Şimdi Ara

FORMULA 1 GP SILVERSTONE BRITANYA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 Temmuz 12.00 ilk antreman 16.00 ikinci antreman
    4 Temmuz 12.00 ucuncu antreman 15.00 siralama
    5 Temnuz 15.00 Yaris



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S10ERM -- 4 Temmuz 2015; 14:29:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • McLaren Honda ların kaçıncı turda yada kaçıncı virajda eleneceklerine iddaya girilebilir.
  • Son antrenman dereceleri
     FORMULA 1 GP SILVERSTONE BRITANYA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: os_lnx

    McLaren Honda ların kaçıncı turda yada kaçıncı virajda eleneceklerine iddaya girilebilir.

     FORMULA 1 GP SILVERSTONE BRITANYA

    Alonso git bi gusül al la

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  FORMULA 1 GP SILVERSTONE BRITANYA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedes ulaşılmaz konumda olduğunu tekrar gösterdi 1 saniye fark attı rakiplerine. Mclaren farkı 1.5 saniyeye kadar indirdi ama diğerleri de boş durmuyor ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • McLaren farkı 1,5 saniyede tutsun oda iyidir. Yarış performansı daha iyi olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki Mercedes yine ilk iki sırada ve yarış içinde bir sorun yaşamazlarsa bu şekilde bitirirler.Williamslar Ferrarilerin önünde yer almayı başardı.Bu durumda pistin yapısı etkili olsa da son yarışlarda toparlanmaya başladıkları da ortada.Massa takım arkadaşını geride bıraktı ve çok övgü alan takım arkadaşıyla puan durumunda da neredeyse eşit durumdalar.Ferrari ise sene başındaki iyi ve umut veren görüntüsünü ileriye taşıyamadı.Benim o zamanki düşüncem Ferrarinin Mercedese daha yakın olacağı ve her pistte olmasa bile zaman zaman Mercedesle bire bir galibiyet mücadelesi vereceği yönündeydi.Ancak şu anda 2012 Ferrarinin bir benzerini görmekteyiz.Podyum mücadelesi yapıp önlerde kalabilen ama yarış kazanması diğer faktörlere bağlı olan.

    Diğer takımlar ise her hafta aralarında yer değiştiriyorlar.Mclaren ise tamamen olumsuz bir görüntü çiziyor.Şu ana kadar en azından ilk sıralamayı rahat geçmeleri;pistine göre de ilk on içinde düzenli şekilde yer bulmaları gerekirdi.Bu sezon artık çok zor ama bu motor ve performansla önümüzdeki sezon da pek farklı olacak gibi görünmüyor.Çünkü takım hem yavaş hem de dayanıklılık diye bir şey yok.Bu sorun bile çözülemedi.


    Bu arada Lotusun Renault tarafından alınması gündemde ve ciddi biçimde konuşuluyor.


    İşin f1 boyutuna gelirsek bu süreci ortaya çıkaran kural değişiklikleri hep daha iyi ve rekabetçi yarışlar için yapıldı ama sonuç ortada.Seyir zevki olması açısından en azından iki otomobilin şampiyonluk kazanacak seviyede olması gerekir.2006-2007-2008 sezonların da olduğu gibi.En önemli unsurlardan birisi de farklı lastik üreticisi ve yakıt ikmalinin geri dönmesi olur.




  • Yakıt ikmali sandıgınız kadar cok zevk getirecek bir değişim olamaz.dezavantajları da var

    Yarışta Rosberg startta öne geçemesse Ham alır götürür 1.lik için zevk te olmaz ama inş. Ros tersini yapar.

    Podyum için Ferrari'yi daha şanslı görüyorum Williams'a nazaran.

    Mclaren'in acısı zor dinecek görünüyor yazık koca takım puan dahi alamıyor Williams'ın 3-4 sene önceki halinden cok daha beter durumdalar.Sezon sonuna dek anca puan alma potasına gelebilirler ötesi mucize olur.Gelecek sezon da olağanüstü iş cıkarsalar ancak podyum savaşı verirler 3. senelerinde neyse ki kurallar değişiyor
  • Yarış müthiş başladı.
  • Williams, Bottas'ın geçmesine izin vermeyerek çok büyük bir hata yaptı. Halbuki Bottas, Massa'dan daha hızlıydı. Bu hata onları galibiyetten edecek gibi görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sercann35

    Williams, Bottas'ın geçmesine izin vermeyerek çok büyük bir hata yaptı. Halbuki Bottas, Massa'dan daha hızlıydı. Bu hata onları galibiyetten edecek gibi görünüyor.

