Şimdi Ara

Yönetici arkadaşlar silebilir yanlışlıkla açılmıştır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba 2 adet bu telefondan aldım bende izlenimlerimi aktarmaya çalışayım.

    1.Telefonun ekranı büyük ve geniş bana göre büyük başkasına göre normal olabilir fakat ekranın geniş olmazı telefonun ebatlarını genişletmiş.Daha dar olabilirdi.Bu sebep ile tek elle kullanılamıyor...Bu kötü.

    2.Telefon ses seviyesi biraz düşük geldi.Program indirip biraz yükselttim fakat fazla açınca hoparlör patlamış gibi arada ses geliyor.Hoparlör kalitesini beğenmedim.Daha kaliteli hoparlör kullanılabilirdi..

    3.Bildirim durum çubuğunu aşağı çekmek için en az 3 hamle yapmanız gerekiyor.Bu kadar saçma bir bildirim ışıı aşağı çekme durumu görmedim. Kapasitif ekran ama bildirim çubuğunu aşağı çekmek için epey deneme yapmak gerekiyor.Sanırım donanımsal bir şey tam olarak ekran parmağı hissetmiyor.Çok can sıkıcı bir durum belki kullandıkça alışır insan fakat 300-400 tl lik telefonlarda bile bu gibi saçma durum görmedim.

    4.Ekran tepkimesi bana biraz yavaş geldi.yukarı aşağı ve ya sağa sola kaydırmalar da milisaniye yavaşlık söz konusu ekran tepkimesini açıkcası beğenmedim.Bazen sağa salo çekerken birden ekrandaki bir uygulama açılıyor.Buda tepkimede sorun olduğunu kanıtlıyor zaten.

    5.Ekran parlaklığı ve renkleri güzel ekranının görüntüsünü sevdim.

    6.Pil durumu biraz ürpertici geldi.Bu sabah tam şarj ettim.09:00 çıkardım.Biraz kurcaladım.3G kapalı WİFİ açık şekilde 10 dakika oyun biraz batarya testi biraz konuşma şu anda saat 12:26 pil durumu %58 bataryanın 2100 oluşundan şüpheliyim.Çünkü bende başka marka bir telefon var jiayu g2f bataryası 2200 fakat cihazı ne kadar kurcalarsam kurcalıyayım bu kadar fazla pil yemez.Bir kaç güne pilin ne olduğu ortaya çıkar.

    7.Telefon özelliklerinde akıllı telefon olarak geçmesine rağmen bildirim ışığı yok.Bu bildirim ışığını hangi akıllı telefona koymayan varsa o mühendis bana göre aptalın tekidir.Bu durumu çözmek için lg led notification programının indirdim.Çok güzel iş görüyor.Ya benim dokunmatik kapasitif tuşlarım ışıksız olsaydı nasıl çözecektim..?Bu soruyu bu telefonu türkiyeye getiren Quatro temsilcilerine soruyorum..

    8.Telefonun Wİ-Fİ çekimi berbat başka telefon ile aynı noktadan yapılan test sonucunda m1453 3 diş çekerken diğer telefon olan jiayu g2f full olarak çekmektedir.600-700 tl telefon satacaksınız bu telefon 200-250 TL fiyatı olan telefondan daha kötü Wİ-Fİ çekim kalitesi olacak.Sayın yetkililer burası türkiye herkes herşeyi araştırıyor.Eğer hizmetinizin ve satışlarınızın devamlılığını istiyorsanız kullanıcıların yorumlarına kulak verin.


    Genelleme:

    Telefon gelen olarak iyi görünse de telefonun yukarıda benim gördüğüm bana göre sorun başkasına göre sorun olmayan durumları vardır.Bu telefon bana göre yukarıdaki sorunları ile birlikte 450 tl den yukarı etmez.Fakat eğer ki bu saydığım sorunlar olmasa 600 tl sonuna kadar hak ediyor...Fakat bu sorunların olduğunu farzedersek kesinlikle 600 TL vermem.Ben bu cihaz çift hat kullanmak için aldım.Bu gibi sorunlarını olduğunu bilsem yurt dışından jiayu F2 telefonu alacaktım.Cihazın fiyatı 335 tl pasaport kayıt 135 tl toplam 330+135 = 465 TL

    Sonuç olarak cihazın ekran genişliğini beğenmedim.Tek el ile kullanılamıyor.


    ve yukarıdaki sorunlar düzelmedikçe kimsenin almasını tavsiye etmem fakat sonuçlar herkesin kendi kararıdır.Saygı duyarım.Fakat 200-250 tl fiyatı olan bir telefonda olmayan sorunlar bu telefonda varsa kusura bakmayında bu telefonuda savunacak bir yanı yoktur.

