Şimdi Ara

Telsiz kullanım vergisi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bildiğiniz gibi tüm operatörler yıl başında belirlenen yıllık telsiz kullanım vergisini -sözde- tüketiciye mali yük bindirmemek adına taksitlendirip, ödemeyi 1 sene boyunca her ay başında bakiyemizden tahsil ediyor.

    Faturasız hazır kart kullanıyorum ve her ay 25 liralık paket alıyorum turkcellden.Aylardır karşılaştığım ve can sıkıcı olan bir durum ise internet bankacılığında hazır olan miktarlardan 25 lirayı seçip hattıma yüklediğimde ve bu ödemem bakiyeme yansıdığı anda paketi alamadan telsiz kullanım ücretinin hattımdan tahsil edilmesi.Bu durumda hem paketi alamıyorum hemde minimum 20 tl daha yüklemek zorunda kaliyorum hattıma.Varolan 3ü birarada paketlerin fiyatlandırmasıda sanki bu durumu yaşamamız için özellikle ayarlanmış gibi..
    İşin komik tarafı hattımda fazla kalan bakiyeyi turkcell taraklamadan değerlendirmek için müşteri hizmetlerini arayıp;Bu sene ne kadar vergi borcum kaldıysa hattımdan tahsil edilmesini talep ediyorum dediğimde, bunu yapmalarının mümkün olmadığını söylemeleri.İşte bu kısım ne kadar yasal onu merak ediyorum.Benim devlete olan vergi borcumu turkcellin (ve tabiki diğer operatörlerin de) bana danışmadan taksitlendirip her ay beni bu küçük ama cansıkıcı duruma sokması ve borcumu bitirip birdaha boyle bir duruma girmemek istememe izin vermemesi bildiğin tüketici ile dalga geçmek.Ben her 2 ayda bir turkcelle fazladan 20 lira yüklemek zorunda değilim.

    Anlattığım gibi her ne kadar turkcell müşteri hizmetleri mümkün değil dese de kalan telsiz kullanım vergi borcumu başka bir şekilde ödeyebilir miyim? Yada turkcelle bu yönde bir yaptirim uygulatabilir miyim?

    Eminim ki benimle aynı durumu yaşayan çok arkadaş var ve umarımki burda buna bir çözüm getirebiliriz..

    Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sadece siz değil binlerce insan şikayetçi bu konudan
    Ama taksitlendirmeyi BTK bilgisi ve onayıyla yapıyorlar
    Kanunlar halkın faydasına işlemezse,bu düzen böyle gider

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • saçmalıklar ülkesi olduğu için gayet doğal bunlar. tıpkı hastaneye gitmesen bile gss borcu çıkarmaları gibi. bu da telefonu telsiz diye yutturup vergi koparmak işte.
  • BTK şahitliğinde,halkı kanunen mikiyorlar başka açıklaması yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben posdan direk paket aliyorum ve yaklasik 10 aydir boyle yapiyorum kesemiyorlar msj atmislardi 15 tl borcu uz birikti fln vermiyorum mutluyum ama tl yuklersem en az 20 tl cekicekler .d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technical.assistance

    ben posdan direk paket aliyorum ve yaklasik 10 aydir boyle yapiyorum kesemiyorlar msj atmislardi 15 tl borcu uz birikti fln vermiyorum mutluyum ama tl yuklersem en az 20 tl cekicekler .d

    Senin yöntem güzelmiş hocam. Turkcellden aldığın paket otomatik yenileniyor mu? Birde buna benzer yöntem Vodafone'da varsa bu yöntemi ben de deneyim. :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tl olmadigi icin yenilenmez ve iptal olur ben tekrar postan alirim vala com guzel ama soyle bisi var 8 gb internet almam gerekli para yatirirsam 20 lira cekicekler suan yatiramiyorum cekmesinler diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.