     FORMULA 1 GP SILVERSTONE BRITANYA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel başlayan ve sonuna kadar heyecanlı bir yarış izledik.Williamsın en kritik hatası ilk pit stop yapma avantajını kullanmamasıydı.Bu sayede Hamilton avantajı yakaladı ve iyi sürüşle kazanmayı bildi ama yarış başında Massaya yaptığı atak acemiceydi.Bu arada Williams ve Mercedes yağmur başladıktan sonra yakın olsalar bile Mercedes rahat kazanırdı.Williams otomobilinin yağmur performansı kötü.Vettel ve Ferrariyi yağmur ve doğru zamanda takılan intermediate lastik kurtardı yoksa kuru zeminde oldukça kötü bir Ferrari vardı.Eğer bu kalan yarışlarda devam ederse işleri zor.Bugün Mercedes motorunun gücünü bir kez daha görmüş olduk.

    Mclaren ise aynı şekilde devam ediyor ve bunun kısa vadede değişmesi pek mümkün değil.
  • Herhalde son bir kaç yılın en güzel yarışıydı.. Williams lar da herhalde bu günü nasıl unuturuz diye düşünmeye başlayacaklardır.. Hamilton'un ekibi yarış sonrası tüm takımlara, pitstop nedir, ne zaman karar verilir, nasıl yapılır diye sunum yapması fena olmaz.. Aslında Williams lara çok da yüklenmemek gerek, her halükarda geri düşeceklerdi ki bunu Rosberg'de gördük ama şunu da gördük ki sıradan bir yarış da dahi 1 ve 2 olmanın psikolojisini kaldıramadı adamlar! Düşünün işte iki senedir Mercedes takımının çektiklerini :) Yine kalkışta Massa, Hamilton'a "noluyyoo laaann" dedirtmiştir eminim; Massa için o nasıl kalkış ya da Hamilton için nasıl bir kalkamayıştı :) Rosberg de yarışı çok iyi götürdü, önce 4 sonra 3 ve sabırlı ilerleyişi işe 2. sırada bitirdi yarışı.. Son olarak yarışın beleşcisi Vettel'i de kutlamak gerek, sinsi sinsi geldi ve podyuma çıktı :)




  • Yarış sonucunu atarak Massa'nın yarışı Bottas'tan önce bitirdiğini mi vurgulamak istedin, pek anlayamadım...
  • Williams Bottas'ın geçişine izin verdi Bottas bunu beceremedi. Massa ve Bottas çok iyi gidiyorken saçma sapan strateji hataları yüzünden adamlar bırak yarışı kazanmayı podyuma dahi çıkamadılar çok üzüldüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sercann35

    Yarış sonucunu atarak Massa'nın yarışı Bottas'tan önce bitirdiğini mi vurgulamak istedin, pek anlayamadım...

    Belki bottasın geçişine izin verseler böyle olmayacaktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Arda ML

    Ben çok farklı düşünmüşüm. Bottas'ın geçişine izin verseler muhtemelen yağmur gelene kadar liderliği korurdu. Ancak yağmur geldiğinde hem Williams'ın aracının ıslak zeminde iyi olmaması (en azından bu yarış) hem de Williams'ın strateji hataları sayesinde yine yarışı kazanamazdı.

    @Krone

    Bottas'ın beceremediği bir şey yok ortada. İlk önce Bottas'a "Takım arkadaşınla yarışma, ikiniz birlikte Mercedesler'le arayı açın" dendi. Bottas'ın, Massa'dan daha hızlı olduğunu takıma söylemesi üzerine "Massa'yı geçebilirsin ama bu temiz geçiş olmalı ve ardından Massa ile arayı açmalısın" dendi. Hamilton'ın kendisini 1 saniyeden daha az bir farkla takip ettiği bir durumda Bottas, Massa'ya atak yapma fırsatını göze alamadı. Sonuçta o ataktan bir kaza çıkabilirdi ya da ikisi birden hata yapıp Hamilton'a liderliği hediye edebilirlerdi. Bence Willams takım emriyle Bottas'ın geçmesine izin vermeliydi, ama yarışın geri kalanında yukarıda bahsettiğim nedenlerden dolayı bu galibiyet için bile yeterli olmazdı.




  • Massa'ya da beraber yarışabilirsiniz dendi. Ama bir türlü geçit vermedi. Bottas'ın telsiz konuşmasını duyamadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen takım emirleri işe yarar. Bottas orada öne geçse bana göre en az bir 8-10 saniye fark yapardı ilk pitler öncesi. Birbirinizle yarışın demek ayrı, Massa'ya "yol ver" demek ayrı.

    Açıkçası Williams'ın maçası yetmedi bu işe. Sonraki pit kararları falan çorap söküğü gibi geldi, mesela riski alan Ferrari podyumda bitirdi. F1 böyle bir şey.

    Ferrari'nin aracı bu piste hiç uygun değildi, gerçekten ilginç.

    Ben Ferrari için bu yılı bir geçiş yılı olarak görüyorum, yeni ekibin ilk senesi gibi bir şey. Seneye daha iyi olacaklardır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.