Şimdi Ara

DSLR taşımaktan usandım, ne yapacağımı bilemedim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    5 yıl önce nikon d5000 almıştım, sonra 4 adet lens aldım. Fark ettim ki en çok 35mm sabit lensimi kullanıyorum, önce kalitesinden sandım ama yok hafif ve pratik oluşundan, sırt çantasına 2.5 kilo malzeme koyunca gezinti falan kalmıyordu.

    Hele o tamron 17-50vc yok mu 570 gramlık ağırlığıyla bir süre sonra boynunuzu aşağı çekiyor. Ayrıca o kadar kocaman ki flash kullanınca lensin gölgesi çıkıyor fotoya...

    Lens çıkar tak ayrı bir sorun, birşey gördün hadiii zoom lens, sen takana kadar olay bitmiş zaten.

    Özetle ben usandım arkadaşlar. Bu kadar zor olmamalı, amelelik yapmaya mı geldik dünyaya? Bir omzumda kızım bir omzumda dslr gezme devri benim için bitmiştir. bütün ekipmanımı satışa çıkardım.

    sony A6000, rx100m2, canon g7x arasında seçim yapmak istiyorum. gönlüm a6000 den yana ama yine o lens taşıma mevzu olacak diye de korkmuyor değilim. Şeytan al bir kompakt bak keyfine diyor ama el kadar cihaza da dünya para verince kendimi enayi hisseder miyim? Ayrıca bu kompaktların her gün yenisi çıkıyor çok çabuk demode oluyor. Cep telefonları zaten kompakların canına okudu, kimse yüzüne bakmıyor fotoğraf makinalarının.

    sony A6000, rx100m2, canon g7x bu 3lüden hangisi daha iyi gelir bana ?







  • Taşınabilirliği falan kenara bırakırsak A6000 tabii ki aralarında en iyisi. Yine de lens değiştirmeniz lazım tabii ve lenslerinin fiyatlarına da bakın almadan önce.

    Üç model de teknolojik olarak D5000'den öndeler ama iş komple bir kameraya gelince Dslr'lar hala öndeler. Odaklamadan, şarja kullanım kolaylığından tutuşa kadar birçok avantajı var. Bu bahsettiğiniz 3 modeli de en ince ayrıntısına kadar bilmiyorum. O yüzden d5000'in karşısındaki durumlarını tam olarak bilmiyorum.

    Rx100 ve G7 gündüzleri d5000'i aratmayacak fotoğraf kalitesinde olsalar da düşük ışıkta biraz fark olacaktır. A6000 ise d5000'den önde.

    Dslr'a hakimsiniz. Dolayısıyla ne kazanacağınızı ve ne kaybedeceğinizi düşünerek seçim yapabilirsiniz. Taşınabilirlik tek amaç olsaydı seçenekler belliydi fakat bundan daha fazlasını düşünmek lazım. İngilizce inceleme siteleri cihazların artı ve eksilerini güzel anlatır. O yönleri kağıda yazıp karar vereceksiniz. Başka yapacak birşey yok bence çünkü neye ihtiyacınız olduğunu buradaki kimse bilemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 16 Haziran 2015; 1:15:23 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • P900 alınabilir.
  • Sony A5100 kullanıyorum. Son derece memnunum.(Türkiye satışı yok. 2. el veya yurtdışından alabilirsiniz)

    A6000 ile aynı aynı işlemci, sensör ve lensleri kullanıyor. Görüntü kalitesi tamamen aynı.

    Alırken ikisi arasında kalmıştım, kendimce belirlediğim artı ve eksileri aşağıdaki gibi

    A6000'e göre avantajları
    - Daha küçük ve hafif
    - Tilt edilebilir ekran.
    - 50 Mbps Xavcs kodekli video (mükemmel)
    - Dokunmatik ekran. (Fakat sadece dokunduğunuz yere odaklamak için kullanılabiliyor.)