    Şimdi size buraya 2 telefon arasındaki Wİ-Fİ fark fotolarını koyacağım.Bakın bakalım nasıl sonuçlar çıkmış.







     Yönetici arkadaşlar silebilir yanlışlıkla açılmıştır. Yönetici arkadaşlar silebilir yanlışlıkla açılmıştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri26 -- 17 Haziran 2015; 23:15:54 >







  • 14 Haziran 2015; 15:11:37 M1453 ana konu sayın BYDUBLOR tarafından yazılmıştır..Alıntıdır.
    Belli ki telefonla ilgili olarak skntilar yasamissiniz ve beklediginiz gibi cikmamis. Tuketiciyi koruma kanununa gore yasal sure icindeyseniz iade yaparak yurt disindan belirtiginiz telefonu almaniz yada baska bir telefon tercih etmeniz icinize sinmesi bakmindan dogru olacak diye dusunuyorum. Yazdiklarinizla ilgili olarakta benim sahsi fikirlerim

    1- telefon 5inc kendim tek elle kullanmada sorun yasamadim. Belirttiginiz gibi el yapisi baskasina normal gelebilir. Asus zenfone5 bndan daha genis tek el kullanimi sknti mesela.
    2-telefon ses duzeyi klasik mtk sorunsaliyla beraber belki daha guclu hoparlor kullanilabilirdi. Buda goreceli bir durm.
    3. Bildirim cubugu ilk bende sorunlu oldugunu yazmistim. Firma baska bir arkadasa bu konuda fabrika ayarlarina donmeyi onermisti ve sorun duzelmisti sanirim
    4.ekran tepkimesi sizin kadar bilgim be tecrubem yok animasyon gecislerini vs kapattigim icinde cok bi beni rahatsiz eden bi durum yasamadim.
    5. Ekran dediginix gibi canli
    6. Pil durumu gun icinde 3g yada wifi full acik 4saat ekran suresi veeiyor. Sayet wifi ve 3g kapali ise yuzde dusmuyor kolay kolay.
    7.bildirim ledi benimde telefonlarda cok aradigim bir ozellik ozellikle peynir ekmek gibi satan discovery 1 de olmamasi gibi bunda da yok.
    8.wifi dediginiz gibi 1 tik falan daha az cekiyor.

    Genelleme ile 550 lira bu telefon icin bence cok degil. Yurt disinda tl bazinda 350 lira + 135 485 yapiyor. Kutu icerigide eklediginizde normal sayilabilecek bir fiyat.

    Sonzuc olarak siz kendi fikirlerinizi yazdiniz bnde kendi fikirlerimi yazdim alacak olan arkadaslar iki yorumuda dikkate alip karar versinler. Sonucta para veriyoruz ve herkes verdigi paranin karsiliginda guzel bir tel, guzel bir hizmet istiyor.


