Şimdi Ara

Sıvı Soğutma Tavsiyeleriniz !..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Sıvı soğutucu satın alacağım.
    Yurtdışından farklı fiyatlara ürün getirilmesinden ziyade, bizim ülkemizde sıvı soğutma nereden satın alır, satın alınan ürün ne kadar etkilidir?

    Ürün önerilerinizin giriş seviyesi olması çok önemlidir.
    Burada kıyaslayacağım ürünler 120mm radyatör ve 120mm tek fanlı ürünler olacaktır.(Fiyat sınırlamamıza uyarak çift fanlı ürün de önerebilirsiniz)
    200TL'nin altında ürün var mı bilmiyorum ama 120mm'lik tek fanlı ürünlerin şu an 200TL ile 300TL arasında fiyatları olduğunu düşünerek(şu anki dolar kuru ile) aşağıya en çok tercih edilen birkaç modeli ekliyorum.
    En çok tercih edilen 2 ürünü satın alınacaktır, çok gerekirse forum kullanıcılarının önerisi dahilinde 3. bir model daha eklenebilir.

    Tavsiyeleriniz ve değerlendirmeleriniz benim için çok önemli olduğundan lütfen yorumlarınızı eksik etmeyiniz.

    Thermaltake Water 3.0 Performer

    Deep Cool Maelstrom 120

    Cooler Master Seidon 120V



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayakliPC -- 18 Haziran 2015; 9:32:45 >







  • yazdıklarının arasında Maelstrom 120 nin yenilenmiş ve üst versiyonu olan Deep Cool CAPTAIN120 öneririm, bende h100i almadan önce epeyi araştırdım olumlu yorumlar okudum, corsair h100i aldıktan sonra TR'de satışa sunuldu, kasa içi görünüm olarakda hoş duruyor, tavsiye ederim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Comaa

    yazdıklarının arasında Maelstrom 120 nin yenilenmiş ve üst versiyonu olan Deep Cool CAPTAIN120 öneririm, bende h100i almadan önce epeyi araştırdım olumlu yorumlar okudum, corsair h100i aldıktan sonra TR'de satışa sunuldu, kasa içi görünüm olarakda hoş duruyor, tavsiye ederim..

    Tavsiyeniz için teşekkür ederim, Şirinevlerdeki Gumen bilgisayardan başka bir yerde satılmıyor sanırım. CPU bloğundaki sirkülasyon kanalı ne kadar fark ettirir acaba? Denemek lazım...

    quote:

    Orjinalden alıntı: Yellowman1907

    Dark sıvı soğutma işine girmiş
    http://www.teknobiyotik...vi-sogutma-sistemi.html
    nasıldır acaba?

    Teknobiyotiğe ara ara bende göz atıyorum ama görmemişim. Bir adet Thermaltake Water 3.0 Performer sipariş vermiştim geçen hafta HB'den, bir tane de bu Dark'tan alıp test edilebilinir.
    Aslında Deep Cool'un da sirkülasyon kanalını merak etmiyor değilim ama adetli alımlarda maaliyet ön plana çıkacağından önceliği Dark'a kaydırmakta maddi olarak fayda var.


    Önerileriniz için teşekkür ediyorum.
    Ürünler ulaştığında teste başlıyacağım.




  • Hocam 3.0 var gayet memnunum alırsanız kesinlikle sıkıntı çıkarmaz ama şunu söyliyeyim muhakkak bir tane fan alın sizin dediğiniz ürünlerin hepsini kullandım ama hiç biri tam sessiz pervanesi yok. 3.0 için konuşuyorum rahatsız etmiyecek düzeyde ortalama pervanelere sahipler tamamen kullanım amacınıza bağlı Mesela ben internette dolaşırken asla beni rahatsız etmiyor oyundayken zaten kulaklıkla duyulmuyor devir hızıda çok arttığını duymadım. Geceleri downloadda bıraktığım zamanlar biraz rahatsız ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RushEpicsTR

    Hocam 3.0 var gayet memnunum alırsanız kesinlikle sıkıntı çıkarmaz ama şunu söyliyeyim muhakkak bir tane fan alın sizin dediğiniz ürünlerin hepsini kullandım ama hiç biri tam sessiz pervanesi yok. 3.0 için konuşuyorum rahatsız etmiyecek düzeyde ortalama pervanelere sahipler tamamen kullanım amacınıza bağlı Mesela ben internette dolaşırken asla beni rahatsız etmiyor oyundayken zaten kulaklıkla duyulmuyor devir hızıda çok arttığını duymadım. Geceleri downloadda bıraktığım zamanlar biraz rahatsız ediyor.