    A6000'e göre dezavantajları
    - Küçük body dolayısıyla kontroller biraz zor. Tuşlara istediğiniz fonksiyonu atayabiliyorsunuz ama yine de menüye girmek gerekebiliyor.
    - Çekim kare hızı daha düşük.
    - Hot shoe ve evf yok. Bu açıdan a5100 tam bir kompakt makina.
    - A6000'in kasa kalitesi daha iyi

    Özetle, her ikisi de resim kalitesi olarak oldukça iyi. 250 gram makina ile gezmek gerçekten büyük rahatlık. Lens çeşitliliği fazla değil. Set kurmayı düşünüyorsanız önceden lenslere de bakın derim.

    Ayrıca Fuji X E2'yi de baya araştırmıştım. Çok iyi makina fakat hem fiyat hem de boyuttan dolayı elemek zorunda kaldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efiksis -- 16 Haziran 2015; 22:17:42 >




  • Rx100m2 akar hocam. Ben de düşünmüyor değilim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a5000 bile yeterli gelebilir , vizör olsun derseniz nex6 da yetebilir d5000'den sonra . Ancak tabiki a6000 ilk seçenek olmalı bütçe sorun değil ise .
  • valla satışa koyunca kıymete bindi makinam, özlemişim bayadır elimi sürmüyordum. 2 el sony rx100 alacağım kompakt için fazla para vermek istmiyorum.
  • Konu taşıma rahatlığı ve kalite ise kesinlikle ve kesinlikle RX100 II öneriyorum.

    RX100 II hakkında bulabileceğin en güzel inceleme de burada.

    http://www.alfakulup.com/2014/01/kiyaslamali-sony-rx100-2-incelemesi/

    Bununla birlikte bir müşterime sattığım RX100 II yi bir günlüğüne rica ettim bende kaldı ve A7 ile ufak bir ISO karşılaştırması yaptım.
    http://www.alfakulup.com/2014/09/sony-a7-vs-rx-100m2-iso-karsilastirmasi/

    sonuçlar muhteşem




  • Evet Haklısın DSLR ler gerçekten ağır makineler bunların yerine son dönemlerde piyasa bulunan aynasız sistemler mevcut ve bunlar bir DSLR makineye göre oldukça hafif nedeni DSLR lerde bulunan ayna sisteminin kaldırılması ayna kaldırılında pentaprizma falan bir şey kalmıyor ve bundan dolayı makinede küçülüyor. Bunun sonucunda aynasız sistemler ortaya çıkıyor. Bu sistemlerde DSLR ile aynı boyutta olan 1,6x çarpanlı APS-C sensör, Full Frame sensör ve 2x çarpanlı Micro Four Thirds sensör boyutları bulunmakta. APS-C sensörü Sony, Samsung, Fujifilm kullanmakta bu markalardan Sony ve Fujifilm çok başarılı ürünler çıkarmıştır. Sony Alpha a6000 Sony'den önerdiğim makine bu ama NEX seriside iyidir Fujifilm den XT1 modeli çok başarılı bir model. Samsung ise tamam iyi makineleri var fakat lens çeşitliliği Sony kadar değil ama bunu da hoş görülü karşılamak lazım sonuçta adamların fotoğraf geçmişi yok daha yeniler bu sektörde. Full Frame den ise tek marka olan Sony var ve makineleri çok ama çok başarılı A7 serisi diyeyim kısacası bakarsınız. Micro Four Thirds tarafında iki marka var Olympus ve Panasonic bunların avantajları iki markada aynı sensörü kullandığı için lenslerini ortak kullanabiliyorsunuz ve üçüncül dediğimiz markalarda bu MFT için lens çeşitliliği çok fazla ve sensörü 2x çarpanlı olduğundan lensleri oldukça küçük ve bundan dolayı lensleri DSLR lere göre çok daha ucuz. Olympus tarafında OMD serisi önerdiğim seri OMD EM5 veya EM10 fiyat olarak daha uygun. Panasonic tarafında G5, GX1 GH2 var ama nedense ben Panasonic tafına pek ısınamıyorum ben olsam Olympus alırdım belkide tasarımından dolayı Olympus retro tasarımlı ürünler çıkarmakta. Aynasızlar iyi bir sistem kullandığım için bunları söyleyebiliyorum ama şimdi ben Canon 60D kullanmaktayım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.