Şimdi Ara

Televizyonda renk sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
143.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arakadşlar

    Pazar günü dvd de film seyrediyorduk.Bizim yaramaz çocuk ikide bir dvd playeri kapatıp durdu.Bizde dvd yi televizyonun üzerine koyduk.Filmi seyrettik.Televizyonu kapadık.Aradan 1 saat gibi bir zaman geçti.Açtığımızda televizyonun rengi kaymış.Adamlar yeşil renkli görünüyor.Futbol maçı seyrediyoruz sahanın bir kısmı yeşil bir kısmı mavi görünüyor.Galiba dvd player televizyonu bozmuş.

    Bir yakınımız mıknatısla bu durumu düzeltebileceğini söyledi.Bunun nedeni kesinlikle dvd ama niçin böyle bir şey oldu ve bunu nasıl düzeltiriz.



  • Kardeş aynı durumun benzerini bir arkadaşım yaşamıştı. Ancak ondaki dvd player değil de mıknatıstı. Söylediğine göre mıknatısı farkedip televizyonun yanından aldıktan sonra renk düzelmiş. TV'deki renk bozulmasıda bölgeselmiş yani tamamına etki etmemiş. Acaba senin bu durumun tüpün bitmesiyle alakalı olabilirmi? Aynı zamana denk gelmesi enteresan olur ama...! Tv kaç senelik?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Barbuci -- 4 Aralık 2006; 14:06:22 >
  • scart veya diğer bağlantıları kontrol ettiniz mi?
    bu durum digitürk de de sıkça oluyor
  • TV NİZİ BÜYÜK BİR İHTİMALLE KUMANDADAN KAPATIP AÇIYORSUNUZ.EĞER BÖYLE AÇIP KAPAMA YAPIYORSANIZ TV NİZİ ÇALIŞIR VAZİYETTEYKEN CİHAZIN ÜZERİNDEKİ AÇMA KAPAMA ANAHTARINDAN KAPATIP YAKLAŞIK 15.-20 DAKİKA BEKLEDİKTEN SONRA AÇIN SORUN BÜYÜK BİR İHTİMALLE GİDECEKTİR.
  • elektirik bağlantısını direkt fişten çekip kesin ,bir iki dakika sonra tekrar takın.Düzelecektir
  • 2 senedir kullanıyorum.Arakadaşlar dediğiniz işlemleri defalarca tekrar ettim ama yine düzelmedi. Kullandığım televizyon vestel marka fabrika ayarlarına dönme seçeneği olsa onu yapacaktım ama oda yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmazkubi -- 5 Aralık 2006; 8:12:42 >
  • bu durumda servis çağırmanızı önerebilirim maalesef
  • Servis çağırmaya gerek yok, muhtemelen DVD deki motorun mıknası bozmuş ve tamiri çok kolay. Bunun için tv tamircilerinde özel bir bobin var ama isterseniz kendiniz de yapabilirsiniz. Küçük bir trafoyu (transformotor) (değeri pek önemli değil 6,8,12 V. olabilir) her hangi bir doğrultucu (diyot) köprü devre kullanmadan ikinci bir aynı veya daha yüksek akımlı transformotora bağlayın. Önemli olan akımın DC değil AC olması. Biraz karışık gibi oldu, şöyle açayım yani 2 adet transformotoru başkaca her hangi hiç bir devre kullanmadan kalın sarımları (örneğin 12 V luk bağlantı uclarına 12 V AC ucu bağlayın, transformatora gelen AC akım trafoda AC manyetik alan oluşturacak, küçük bir metal cismi trafonun sac plakalarına yaklaştırdığında titreyen manyetik akımı hissedersin, işte o trafoyu ekranın renk değiştiren bölgeleri üzerinde gezdir, düzeldiğini göreceksin.
    Bir başka çözüm de TV yi ters çevir ve bir süre öyle çalıştır. Ama birinci yöntem den mutlaka sonuç alırsın. Başarılar, geçmiş olsun.




