Şimdi Ara

Lovato Smart Sistem Takan Tavsiye İstanbul Bayisi/Ustası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun araştırmalarım sonucu 1.6 ford zetec efi motorlu aracıma Lovato Smart sıralı sistem taktırmaya karar verdim. Bugün bir kaç bayi ile görüştüm.
    Biri taksitli 1550tl diğeri taksitli 1400 tl dedi. arşamba günü taktırmaya gidicem sorunsuz iyi işçilik için aynı kitte alınacak 100-200 tl fark önemli değil.
    Lovatonun sitesinden baktığımda iki yerde yetkili bayi gözüküyor. Topladığım bilgilere göre ise taktırılan kit kadar
    işçiliğin - ustalığın önemi büyük.

    Şimdi gelirsek asıl soruya İstanbul Avrupa yakasında Lovato Smart kiti en iyi şekilde takabilecek Yetkili bayi olarak kimi önerirsiniz?

    İlginiz için şimdiden teşekkürler.



  • Bende 2012 eski kasa civic için bakıyorum. Brc den lovatoya döndüm OBD 2 sistemini tavsiye etmedi bayi maslak TGS Otogaz da haftaya p.tesi taktıracam. ben nakit 1400 e anlaştım bi tanıdık aracılığıyla .
    taksitli 1400 fiyatı kim verdi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rafetus

    Bende 2012 eski kasa civic için bakıyorum. Brc den lovatoya döndüm OBD 2 sistemini tavsiye etmedi bayi maslak TGS Otogaz da haftaya p.tesi taktıracam. ben nakit 1400 e anlaştım bi tanıdık aracılığıyla .
    taksitli 1400 fiyatı kim verdi ?

    Taksitli 1400 tl fiyatı 4. Levent Eski Sanayide Şafak Otogaz verdi. Yalnız konuştuğumda Şafak Otogazla çok ilgisiz geldiler oradaki elemanlar bana pek güven vermedi. TGS çok daha ilgili ve güvenilir geldi sorduğum sorulara cevapları artı nettede TGS ile ilgili çok olumlu yorumlarla karşılaşmıştım.

    Dün Maslak Oto Sanayide TGS Otogaz'da taktırdım. Lovato Smart Sıralı Sistem. 80 km. gittim tüple ve benzinden hiçbir farkı yok araçta ne performans kaybı, ne sallantı hiçbir sorun yok inşallah hep böyle sorunsuz gider. Benzinden Lpg ye otomatik geçişler anlaşılmıyor bile ancak lpg göstergesini takip ederek anlayabiliyorsun. İşçiliğinden ve aracın lpg ile çalışması ilk 80 km lik kullanımda gayet güzel memnun kaldım. Dediğim gibi inşallah hep böyle sorunsuz binerim. Tgs 1650 tl taksitli fiyat verdi ama 1500 tl taksitliye indirim yaptı; Salı günü tüp taktıran lacivert escort Alp yönlendirdi dersen hiç uğraşmadan 1500 e taksitli kapatırsın TGS'de. Açıkçası 100 tl için hiç düşünme TGS'de taktır derim. Sonuçta bu işin en önemli kısmı işçilik.




  • Teşekürler bende TGS otogaz hakkında olumlu dönüşler aldım. Aracı teslim ettim akşama doğru alıcam kısmetse inşallah. Fiyat konusunda da yardımcı oluyorlar saolsunlar. akşamı sabırsızlıkla bekliyorum. inşallah güzel bir işçilik beni bekler.

    kullanımdan sonra görüşleri buraya yazarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rafetus

    Teşekürler bende TGS otogaz hakkında olumlu dönüşler aldım. Aracı teslim ettim akşama doğru alıcam kısmetse inşallah. Fiyat konusunda da yardımcı oluyorlar saolsunlar. akşamı sabırsızlıkla bekliyorum. inşallah güzel bir işçilik beni bekler.

    kullanımdan sonra görüşleri buraya yazarım.

