Şimdi Ara

Philips 9194 Elektrikli Süpürge İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sulu ve toz torbasız elk.süpürge deneyimlerinden sonra. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok deyip toz torbalı sisteme geçmeye karar verildi.
    Sulu sistem ve torbasız sistem tecrübe ettiğim kadarıyla tam bir fecaat. Her temzilik sonrası kutu temizliği, filtre temizliği vb derken temizlik yaptığın bir cihazı extradan birde ve herseferinde temizlemek gibi saçma sapan bir durum ortaya çıkıyor. Bu sistemlerde ki filtreler vb tıkanınca cihazların vakum gücünün belirgin biçimde düşmesi, yıpranan filtrelerden motor içine toz,toprak kaçıp motoru bozması vb eklenince, detay araştırmalardan sonra benzer birçok kullanıcı gibi torbalı sisteme geçiş kararı aldık.

    Son makinamız Kenwood VC6800 denen tasarım özürlü, tamam en kısa sürede bozulsun diye dizayn edilmiş saçma sapan bir aletdi. İlk birkaç ay verimli çalıştıktan sonra berbat kalitede ki filtreleri deforme olup hiçbir işe yaramaz hale gelince kontrolsüz yapılan bir temizlik sonrası hiç çekmemeye başladı, temizlikçi kadın hiç bakmadan kontrol etmeden çalıştırmış. Zaten motor seis faciaydı bildiğin jet motoru sesine dönüşmüş. KOntrol edince filtrelerden ne kadar toz toprak kıl tüy vb varsa kaçırıp motorun içine çektiğini gördüm. Zaten aleti de özellikle böyle dizayn etmişler net olarak!
    Daha 5.ayında servise götürdüm her zamanki gibi "abi kullanıcı hatası geyiği" ardından motor vb temizlenip filtreler yenilendikten sonra 35-40 tl masrafla geri aldım.
    Zaten aşırı gürültülü olan makina bu servis sonrası daha da gürültülü oldu ve çekiş gücünü iyice kaybetti. 1 seneyi doldurmadan çöpe gidecek cihaz sırasına girdi ve şimdi hiç çekmez oldu. Bir daha da badava bile verseler elimi kenwooda sürmem bile!

    Bu ders üzerine, araştirmalarım sonrası Philips 9194 almaya karar verdim. Bimeks den 549 tl - %10 indirim çeki ile yaklaşık 495 tl ye mal oldu.

    Aletin malzeme kalitesi gayet iyi, hareketliliği güzel, çekim gücü inanılmaz ve motor sesi son derece az. Açıkcası daha önce elektrikli süpürge kullanmamışız dedirtti.
    Muhtelif yerlerde gürültülü olduğu ve süpürge başının halıya takıldığı gibi elştiriler var nadiren.

    Şahsi görüşüm; motordan neredeyse hiç ses gelmiyor ancak vakum gücü o kadar yüksek ki sesin geldiği tek yer halı veya yüzeyden gelen vakum sesi.
    Başlığı konusunda ise, başlığın açma kapama mekanizmasını halıda kapalı kullanmak lazım o zman takılma olmuyor, biraz alışılmalı kullanırken yada turbo başlığı kullanmak çözüm olabilir ama bu başlık da yapısı gereği döner bir fırçaya sahip olduğu için ondan biraz ses geliyor ama normal.
    Yer,parke,yüzüyde ise başlığın ağzını açtığınızda fayansa,mermere,parkeye sürtme sesi sıfıra iniyor dolayısyla alt komşunuzdan hayır duası alıyorsunuz.
    Cihazın orjinal süpürge başlığı kullanım olarak yine zor gelirse standart basit bir başlık alarak yada eski makinanızdan çıkanı kullanarak da alternatif yaratabilirsiniz ancak bence mevcut başlık son derece başarılı ve etkili bir dizayna sahip.

    Cihazda inanılmaz bir çekim gücü var, uçanı kaçanı alıp toz torbasına hapsediyor ve bunu süpürge başlığının zemine temas ettiği noktadan geleln hava emiş sesinin yoğunluğuyla net olarak görüyorsunuz.
    Cihazda 2 filtre var 1. motorun arkasında ki 13 hepa filtre diğeri de motoru koruyan filtre. Motoru koruyan filtre 3 katmanlı sağlam ve düzgün bir filtre, toz torbasında kaçacak ufak tefek toza karşı son derece etkili olacağı görüntüsü var.
    Nitekim bazı test videolarında bu filtre muadil markalara göre neredeyse hiç toza/toprağa maruz kalmamıştı dolayısyla emniyet sibobu konumunda ve bunuda rahatlıkla yapacak bir kalite/dizaynda görünüyor.

    Gelelim yedek parçalara, girişim ve düşünce olarak oldukça başarılı bulduğum bir sitede 15 adt torba+5 koku+1 mikro filtre (motor filtresi) 45 tl ye kargo dahil satılıyor. Sanırım bundan sipariş edeceğim. Torba başı maliyeti 2-3 tl arası değişen bir maliyet var muhtelif yerlerde ki bence oldukça iyi bir rakam.
    Toz torbsının ağzında ki kulbu çekip torbayı full kitledikten sonra kullan at yenisini tak mantığı ile senede 8-10 torba kullanım maliyeti olacağını düşünüyorum. Makinada ki hepa ve mikro filtrelere fazla iş düşmediği için bu filtrelerinde tahminen 1,5-2 yıl iş görmesi yüksek olasılık.
    Bunların fiyatları da yani net ortamında hepa 29 tl mikro 10 tl gibi uygun rakamlarda.

    Yıllarca 150-250 tl bandında elek.süpürge alıp kullanmış, gürültü ve tozumadan, sulu/toz torbasız sistem temziliğinden vb illallah çeken biri olarak 500 tl seviyesinde bir cihaza geçiş yapnca eşşekden inip mersoya binmiş hissi oluştu. Uzun vadeli düşünen bir kez alayım başımı ağrıtmasın diyenler için güzel,sessiz ve çok güclü bir makina philps 9194 performer pro.
    Öte yandan son 5-6 senede 3 makina çöpe attıktan sonra "imkanın varsa evine 1 şey alıyorsan iyisini/kalitelisini al 1 kez al" felsefesinin gerçekliğini düşününce keşke 5 sene önce adam gibi bir makina alsaydım diye düşünmeden edemiyorum.

    Cihazın 2 sene evde servis garantiside bence oldukça iyi ve cezbedici. Servis ağı, uygun yedek parça fiyatları, fiyat/performans da düşünülünce bu cihazdan almayı düşünenlere tavsiye ederim.
    Gördüğüm tek eksiği ve özürü kutudan hiç yedek torba çıkmaması, cimrilik yapıp 1 tane bile yedek torba koymamışlar, son derece ayıp,görgüsüzce ve basit bir hesap olmuş bu marka için!



  • rasap74 R kullanıcısına yanıt
    9194 benim de favorilerim arasında...güzel bir inceleme olmuş, hayırlı olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 27 Haziran 2015; 16:59:26 >
  • Hayırlı olsun. Bende de Marathon var memnunuz. Filtrelemesi eski supürgeye göre daha iyi. 2 yıla yakın kullanıyorum Emis gücünde azalma olmadı. Sizdeki benimkinden daha iyidir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.