    *********************************************************************************
    **********************************************************************************
    Siz bir kaç gün önce M1453 konusuna yazdınız...Fikirlerinizi beyan ettiniz.Sonra sana bazı arkadaslar cevap yazdı...Sonra siz gelip buraya ayrı bir sayfa açtınız.Tekrar yazdınız...Sizin bu tavrınız ve düşüncenize anlam veremediğim için bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim.Ben bu telefonu İnew V7 olarak tam 6 aydır kullanıyorum...Sizin dedikleriniz ve bu telefonu Quatro olarak kullanan binlerce insan memnun da sizin bu görüşlerinizde ısrar etmenize onun için anlam veremedim...Eger memnun olmadıysanız aldığınız yere verin ve paranızı alın...Bu teklifi bir çok firma görmezden geliyor.Ama sizin böyle bir şansınız var.İade etme şansı...Yine de siz insanların aklını karıştırıp firma karşıtı bir eylemde oluyormuşunuz gibime geldi.Bu yazımı sadece bu fikrinizi hissettiğim için yazdım...Bizler meşhur markalardan ağzı yanmış ve servis telefonlarında saatlerce bekletilen mağdurlarınız.Bu mağduriyeti yaşamayan az insan kalmıştır.Benim bu firma ile bir alakam yok..İşimde olmadı...Telefon bile açıp sizin telefonun çin malını bile kullanıyorum demedim.Bozulunca atarım....Çok pahalı ürünlere yaptığımız gibi...
    Ayrıca telefon şu fiyat olmalı ,mühendisleri aptal..Bir işi beceremediler...Onlar düşünemedi siz bu açığı buldunuz...Sizinki biraz bizim yöneticiler gibi oturduğu yerden ahkam kesmek gibi.
    Siz de eşinizden dostunuzdan para toplayın bir sermaye koyun..Gidin çinden istediğiniz özellikler de bir telefon tasarlayın..Aptal olmayan mühendislerle çalışın..Getirin Türkiye ye imalat izni alın..İmalat yapın çok ucuz fiyata satın....Ben de gelip bu yaşım da sizin elinizi öpecegim...Sizin savaşçınız olacağım...İnanın eşe dosta dağıtmak için hayrıma 100 adet telefon almayı size taahhüt ediyorum...
    Ayrıca şu sizin övdüğünüz 200-250 liralık telefonların ismini versenizde bizler de ondan alsak..Yoksa kaçak mallar mı..

    Uzun bir zamandır siteye yorum yazmadım..Zaten kişilik olarakta bu işleri sevmiyorum..Aşağı yukarı 35 senelik bir elektronik mühendisi olarak bu konu kafama takıldı..
    Sayın forum yöneticilerinden ve bu telefonu kullanan diğer arkadaşlarımızdan özür dileyerek böyle bir yazı yazdım...
    Saygılar...




  • Öncelikle bu konunun yanlışlıkla buraya açıldığını belirteyim.Sanırım diğer konuya gönderilen cevap anında yanlışlıkla bu konu açılmış.Yöneticilerin konuyu kaldırmasını rica ediyorum..

    Size de 2 kelime kelam edeyim.Bu düşünceler tamamen benim şahsi fikrim olup sizin fikirleriniz benim fikirlerimi değiştirmez.Ne olursanız olun Mühendis veya daha başka meslekten.Sonuçta bu telefondan memnun olan insanlar var diye memnun olmayan insanlar olmayacak diye bir kaide yok.Bazı nedenlerden dolayı iade edemedim.Yoksa çoktan iade ederdim.Bu konuda hiçbir şüpheniz olmasın.Telefonun bariz sorunları var bu bana göre sorun.Bir telefonun bildirim çubuğunu 3-4 hamle kullanarak aşağıya çekiyorsanız bu bir sorun bir telefonun en önemli kullanım alanı olan Wİ-Fİ çekim gücü zayıfsa bu bir sorun.Bir akıllık telefon dediğiniz cihazın bir ufacık bildirim ışığı yoksa bu bir sorun.Bu mühendis bunu akıl edememişse kusura bakmasın o mühendis arkadaş benim için aptalın tekidir.2015 yılındayız.her yönümüz teknoloji olmuşken bunu koymamak ya art niyettir yada aptallıktır.Ben bir kullanıcıyım ithalatçı değilim.Cihazı kullanırım eksikleri yada doğruları neyse yazarım.


    Kesinlikle Quatro markasına bir antipatim yok.Hatta aynı özelliklerde hatta daha özelliksiz telefonları faiş fiyata satanlara inat uygun fiyata türkiyeye pazarına soktuğu içinde desteklerim fakat Ben zaten bu sorunlar olmasaydı bu cihazın 600 tl fiyatı sonuna kadar hak ettiğini de yazdım.Fakat bu sorunları da bir yerlere yazacağız ki bu telefonu akmak isteyen insanlara biraz fikir olsun.600 TL pek çok insana ucuz gelse de bu ülkede milyonlarca asgari ücret ile çalışan insanlar var.Bir asgari ücret alan insanın bu telefonu alıp ta sonrasında pişmanlık duyması belkide ben ve birçok insanın bunu anlayamayacak kadar kötü bir duygu olacağını tahmin ediyorum.

    Sonuçta herkes bir şekilde bu cihazlara para veriyor ve verdiği paranın karşılığını almak ister.Siz ben yada başkası bu böyledir..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.