Şimdi Ara

SICAKLIK SORUNU, VRM1 82 derece. (Asus R9 270X Directcu 2 Top) SS'li.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese selamlar.

    Ekran kartını aldığım ilk günden bu yana aklımı kurcalayan bir soru var. Ss' de de göründüğü üzere ekran kartı tam yük altındayken vrm 1 sıcaklığı, çekirdek sıcaklığından bile fazla. 82 derece ve daha funmark'ı çalıştıralı 10 dk falan oldu. Yarım saat çalıştırsam ne olacak bilmiyorum. Forumda asus gtx 770'i olan arkadaşta benzer sorun yaşamış. Geçmiş konularda var. Nette biraz araştırdım. Farklı cevaplar buldum. O arkadaş kartını alalı iki gün olduğu için kartı geri verip, msı kart almış. Ben kartı alalı bayağı oldu. Şimdi kartın durumu bu, bütün bu seri kart kullananlarda durum aynı mı, yoksa benim kartta mı bir problem var. Teknik servise vermek gerekli mi. Donanım konusunda bilgiye sahip biriyim fakat, istişare etmekte fayda var. Ne kadar değişik görüş olursa insan o kadar rahat ediyor. Bilgili arkadaşlardan ve asus kart kullanan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum. Bu arada kasam zalman z3 plus, ön ve üst tarafta 2 adet, arkada 1 adet 12 cm fan var. İşlemci soğutucum da kule falan değil. Stok soğutucu, ekran kartının üstünü kapatmıyor. Cevaplarınız için şimdiden tşk ederim.
     SICAKLIK SORUNU, VRM1 82 derece. (Asus R9 270X Directcu 2 Top) SS'li.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piramit17 -- 3 Temmuz 2015; 2:49:36 >







  • http://forum.donanimhaber.com/m_77430623/tm.htm

    Bu linkte gtx 770'i olan arkadaşın açtığı konunun linki. Benimkiyle benzer sorun. Bu kartlarda genel bir sorun mu acaba. Asus kartı ve özellikle R9 270X kartı olan arkadaş varsa aynı bilgileri karşılaştırabilirsek çok iyi olur.

    http://forum.donanimcibaba.com/rehber-ve-makaleler/asus-r9-280x-ve-sanssizlik/

    Bu linkteki arkadaş durumu biraz özetlemiş. Bu durum teknik bir sorun mu. Kart servise verilip değişim talep edilmeli mi. Ne yapmak gerek. Vrm'lerin 4'ünde soğutucu var, diğer 4'ünde soğutucu olmadığı için sıcaklık artmış demiş. Resimlerde bunu doğruluyor.


     SICAKLIK SORUNU, VRM1 82 derece. (Asus R9 270X Directcu 2 Top) SS'li. SICAKLIK SORUNU, VRM1 82 derece. (Asus R9 270X Directcu 2 Top) SS'li.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piramit17 -- 3 Temmuz 2015; 3:27:19 >




  • Ati tray tools kullan hız aşırtmak için, sıcaklıkla uğraşma; çünkü önemli olan sana hata olup olmadığını göstermesi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Ati tray tools kullan hız aşırtmak için, sıcaklıkla uğraşma; çünkü önemli olan sana hata olup olmadığını göstermesi.


    Hocam hız aşırtma yapmak gibi bir derdim yok. Default ayarlarda kullanırım kartı. 1-2 fps için gereksiz voltaj artırımı yapmaya gerek duymuyorum. Ama dediğiniz program, stress testi yaparken bir hata olup olmadığını normal kullanımda belirtiyorsa denemekte fayda var. Fakat konuyu açtıktan sonrada araştırmaya devam ettiğimde forumda çoğu kişinin de şikayetçi olup, cevabını bulamadığı sorunun cevabını da bulmuş oldum. Gerçekten üretim hatası mevcut. 4 vrm'de termal ped var, zaten onlarda sıcaklık her zaman 26 derece, ama diğerlerinde en ucak bir şeyde dahi aşırı hızlı sıcaklık artıyor. Daha da zorlasam vrm ısınmansından kaynaklı antifact oluşacak. Eski ekran kartlarında az hızaşırtma yapmadım, ram zorlanınca normal olarak antifact oluşuyor. Radeon 9550 ekran kartnı ati tool ile oc yaparken devamlı bu problem oluyordu.