    En doğru kararı vermişsin. 4 saat kadar bir sürede teslim ediyorlar. İnşallah seninkide sorunsuz çıkar.
    Yakıt tüketimi de beklenen oranda düşerse asıl o zaman mutlu olucam :)
  • çok şükür taktım. Ilk ayarda küçük bir yanlışlık yapmışlardı. Yanlışlıkla E tipi enjektör yerine K tipi enjektörü seçip ECU ya yuklemisler 3-5 km sonra
    sonra dogal olarak motor arıza lambası yandı. Ustaya götürdüm yeniden yaptıkları kontrolde sıkıntınım enjektör seciminden kaynaklandığını 5 dk da buldular. Aracı kullanmaya basladım inanın gaz benzinden daha seri geldi ☺

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rafetus

    çok şükür taktım. Ilk ayarda küçük bir yanlışlık yapmışlardı. Yanlışlıkla E tipi enjektör yerine K tipi enjektörü seçip ECU ya yuklemisler 3-5 km sonra
    sonra dogal olarak motor arıza lambası yandı. Ustaya götürdüm yeniden yaptıkları kontrolde sıkıntınım enjektör seciminden kaynaklandığını 5 dk da buldular. Aracı kullanmaya basladım inanın gaz benzinden daha seri geldi ☺


    Yakıt tüketimi ne oldu seninkinin ölçebildinmi?

    Ben inanamıyorum yani böyle bir yakıt düşüşü maşşallah hep böyle olsun :).

    Lpg takıldıktan sonra test için aldığım gazı tamamen bitirdim ve litresi 2.07 tl Opet - Aygaz'dan 65 tl lik gaz aldım.

    110 km. şehir içi fena trafikte gittim (hadımköy - beşiktaş, beşiktaş - beylikdüzü ara yollar vs.toplamda 4 saat trafikte kaldım) daha sonra Edirne'ye uzun yola çıktım. 240 km kadarda oraya gidişte yaptım. Yani verilerin 1/3 şehiriçi trafikte, 2/3'ü şehirdışı gidişe ait. Km sayacını sıfırlamıştım zaten toplamda 343 km. yol yaptım. Bunun ortalama 20 km benzinde kullanılmış olsa fazla fazla hesaplıyorum oda. Geriye kalan 323 km. sadece gaz ile gitmişim demek olur.
    Edirne merkeze girdik oraya uğradık buraya uğradık yok hala gaz bitmedi. Ama düğüne falan gidicez diye ben yinede alayım dedim. Edirne Shell'den litresi 3.16 tl ye zar zor 57 tl lik aldı. Pompacı yeter abi daha zorlamayalım dedi.
    O aldığımla Edirne içinde dolaştım tekrar İstanbul Beşiktaş'a döndüm. Ertesi gün Sarıyer Garipçe taraflarına gittim geldim. 355 km yaptım yine gaz bitmedi daha 1 yeşil var gözüküyordu.

    Yani kısacası bu verilere göre 1/3 şehiriçi 2/3 şehirdışı kullanımda 0.17 - 0.18 tl kuruş gibi bir tüketim verisi çıkıyor. Ne çekiş düşüklüğü ne tekleme ne de başka birşey yaşadım. Sadece uzun yolda bir deneyeyim diye 195 km hıza çıktığımda kendini gazdan benzine aldı. Ama arabada neredeyse 5 senedir 150 yi geçmemişti belki aracın kendi beyni ile ilgili bir durum olabilir hiç problem değil. Zaten 16'sı Salı günü TGS 'ye gittim 2 depo bitir gel demişlerdi pc ye bağladılar 1 - 2 normal olan hata gördüler düzelttiler.

    Kısacası benim araç benzin litresi 4.66 tl iken ortalama 46 kuruş yakan bir araçtı. Maşallah diyelim inşallah hep böyle az tüketir :)




  • Benim de iyi çok şükür , ben hep şehiriçi kullandım ort. 25 kuruş (Kasımpaşa shell 1.99 krş)
    Haftaya s.dışı olacak inş. Ordada 20 kuruş desin bereket versin diyecem. Tgs ye gidecek arkadaşlar mutlaka gözlüklü nejat ustaya ayar yaptırsınlar. Vesselâm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yuksek devirde benzine gecmesi ve sistemdeki hatalari normal kabul etmeyin.

    Normal seyler degil bunlar.

    Enjektorler hala kucuk enjeksiyon sureleri yuksek, bu nedenle enjektorler bir sure sonra surekli acik kaliyor.

    Bunu algilayan italyan aeb ecu lu sistemler enjektorun tam acik kalmaya basladigi devirde benzine gecer.

    Atiker safefast te aeb ecu ya sahiptir mesela, oda ayni sekilde benzine gecer.

    Benim aracimda romano var, romanoda aeb ecu kullaniyor, benim aracim 6000 devirde dahi benzine gecmiyor, cunku lpg enjeksiyon sureleri olmasi gereken degerlerde.

    Sizin sistemde basinci %15-20 kadar arttirip tekrar kalibrasyon ve ince ayar yapilmasini oneririm.

    Boylece benzine gecme ve ariza isigi durumlari ile karsilasmazsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.