Şimdi Ara

Kaza ve Zorunlu Trafik Sigortasi Hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gecen gunbasima gelen bir olayla ilgili sigorta konusunda bilgili arkadaslardan mumkunse yardim almak istiyorum. Arac 2013 model A200.

    Gecen gun arabamiza trafikte ilerlerken sag arka camurluk ve kapi hizzasindan surterek gecti. Sonuc olarak kapi duzeltilecek, arka tampon muhtemelen boyanacak fakat en onemlisi sag arka stop catlak ve degisecek. Karsi tarafin zorunlu trafik sigortasi var fakat kaskosu yok. Bu durumda araci kaza tutanagi ile yetkili servise goturdugumde karsi tarafin zorunlu sigortasinin belirli bir limite kadar hasari karsiladigini biliyorum.

    Fakat bir arkadasimin dedigine gore trafik sigortasi orjinal parca degil yan sanayi parcayi karsiliyormus. Her ne kadar sacma da gelse bu durumun dogrulugu var midir acaba? Oyle ise, bu durumda yetkili servis de olsa stop degisiminin yan sanayi olmasi isime gelmiyor pek ve kaskomun hasarsizligini da bu yuzden bozmak istemiyorum.

    Simdiden tesekkurler.



  • aykunsezer kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun.dosyayı kaskonuzdan açtırın sonra karşı tarafa rucu edin.kaskonuz orjinal şekilde yaptırıp parayı karşı tarafın sigortasından alacaktır.karşı taraf %100 kusurluysa hasarsızlık indiriminiz bozulmaz.
  • Tesekkur ederim cevabiniz icin. Sanirim dediginiz gibi ilerleyecek olay. Tek cekincem karsi tarafin kasko degil trafik sigortasi olmasi. Umarim problem yasatmazlar..
  • aykunsezer kullanıcısına yanıt
    Kasko kendi araci, sigorta karsi tarafi karsilar. Benim de basima yakin bir zamanda buna benzer bir olay geldi. Isiklardan yokus yukarı sola donerken kizin biri arka sol camurluktan carpti. Tutanak tuttuk gerekli evraklari verdik ekspertiz rapor tuttu vs. Artik nasil olduysa tramer yuzde yuz beni kusurlu bulmus neye dayanarak bu sonuca variyor anlamadim. Sigortadan yapilacaksa tramer boyutunu iyi takip edin sacma salak sonuclar cikabiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.