Şimdi Ara

Okul Önemli Mi? Gelin Cevaplıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ilk olarak bu yorumların tamamen objektif olmadığını, benim şartlarım ve beklentilerim ile sizinkiler farklıdır. Ben elimden geldiğince size nedenleriyle beraber vereceğim. Bu yorumlarımı 1 aydır aşağı yukarı her günümü ayırdığım tercih araştırma sürecine -ki bu uğurda lys çalışmayı ihmal ettim- ve son 4 gündür Ankara'da ve diğer şehirlerde de gezdiğim üniversiteleri kendi aralarında değerlendirmeme dayanarak yapacağım.

    1. Öncelikle benim için en önemli madde "kampüs". Peki neden kampüs önemlidir?
    Kampüs, üniversitenin imkanlarını gösteren bir ortamdır. Hatta bu imkanlarını en iyi şekilde kullanmasına yarar. Bunu fakülteleri dağınık olan Marmara Üniversitesi rektörü de televizyonda ifade etti. Gelgelelim kampüs genel olarak şehir dışında bul unur ve ulaşımı -her ne kadar servis, metro, otobüs olsa da- zordur. Yol yorar insanı. Sık sık otostop çekebilirsiniz. Özel arabanız varsa bu maddeyi silin. Çarşıda park yeri arayacağınıza(üniversite otoparkı asla yetmez merkezi yerlerde. Zira arazi küçük ve değerlidir) üç kuruş fazla yakıt harcamak daha iyidir.

    2. Bir üniversitenin başarısını giriş puanı değil çıkış puanı belirler.
    Yani o üniversitenin, özellikle sizin ilgilendiğiniz bölümün mezunları ne durumda? İş bulmuşlar mı? Memnunlar mı? Bu oran Odtü'de çok çok yüksek iken Elazığ'da çok çok düşüktür. Ayrıca önemli olan üniversite değil kendini geliştirmeye bak diyenler olacaktır. Arkadaşlar maalesef olay bence böyle gelişmiyor. Kendinizi geliştirmeniz bir kere zorunluluk. Lise 5'e geçmediniz, bir meslek seçtiniz. Zahmet olmazsa uzmanlaşın. Ama bu uzmanlaşma sürecinde üniversiteniz neyse siz de osunuzdur. Bölüm hakkında akademik kitapları D&R'da bulamazsınız. Okul kütüphanesinde bulursunuz anca. Ya da kaçırdığınız dersi internetten tekrar edemezsiniz. Şöyle düşünün, fen lisesinden tıp kazanan ile düz liseden tıp kazanan sayısı aynı mı? Ya da düz liseden ilk yüz bine giren sayısı. Derseniz ki fen lisesine giren öğrencinin potansiyeli var, altyapısı var falan, aynı şey üniversite için de geçerlidir.

    Not: Mobil olduğum için daha fazla devam edemeyeceğim. Zamanla ekleyebilirim bu listeye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • katılıyorum
    hem üniversiten iyi olacak
    hem kendini geliştireceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.