  • yardımlarınız için teşekkürler bu akşam bi deneyeceğim.
  • bugün bizim tvde de renkler birbirine girmiş.Televizyonun hemen sağında bilgisayar var(monitor) televizyonun üstünde de receıver var.televizyonu kapattım.1 saattir falan kapalı.Bi arkadaş biraz kapalı kalsın soğusun dedi.
    Ne yapmak lazım?
  • Bütün bu sorunları yapan manyetik alan (hoparlör veya metal bir nesnenin tv ye yaklaşması) problemleridir, tv ler ceryan şalterinden
    kapatılıp 15 dk beklenip açıldığında bu sorun genellikle düzelir. Şayet düzelmez ise PTC denilen sistemi arızalıdır. Arıza giderilmeden,
    ki "Sayın MCO" anlatmış bu yöntemle renkleri düzeltebilirsiniz. Son çare bit TV tamircisine gidin rica edin bir çırak göndersin hemen
    halleder. Galiba bobinin ismi "Degaus bobini" idi, yanlış hatırlamıyorsam..

    Selamlar,
  • aynı sorun bende de oluştu televizyonu açtığımda renler birbirine girmiş koca bir yeşil kenarlarda sarı ve mavi oluşmuş tv'nin PTC termistörünü değiştirdim olmadı sonra mıknatısla arızayı giderdim yani mıknatıs tutmak sorunu çözüyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mco

    Servis çağırmaya gerek yok, muhtemelen DVD deki motorun mıknası bozmuş ve tamiri çok kolay. Bunun için tv tamircilerinde özel bir bobin var ama isterseniz kendiniz de yapabilirsiniz. Küçük bir trafoyu (transformotor) (değeri pek önemli değil 6,8,12 V. olabilir) her hangi bir doğrultucu (diyot) köprü devre kullanmadan ikinci bir aynı veya daha yüksek akımlı transformotora bağlayın. Önemli olan akımın DC değil AC olması. Biraz karışık gibi oldu, şöyle açayım yani 2 adet transformotoru başkaca her hangi hiç bir devre kullanmadan kalın sarımları (örneğin 12 V luk bağlantı uclarına 12 V AC ucu bağlayın, transformatora gelen AC akım trafoda AC manyetik alan oluşturacak, küçük bir metal cismi trafonun sac plakalarına yaklaştırdığında titreyen manyetik akımı hissedersin, işte o trafoyu ekranın renk değiştiren bölgeleri üzerinde gezdir, düzeldiğini göreceksin.
    Bir başka çözüm de TV yi ters çevir ve bir süre öyle çalıştır. Ama birinci yöntem den mutlaka sonuç alırsın. Başarılar, geçmiş olsun.

    ne yazdın öyle ya 10 kere okudum . anlamadım




  • Merhaba,

    Herkese verdiği bilgiler için teşekkür ederim. Benimde televizyonumda kapatıp açtıktan sonra ekran yeşile dönüşmüştü mıktanıs ile ekranı sağdan sola yukarıdan aşağıya doğru taradım ve renkleri eski haline geri geldi. Emeği geçen yorum yapan herkese teşekkürler
  • neden tam ekran olmuyor desteklemiyor ltd ekranda interneten filimi tam ekran izliyamıuorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim televizyonumdada ilk açıyorum kırmızı mavi beyaz yeşil ve siyah renkler geliyor kapatıp yeniden açıyorum aynısını yapıyor kumandada hiç bir tuş çalışmıyor acil cevap istiyorum lütfen[size="2"]
  • eaz E kullanıcısına yanıt

    slm ıyı geceler benım tuplu tv de aynı sorun verdı sag tarafda koyu renk cıktı tv nın 220 volt gucunu tamamen kesdım 5 10 dk kdar sonra yenıden actım sorun gıtttı sımdılık tsk ler bılgı ıcın..



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.