Şimdi Ara

Garip bilgisayar problemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen hafta format sonrası programları kuruyordum.Restart istedi ve bir daha görüntü alamadım.

    Anakart üzerinde VGA_LED sürekli yanıyor.Başka bir ekran kartı ile denedim sonuç aynı.Ses kartı çipi daha önce bozulmuştu ikisi bir arada halledilsin diye garanti kapsamında tamire gönderdim.

    Anakart biraz önce geldi.Arızalı olduğu tespit edilen ses kartı çipi değiştirildi.Tüm testleri yapıldı.OK diyor.



    Ekran Kartı : Başka bir ekran kartı ile aynı sorunu aldığıma göre sağlamdır diye düşündüm.

    Ram : 3 ünün birden bozulma ihtimali ? Ayrıca tek tek ve tüm slotlar denendi.

    İşlemci : Daha önce aynı sistemde 2500K kullanıyordum ve 5100MHz civarı kullanırken bilgisayar açılıyor ama belli bir yerden sonra kitleniyordu.1155 soket başka işlemci alıp denediğimde çalışmasına rağmen 2500K nın rahmetli olduğunu anladım.Sonra onu satıp 2600K kullanmaya başladım.



    Siz olsanız ne yapardınız ? Deneme amaçlı 1155 Soket yeni işlemci alıp deneme yapmalımıyım.Yoksa bunun ekran kartı ışığı arıza veriyor tam tamir görmemiş diye tekrar servise mi göndermeliyim ?





    Bileşenler :

    Asus P8-Z77 Pro Anakart

    Intel 2600K İşlemci Günlük 5050MHz Overclocked

    Xtreem 3x2 Gb 2000MHz ram

    MSI Radeon 6850 Ekran Kartı

    Zalman 850 Watt PSU







  • Ben senin yerinde olsam anakartı değiştirip z97 soket 300 küsür liralık anakart alıp guzel i5 islemci tabi bana şimdi para dicen ama bu anakart eski kokten çozup beraate varmak lazım ben 3000 tl bayıldım sistem aldım ohhh dedim miss

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300 liralık anakrt benim işimi görmez ama Asus Z97 Pro Gamer ve Intel G3258 olabilir.Toplam 850 lira bile tutmuyor.
    Belki ileride işlemciyi yükselterek performans artırımı yapabilirim.
  • ya ben problemi tam olarak anlayamadım ? şimdi tamirden geldi ve hala ekrana görüntü vermiyor mu ? yoksa onboard ses kartının değişmesinden mi rahatsızsın ?
    görüntü vermediğini varsayarsak ; işlemcini default hızda çalıştırmayı dene , işlemci soketinin pinlerinde yamulma var mı diye bir kontrol et , bios pilini çıkartarak bios'a reset atmayı dene , anakart üzerindeki onboard vga çıkışından görüntü almayı dene.
    birde tavsiyem olacak; benimde başıma geldi böyle bir olay. sakın masraf yapma. öyle alayım bir kaç bileşende test edeyim felan. götür bir bilgisayarcıya denettir 3 5 liraya. garantisi varsa yolla gitsin. en sonunda bıkacaklar ve sıfırıyla değiştirecektirler
  • Ses kartı çipi daha önce arızalanmıştı.Kartın garantisi olunca onuda halletmişler.Yazdığınız yapılacak kontrol ve arıza tespit işlemlerini zaten yapmıştım.Eskişehirde arıza tespiti yaptırabileceğim yetenekte bilgisayarcı tanımıyorum.İşlemci yüzünden olma ihtimali çok yüksek.350 lira civarına 2500K alıp yoluma devam edebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarimpower kullanıcısına yanıt
    Artık keyfin bilir hocam ama en etkili çözüm budur eski parçalada sıkıntı yaşardım onu degistir bunu degistir çöp oldu yeni aldım komle dizdim lanet okudum o anakartıma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her arızada komple sistem değiştireceksek yandık valla.Anakart ve işlemci ikilisini değiltirmeye karar verdim.Asus Z97 Pro Gamer ve G3258 alacağım.Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.