    Sonuç olarak bir yerlerden termal ped veya ramsing bulup sorunu hallederim gibi geliyor. Ama onları nereden bulacam sorun o.




  • MSI Afterburner'da AUX değeri değişiyorsa onu yükseltip belleklerin voltajını düşürmeyi deneyebilirsin ama uyum olmayabilir. Bir şekilde bellek voltajını düşürüp bellek kontrolcününkini arttırırsan kararlılığı artar.
    i2c bellek tarama yapmayı kendi kendine bulabilirsen, MSI Afterburner'ı çalıştıracak kısayollarla vrm'lerin voltajını kısayollarla tayin edebiliyorsun ama Asus'ta da çalışır mı bilemiyorum. Komutu msi afterburner kısayoluna, " /i2cd" ekleyerek çalıştırdığında sana dökümünü verdiği i2cdump.txt dosyasında dolu olan adresler ekran kartının çekirdeğine mi belleği ya da bellek kontrolcüye mi tekabül ediyor kendin deneye yanıla buluyorsun, tabii monitörden izleyebiliyorsan değişen voltajları.
    Örneğin bendeki belleklerin adresi ve ayarı şu: "/wi6,30,01,...". Son üç nokta olan iki basamaklı onaltılık modda olucak şekilde +10mv voltaj arttırımını(1=10mv & 10=160mv), ilk üç bölme ise bellek adresinin tam yerini belirtiyor. Bellek kontrolcü de bende şurada "/wi6,30,02,..." ama " /i2cd" ile çalıştırıp teyit etmen gerek.




  • Hocam asus un amd kartlarında yaşadığı kronik sorun sanada denk gelmiş anlamadığım şey gpu boştayken oyun fln çalışmazken nasıl %98 tam yükte oluyor bence git servise ver sorunlu kart olduğu belli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bendeki gtx 970 strix te yukte gpu sicakligi 70 i gecmiyor fakat vrm 85-90 larda calisiyor bu arada vrm gpu nun solundaki fazlarin oldugu bolge diye biliyorum cozum bulabilirseniz haber verin bende durumdan muzdaribim vrm 110 lara kadar dayanir deniyor ama 85 derecede fazla bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ss
     SICAKLIK SORUNU, VRM1 82 derece. (Asus R9 270X Directcu 2 Top) SS'li.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piramit17 kullanıcısına yanıt
    Oyunlarda durum nedir ?

    Msi gaming 270x ile furmarkta 105 derece gördüğümü bilirim ama oyunlarda 85 üzerini görmemiştim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar verdiğiniz cevaplara tşk ederim. Verdiğim resimlerde görüldüğü üzere 4 adet vrm'in üstünde termal pad yok. Diğerlerinde var. Termal pad olmayanlara bir yerden bulup termal pad koysam dahi üstüne soğutucu yapışmıyor bosta yani. Üstteki msjda verdiğim ikinci linkte 280x kart içinde aynen bu yazılmış. Bilgisayarcı arkadaşım var. Ondan laptopların içinden çıkmış germal pad bulursam bir şekilde üstü boş olan vrm'leri kapatacam. Tabi vrm 1 diye sıcaklığı artan yer inş o üstü boş olan vrmlerdir. Neresi olduğunuda bilmiyorum. İstediğimi yapabilirsem ve işe yararsa sonucu buradan paylaşırım.

    Bu arada oyunlarda tabiki bu kadar ısınmıyor. Oyununa göre değisir bu durum.

    Olayı halledemezsem garantiye vermeyi düşünüyorum, bakalım hayırlısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=100676622&p=1#100676622

    @Ömr0681 arkadaşın dediği yermiş vrm denen yer. Zamanında forumda bayağı konusu olmuş. Nette 270x diye değilde, asus vrm sıcaklık diye aratınca bolca konu buldum.Herkes aynı dertten muzdarip. Yapacak bir şey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piramit17 -- 3 Temmuz 2015; 13:34:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence kartı kurcalamadan garantiye yollayın ,karta müdahale edilmiş diyerek garanti dışı bırakabilirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.