    Teşekkürler.

    Konuyu dahili bileşenlere de danışmıştım, oradaki bir arkadaş da TT önerdiğinden Water 3.0 Performer aldım.
    PWM açık ve kapalı olarak gerekli testlerimi gerçekleştirdim, şimdi kıyaslayacak soğutucu bakıyorum.
  • Cooler master der geçerim
  • Konuyla alakası yok ama direk güncel konudan sorayım yeni açmiyayım dedim. Bu sıvı soğutma sistemlerine işlemcinin 1150 1155 felan olması fark ediyormu uyum sorunu yaşarmıyım? Ayrıca satın alırken fanlarda mm yazıyor buna ne için bakmam lazım? elimdeki kasa Z9 alabileceğim herhangi bir sıvı soğutma sistemi kasaylada uyum sorunu yaşarma öğrenmek istiyorum son bir sorum daha olacak. güç kaynağını felan artırmak gerekiyor mu bunun için?
    Çok yabancı olduğum için absürd soru sormuş olabilirim kusura bakmayın lütfen...
  • Sırası ile şöyle yanıtlayayım;

    - 1156,1155 ve 1150 için tek isim kullanılır 115X ve hepsi burbiriyle uyumludur.

    - Uyumluluk listesini satın alacağınız ürünün kutusunu üzerinde veya internet sitesindeki Specification (Teknik Özellikler) kısmında bildirmeleri zorunludur.

    - Z9 için ya kasanın arkasındaki 12cm'lik yuvaya 12cm radyatörü ve 12cm fanı bulunan bir soğutucu alabilirsin ya da kasanın üstündeki 2x12/14cm'lik yuvaya 24cm radyatör ve 2x12cm fan alabilirsin.
    Yalnız burada dikkat etmen gereken birşey var. Eğer kasanın üstüne 24cm radyatör ve 2x12cm fan takarsan kasanın tavanından 2.5cm radyatör ve 2.5cm fan kalınlığı ile toplam 5cm aşağıya inmiş olur. Bu da fanların ram slotlarına denk gelmesine sebep olabilir.

    - Son olarak güç kaynağı ile bir ilgisi yok. Fanlar anakart üzerinden PWM desteği ile devrini alıyor, stok fandan çok da fark ettirmez.
    Sadece ekstra olarak sıvı pompasının çalışması için ayrıca bir güce ihtiyaç duyuyor. O da bazı modellerde 3-pin bazı modellerde SATA üzerinden güç alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayakliPC -- 29 Haziran 2015; 11:46:56 >




  • Arkadaşlar,

    Sıvı soğutma işine yeni bir oyuncu katıldı. Buyurun incelemeye hep beraber göz atın.

    http://forum.donanimhaber.com/m_107599493/tm.htm
  • Gerçekten çok güzel ve detaylı bir inceleme olmuş.
    Sipariş verdim, beklemedeyim.
    Fiyatı beni çok şaşırttı. Karşılaştırmak için sabırsızlanıyorum
  • Ürün geldi mi hocam, netice nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mallorie -- 7 Temmuz 2015; 10:49:57 >
  • Ürün geldi, kutu içeriğinden ne çıktıysa o şekilde kullandım. Herhangi bir değişiklik yapmadım ve karşılaştırmaya başladım.
    İlk başta benim hatammıydı bilmiyorum ama TT'den daha iyi sonuç aldım. (Termal macunla alakalı olabilir, çünkü TT'de uygulanmış macun vardı. TT söküp Dark takarken işlemci üstünü temizlemeden Dark' ın içinde gelen şırınga ile ekleme yaptım[macun biraz kalın olmuş olabilir, bilirsiniz Çokomel kıvamı].)
    Daha sonra emin olmak için tekrar söktüm ve herşeyi temizledim.
    Elimde kullanılmamış macun olmadığından ikinci testleri Dark'ın kutu içeriğinde gelen şırınga macun ile gerçekleştirdim.
    Önce TT taktım Dark macunu ile, daha sonra tekrar temizleyip Dark taktım Dark macun ile.
    İkinci testte sonuçlar birbirine çok yakın çıktı.
    Testlerde PWM ayarlarını da değiştirip full devir de verdim ne olcak diye. İki soğutucuda da ses artıyor ama soğutma performansları hemen hemen aynı.(Aynı derken tabii ki sıcaklık düşüyor, soğutucular arasındaki sıcaklık farkı aynı demek istedim)
    Yer yer Prime95' te Dark ile 3-4 derece daha iyi sonuçlar aldığım oldu.
    Özellikle SpeedFan' da gördüğüm diyagramlar doğruysa Dark gerçekten güzel ürünmüş.

