Şimdi Ara

1080P mATX Sistem İçin Görüşler/Öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar tek gpu kullanacağım için yer tasarrufu açısından aklımda bir mATX build kurmak var ama küp şeklindeki kasalardan hoşlanmıyorum. İlk başlarda Corsair 350D düşünüyordum fakat fiyatı dolayısıyla başka alternatifler buldum ve şunu söylemek gerek mATX pencereli MidTower kasaların sayısı 2 elin parmaklarını geçmiyor maalesef ama neyse ki aklımdaki kasa tipine rastladım.

    Sistemin şu anlık hali :

    İntel i5 4460 işlemci
    Asus H97M-Plus anakart
    Kingston HyperX Savage 2x4 GB 1600MHz Cl9 ram
    Western Digital 1TB Sata3 HDD
    Samsung 850 EVO 120GB SSD
    MSI GTX 970 GAMING 100ME Ekran Kartı
    BENQ RL2455HM monitör
    Xigmatek Vanguard Pencereli Bilgisayar Kasası
    Corsair CX600M Güç kaynağı

    Parçalar duruma göre ayrı ayrı başka yerlerden alınabilir, toplama işlemini ben kendim yapacağım(Anakartı şoklamazsak iyidir).

    Sistemde +,- görüşlerinizi bildirirseniz çok sevinirim. Ayrıca bu kasayı kullananlar varsa aramızda - ki hiç sanmıyorum - görüşlerini özellikle belirtmelerini rica ediyorum.
    Bu haliyle 4000 civarı bir hale geliyor monitör dahil. Oyunlar 1080p'de oynanacak.

    AMD 300 serisi al diyebilirsiniz ama ben 3-4 yıllık AMD kullanıcısı olarak artık değiştirmek ve Nvidia denemek istiyorum ayrıca PhysX teknolojileri de beni çok cezbediyor son zamanlarda gerek Witcher olsun gerek Batman olsun.

    Bütçe artarsa da işlemci soğutucu olarak noctua nh-l9i alabilirim ilerleyen zamanlarda. Malumunuz OC olmayacağı için aman aman bir soğutma derdim de yok maksat görsellik ve sessizlik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadowofDeath06 -- 19 Haziran 2015; 21:26:39 >







  • Ben thermaltake core v1 kasa kullanıyorum çok memnunum. 285mm ekran kartı desteği var 4 adet hdd ssd desteği var 20cm kendi fani var

    İnceleyin isteseniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burcink

    Ben thermaltake core v1 kasa kullanıyorum çok memnunum. 285mm ekran kartı desteği var 4 adet hdd ssd desteği var 20cm kendi fani var

    İnceleyin isteseniz

    Teşekkür ederim ama dediğim gibi küp şeklindeki kasalardan pek hoşlanmıyorum. Yoksa söylediğiniz modeli zaten gözden geçirmiştim. Yine de cevabınız için sağolun
  • Hocam şimdiden hayırlı olsun.
    Benim tavsiyem corsair 350d den yana olucaktır. Her iki kasayıda kullandım. corsair kalite bakımından üst düzeyde hatta satarken üzüldüm diyebilirim :) Boyut olarak biraz daha büyük hatta atx yapıya yakın diye eleştirenler vardı bilemiyorum gerçi sizin için sorun olurmu ?
    vanguard güzel bir kasa ancak benim yaşadıgım tek sorun üstteki 2 x fan girişlerinden çok toz sızmasıydı her ikisindede h80i kulandım bir sorun yaşamadım onuda belirtmek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efemelih -- 19 Haziran 2015; 21:55:26 >
  • Hocam öncelikle değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bu kasanın yabancı sitelerde bile incelemesini bulamadım ama amazon, ebay gibi sitelerde alan kişiler sağolsun + larını - lerini yazmış ordan fikir sahibi oldum. Benimde gönlümde 350D vardı hala da var ama maalesef fiyatı 350-360TL civarında öte yandan Vanguard 190TL'ye satılıyor sinerji'de. Aradaki fark bu denli fazla olmasa kesinlikle 350D alırdım ama Vanguard'ın beni pişman edeceğini çok düşünmüyorum. Yukarıdaki açıklığa ilerde ek olarak toz filtresi alabilirim çok rahatsız ederse. mATX toplamamın sebebi hem fiyatlarının daha makul hem de masa üstünde duracağından çok yer kaplamaması ayrıca pencereli olmasını istediğim için Vanguard güzel göründü gözüme. Sizce pişman eder mi kullanmış biri olarak ne dersiniz, yorumlarınız benim için çok önemli.




  • ShadowofDeath06 kullanıcısına yanıt
    Şimdi kesinlikle fiyat konusunda haklısınız 350 lira ile 190 lira bambaşka fiyatlar he gel gelelim vanduard kötü bir kasa değil kesinlikle bende tavsiye ediyorum. Fiyatlar böyle iken '' Ben kaç kere kasa alıyorum 350d alır bidaha sistem toplarsam kasa masrafım olmaz almışken bu olsun gönlüm kalmasın'' gibi bir düşünceniz yok ise yarın vanguard siparişini geçin o kasada parasını hak eden bir ürün. Bütçe dumunumuzu bilemiyorum ancak o aradi fark ile ssd ram vs güçlendirme yaparsınız. Hiç olmadı fan - led - fan kontrolcüsü vs alırsınız.
  • Xigmatek Vanguard ı araştırdım siz boyutunu incelediniz mi? Mikro atx olarak geçmesine rağmen boyutları mid tower büyüklüğünde.Corsair ın midtower kasaları ile çok benzer boyutta.
  • @thebancally
    Evet boyutlarını biliyorum. Küp şeklindeki kasalardan hoşlanmadığım için bu şekilde bir kasa almak istiyorum. Ancak aynı boyutta değiller diğer midtower kasalarla yükseklik olarak daha kısalar. Örnek olarak 450D ile 350D yüksekliği arasında 4-5cm fark var. Ölçülerini baya araştırdım. Vanguard'da 350D den yaklaşık 1-2cm daha kısa.

    @efemelih
    Hocam benimde aklımda almışken en iyisini alayım mantığı vardı ama maalesef bütçe çıkışmıyor . Vanguard'ın da beni tatmin edeceği düşüncesindeyim yinede. Yorumlarınız için çok sağolun.
  • Gaming 100me aldım cw var kulaklıkla oynucaksan sorun yok ama.Yoksa sıkıntı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kulaklıkla oynuyacağım oyunları Headset'im var. Yine de çok mu fena cw olayı çok kötü çıkarsa değiştiririm zaten en kötü.
  • ShadowofDeath06 kullanıcısına yanıt
    Msi kartlar sessiz oldugu icin en cok onlarda ses duyuluyor diye bi yazık görmüstüm.Galax yada gigabyte öneririm.Kartımdan memnunum ama büyük hayal kırıklıgı yasadım o kadar para verdim kasada eşek arısı var sanki.Kulaklıkla 0 ses ama kafa rahat.
  • Teşekkürler yorumunuz için. Biraz da şans işi maalesef diğerlerinde olmayacak diye bir şey de yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.