Şimdi Ara

Sapphire R9 390 NITRO tuşa basmadan ekrana görüntü gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
1
Favori
2.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bugun (10.07.2015) de kart elime geçti. kartin üzerinde S yazili bir tuş var o tuşa basmazsam ekrana görüntü gelmiyor. Tuş a bastigimda bir sıkıntı yok normal calişiyor.

    1-) bu tuş nedir.
    2-) bu durum normal mi ?



  • Bence normal degil

    Tahminimce tus saat hızlarini yukseltiyor.yani karta overclock yapiyor.fakat bunu yapma zorunlulugunuz yok goruntu gelmesi icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrebo

    Bence normal degil

    Tahminimce tus saat hızlarini yukseltiyor.yani karta overclock yapiyor.fakat bunu yapma zorunlulugunuz yok goruntu gelmesi icin

    eger tahmin ettiginiz gibiyse cok mantiksiz , overlock yapınca calişip overlocksuz calişmamasi pek olasi gibi gelmedi bana
  • http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=394578

    o tuşun bios versiyonlarıyla bir ilgisi var bildiğim kadarıyla. burada da son biosu yükleyin çözülsün denmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chandler Bing

    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=394578

    o tuşun bios versiyonlarıyla bir ilgisi var bildiğim kadarıyla. burada da son biosu yükleyin çözülsün denmiş.

    nasil yüklüyecegiz bu bios u
  • o tusa basinca UEFI biosa geciyor diye biliyorum zarari olan bir sey degil anakart bu ozelligi istiyor olabilir o yuzden basinca calisiyordur o sekilde kullanin problem yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .45 ACP

    o tusa basinca UEFI biosa geciyor diye biliyorum zarari olan bir sey degil anakart bu ozelligi istiyor olabilir o yuzden basinca calisiyordur o sekilde kullanin problem yok.

    hocam bioslar arasindaki fark nedir anladigim kadariyla farkli bioslar
  • evet farkli bioslar birincisi legacy biosmus yani anam babam butun anakartlarda olan eski versiyon.UEFI ise win8.1 destekli anakartlarda olan ki anakartin ayarlarindan seciyorsun eski olsun UEFI olsun diye belki senin anakartinda da UEFI secilidir o yuzden kartin legacy'e uyumlu biosunda calismiyordur.bir baska makineye takarsaniz soyle biraz eski buyuk ihtimal calisacaktir su anda calismayan modda.UEFI iyidir 8.1 10 filan kurarsan faydasi olur bu sekilde kullanabilirsin.
  • hocam şimdi pc de hd 4870 ekran karti takiliydi ve calişiyordu. ben onu söktüm bunu taktım. eski versiyonlar calişmasa 4870 in de calişmamasi gerekmezmiydi ?
  • 4870 pcie 2.0 olmasi lazim ve cift biosu yok.390'daki eski biosla 4870 ayni olmaz.yapacagin sey 390'i baska bir makinede denemek ya da geri gotur calismiyor de biosunu yenilesinler ama eski biosta calistirdiginda eline bir sey gecmeyecek.
  • biosu güncelle sonra da uefi modda windows kur.

    http://8.enpedi.com/2012/12/windows-8-uefi-modunda-temiz-kurulum.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beratad

    biosu güncelle sonra da uefi modda windows kur.

    http://8.enpedi.com/2012/12/windows-8-uefi-modunda-temiz-kurulum.html

    hocam işletim sistemi olarak win 7 kullaniyorum cok gerekmedikce alişkanliklarimi degiştirmem :D
  • arkadaşlar msi live update kandirmiş beni :D biosu güncelliyorum ayagi yapmiş, güncellememiş flash diskle kendim güncellenledim. şuan tuşa bassamda basmasamda calişiyor siktinti yok ama

    ben bu uefi ne işe yariyor anlamadım bana berated verdigi link ten okudugum göre

    UEFI'nin avantajlarından bazıları şunlardır:
    Başlangıç veya başlatma öncesi işlemini bootkit saldırılarına karşı korumaya yardımcı olarak daha iyi güvenlik.
    Daha hızlı başlangıç süresi ve hazırda beklemenin ardından daha çabuk sürdürme.
    2,2 terabayttan (TB) daha büyük sürücülere destek.
    Sistemin başlangıç süresince 17,2 milyar gigabayttan daha fazla adreslemeye kullandığı modern 64 bit cihaz sürücülerine destek.
    BIOS'u UEFI donanımıyla kullanma özelliği.

    demiş ama benim pc de bagli 4 tb disk var görüyor disk sorunsuz kullanıyorum.
  • UEFI benim bildigim eger anakart da bu sekildeyse win8.1'de daha hizli acmaya yariyor ama daha baska guzel ozellikleri de olabilir daha yeni bir sistem.win7 kullaniyorum demistin yanilmiyorsam o yuzden hangisini kullandiginin pek onemi yok.msi update guncelleyecem derken biosu mu bozmus acaba?flash yapacagini bilseydim dos'tan yapma yontemini anlatirdim link verirdim daha dogrusu ama halletmissin iyi bari garantiye gondermene gerek kalmadi.
  • 9- Eğer zaten UEFI modunda kurulmuş bir sisteminiz varsa; disk konfigürasyonunuzda 100 MB boyutunda Sistem ve 128 MB boyutunda MSR (Ayrılmış) adında bölüntüler olduğunu göreceksiniz. Bu UEFI modunda kurulum yapıldığının bir göstergesi.


    hocam burda söyledigine göre zaten benim sistem uefi ymiş :) yanliz 350 mb siytem 128mb msr ayirmiş :D niye böyle bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuBBa123 -- 13 Temmuz 2015; 14:21:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuBBa123

    9- Eğer zaten UEFI modunda kurulmuş bir sisteminiz varsa; disk konfigürasyonunuzda 100 MB boyutunda Sistem ve 128 MB boyutunda MSR (Ayrılmış) adında bölüntüler olduğunu göreceksiniz. Bu UEFI modunda kurulum yapıldığının bir göstergesi.


    hocam burda söyledigine göre zaten benim sistem uefi ymiş :) yanliz 350 mb siytem 128mb msr ayirmiş :D niye böyle bilmiyorum.


    windows 7'yi normal kurarsanız eski sistem olur ama biostan uefi seçiliyken özel kurarsanız uefi olabiliyor diye biliyorum.anakarttaki ayar durumu nedir uefi and legacy şeklinde mi seçili?
  • hocam dikkatsizlik etmişim 128 mb msr ayrilmiş olan disk 4 tb olan diskmiş işletim sisteminin kuruldugu disk degilmiş yani. anakartta ayari kolay 2 tane ayari var eufi var digeri isimlendirilmemiş. uefi yi secip kuruyorsun.
  • windows 8.1 kullanıyor olsan uğraş kur uefi olarak diyeceğim ama windows 7 kullanıyorsan bence uğraşmana değmez şu anda bir sıkıntı var mı yok.windows 7 biraz yavaş açıyor kullanan buna alışmıştır zaten ve ssd kullanıyorsun.ben windows 8.1'i uefi ve normal olarak kullandım pek de bir farkını göremedim 8.1 zaten hızlı açılıyor.
  • dün hazir başlamişken 8.1 e kurayim dedim bence öyle pc nin acilmasi konusunda kayda deger bi fark yok. 2 sini uefi olarak kurdum. sonra win 7 ye geri döndüm bu iyi :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.