriyetler yaşayanların yazılarını bulup dilekçenize ekleyin.
  • bilgilendirme için teşekkürler buna kanacak çok kişi var. neyse ki ikinci sms te satın almayla ilgili bir şey yazıyormuşta bir sorun olmamış.
  • bakalım daha neler duyacagız. geçmiş olsun. ne olursa olsun açmayın telefonunuzu eğer açarsanız benım gibi yapin kim oldugunu ögrenin sonra müsait olmadıgınızı daha sonra arayın diye söyleyin. ve kapatın ardından da numarayı engelleyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.