Şimdi Ara

Fiyat Karşılaştırma Sitelerini Kullanma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
2
Favori
1.619
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konu gereksiz veya faydasız ise silinebilir. Ben bazı ziyaretçilerin işine yarayabileceğini düşünüyorum.

    Fiyat karşılaştırma siteleri, farklı e-ticaret platformlarından verileri alarak bir ürünün, sistem üzerindeki kayıtlı sitelerden hangisinde fiyatın daha uygun olduğunu gösteren sitelerdir. Ama bu sitelerin biraz farkları var. Mesela kargo ücretleri, kart kampanyaları, fiyat geçmişi, ürün özellikleri ve yorumlarının görülebilmesi v.s. çok önemli.

    Bu konularda çok bilinmeyen ipuçlarını burada paylaşabilirsek çok iyi olur. Herkes bir bilgi paylaşsa birçok kişi yararlanır.

    Topluca birçok fiyat karşılaştırma sitesini görmek için kaynak ;http://www.guldeste.net/alisveris-fiyat-karsilastirma-siteleri.html

    Mesela benim merak ettiğim 2 konu var.

    1 -) Sadece bir e-ticaret sitesinde en uygun fiyatlı ürünleri bulmak. Mesela diyelimki hızlıal.com'da hediye çekimiz var. Acil bir ihtiyacımız yok. Kuponu değerlendirmek için akakçe veya diğerleri üzerinde hızlıal'da satılan en uygun ürünlerini listeleme imkanımız olabilir mi? Böylece çek, kupon kullanırken en verimli kullanım sağlanır.

    2-) Bir ürünün daha önce kampanya dönemlerinde fiyatının hangi aralıklara kadar indiğini görmek. Bildiğim kadarıyla bilio.com'da ürün sayfasına girince fiyat geçmişi özelliği var. Bu özellikten başka daha önce hangi sitede en uygun satış yapılmış ve daha uyguna düşerse haberdar olma imkanı olabilir mi bunu merak ediyorum.

    Şimdi diğer üyelerimiz de pek bilinmeyen detaylar hakkında yorum yaparlarsa sevinirim.







  • Merhaba,

    Bir ürün ve fiyat karşılaştırma sitesi olarak, yönelttiğiniz sorulara kısaca yanıt vermek isteriz.

    1- Fiyat karşılaştırma sitesi doğası gereği bir ürüne ait farklı mağazalar tarafından sunulan farklı fiyatları listelediğinden, bir mağazaya ait tüm ürünleri tek bir sayfa altında ucuzdan pahalıya göstermek mağazanın kendi payına düşmesi gereken bir aksiyon olacaktır. Aksi takdirde bu bir karşılaştırma değil, portföy tanıtımı niteliği taşır. :) Fakat öte yandan şunu belirtmek isteriz ki, bunun faydalı olacağı kategoriler de yok değil. Örneğin, moda. Bir pantolon, gömlek ya da ayakkabı ararken, bir mağazanın o kategoride sunduğu diğer ürünleri de pekala merak etmeniz ve listelemek istemeniz mümkün. Biz de bu anlamda özellikle Alve'nin moda sayfalarında filtrelerimizde kullanıcıların ürünleri "mağaza" bazında görüntülemesine olanak tanıyoruz. Dilerseniz pantolon kategorimizde bu filtrelemeyi inceleyebilirsiniz.

    2- Buna yanıtımız, evet. :) Alve.com'da örneğin, bir ürüne ait geçmiş fiyatları "fiyat değişimi" sekmesi altında görebilir, ürünü favorilerinize ekleyerek gelecek fiyat düşüşlerinden email ve bildirimler aracılığıyla anında haberdar edilebilirsiniz. Böylelikle manuel olarak sürekli takipte kalmanıza gerek kalmaz.




  • bu konuda www.ucuzcu.com 'u tek geçerim
  • Alve kullanıcısına yanıt
    Valla söylediğim şey zor birşey değil aslında. Bazı sitelerde fiyat geçmişi özelliği var zaten. Ürünün en uygun fiyatlara ne zaman ve hangi fiyata düştüğü görülebiliyor.

    Bir diğeri de alışveriş sitesinde en uygun fiyatlı ürünleri sıralamak. Mesela hızlıal kuponu var elimizde, ya da kargo ücretsiz olsun diye mutlaka hızlıal üzerinden alışveriş yapmamız gerekiyor ama ne alacağımızı düşünürken böyle bir uygulama bizi rahatlatır. Daha önce akakçe üzerinde varmış böyle birşey. Bir arkadaş şurada bir örnek vermiş ;http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=92758379
  • Konuyu açmamın üzerinden baya zaman geçmesine rağmen halen bu tarz bir uygulama bilmiyorum. Hatta akakce üzerinde fiyat düşen ürünleri de göremiyorum şimdi kategoriden girince.

    Mesela yakında n11 kampanyası var. O tarihte en uygun fiyatı n11'de olan ürünleri tek tıkla listelemek zor birşey olmasa gerek aslında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.