    Değerleri pekiştirmek için intel makine vardı bir tane de onunla denedim, onda da pek bir değişiklik olmadı.
    Sistem intel olduğu için AMD' den daha düşük sıcaklık değerlerinde çalışıyor fakat soğutucular arasındaki fark yine nerdeyse aynıydı.

    Şimdi burdan yanlış bilgilendirmek istemem, çok da profesyonel bir test değil benim yaptığım.
    OneTreeHill test etmiş teferruatlı olarak, adam Delta T sıcaklıklardan falan bahsediyor sonuçta. Benim öyle oda sıcaklığı, klima vs. gibi imkanım yok tabii ki.
    Benim testlerimde fiyatına göre kutu içeriğinden çıktığı şekliyle Dark düşünülebilir.

    Yalnız iki ünitede de belirtmek istediğim bir nokta var, montaj kısmı.
    TT de montajı gerçekleştirirken CPU bloğuna takılan metal çerçeveye altlı üstlü toplam 8 adet plastik parça takmak gerekiyor ve bu plastik parçaların yönleri var. Broşürü dikkatlice gözden geçirmelisiniz.(Ben biraz uğraştım ama sonunda anladım)
    Dark'ta da üst çerçeve CPU bloğuna sabitlenmediği için montaj sırasında 4 vidayı arka plakaya sabitlerken çapraz vida tutturmak biraz zaman alabilir, ikinci denememde başardım. (En azından fazla vakit kaybım olmadı, sök tak sök tak ustalaştım)
    Burada bir itiraf; vidaları ne kadar sıkmam gerektiğini bilemedim, belki Dark'ın vidalarını sonuna kadar sıksaydım daha iyi sonuçlar da alabilirdim. Ne zaman ki MSI anakart yamulmaya başladı, dedim bu kadar yeter çatlatmayalım şimdi veri yollarını

    Edit: imlâ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayakliPC -- 7 Temmuz 2015; 11:32:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayakliPC

    Merhaba,

    Sıvı soğutucu satın alacağım.
    Yurtdışından farklı fiyatlara ürün getirilmesinden ziyade, bizim ülkemizde sıvı soğutma nereden satın alır, satın alınan ürün ne kadar etkilidir?

    Ürün önerilerinizin giriş seviyesi olması çok önemlidir.
    Burada kıyaslayacağım ürünler 120mm radyatör ve 120mm tek fanlı ürünler olacaktır.(Fiyat sınırlamamıza uyarak çift fanlı ürün de önerebilirsiniz)
    200TL'nin altında ürün var mı bilmiyorum ama 120mm'lik tek fanlı ürünlerin şu an 200TL ile 300TL arasında fiyatları olduğunu düşünerek(şu anki dolar kuru ile) aşağıya en çok tercih edilen birkaç modeli ekliyorum.
    En çok tercih edilen 2 ürünü satın alınacaktır, çok gerekirse forum kullanıcılarının önerisi dahilinde 3. bir model daha eklenebilir.

    Tavsiyeleriniz ve değerlendirmeleriniz benim için çok önemli olduğundan lütfen yorumlarınızı eksik etmeyiniz.

    Thermaltake Water 3.0 Performer

    Deep Cool Maelstrom 120

    Cooler Master Seidon 120V

    Ben corsair H60 aldım. Gayet memnunum. Hem çok sessiz hem de performanslı. 125W güç tüketen işlemciyi GTA 5 oynarken 40C de tutuyor. Daha ne olsun




  • Corsair H60, H75, H80, ve Zalman LQ315 lere de baktım ama fiyat yukarılara çıktığı için vazgeçmek durumunda kaldım.
    1 tane lazım olsa mesele değil de biraz adetli gerektiği için açıkçası fiyat daha fazla ön plana çıktı.

    Dark'tan ve TT'den 1'er tane almıştım ve kullandığım sistemlerde şimdilik memnunum.
    Uzun vadede sorunsuz çalıştıkları takdirde satın alım tarihindeki fiyat yine ön planda olmak üzere tercih edicem artık.

    NOT: Arada performans olarak küçük bir fark olmasına rağmen şu anki düşüncelerime göre Dark tercih edeceğim gibi görünüyor.
    Şimdilik fikrim bu, zaman ne gösterir bilinmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.