Şimdi Ara

Turmetre yapımında sensör belirleme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, pic tabanlı bir turmetre yapmayı düşünüyorum. Motor miline 0,5 m veya 1 m yaklaşıp motorun devrini ölçmek istiyorum. Fakat motor milindeki mekanik hareketi uzaktan algılayacak bir sensör gerekli. Amacım motor milindeki hareketi, mekanik olarak almaktan kaçınmak. Çünkü mekanik aksamlar (özellikle dönen parçalar) çok problem çıkarıyor.
    Bu sensör nasıl bir sensör olmalı ki bu hareketi algılasın?
    Bu şekilde uzaktan devir ölçen turmetrelerin çalışmasını bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.



  • IıDA olabilir ama milin üzerine disk v.b. şeyler eklemek gerekebilir.En iyi yöntemin Hall sensörü olacağını düşünüyorum.
    Milin üstüne minik bir mıknatıs koyarsın.Hall sensörü mile yaklaştırdığında önünden her geçişte sensör çıkış verir ve bunuda devire dönüştürecek bir PIC'li sistem yaparsın.
     Turmetre yapımında sensör belirleme?


    Bu sensörde bilgisayar fanlarında olması lazım.
     Turmetre yapımında sensör belirleme?

    Modern araçların ateşleme sistemlerinde de var.Ayrıca egzantirik mili konum sensöründe de var.




  • Hocam cevap için teşekkürler. Fakat benim istediğim sensör bu değil. Bahsettiğim turmetrelerde şöyle ölçüm yapılıyormuş. Mile yansıtıcı bir bant yapıştırılıyormuş. Sanırım 50 cm civarı motor miline turmetre yaklaştırıldığında motor devir sayısı algılanıyormuş. Tahminim mile kızılötesi ışık gönderip yansıması algılanıyor. Ama bu sensör nasıl olmalı. Bunun kodu nedir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.