Şimdi Ara

Bilgisayar açıldıktan 3-5 sn sonra kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarı toplayalı 2 hafta oluyor. Dün gece kapatırken bir anormallik yoktu. Sabah açmaya çalıştığımda hiç tepki vermedi. Kasayı açıp kabloları kontrol ettim. Gücü tekrar verdiğimde 3-5 saniye kadar fanlar çalışıyor anakarta güç geliyor daha sonra kapanıyor. BIOS ekranına dahi gelmiyor. Herhangi bir uyarı verdiğinede şahit olmadım. Anakart üzerinde debug ledi var oda sabit bir değerde durmuyor. RAMlerin yerlerini değiştirdim tek RAM le çalıştırmayı denedim. SSD söktüm denedim. Ekran kartını söktüm denedim ama bi değişiklik yok hala 3-5 sn sonra kapanıyor.
    Anakar MSI z97 gaming 5, işlemci 4790k, psu corsair 750 watt. Bir fikri olan varmı ?



  • harhu1 H kullanıcısına yanıt
    CPU fanın 4 ayağı birden yerine oturmuş mu kontrol etmenizi öneririm...
  • harhu1 H kullanıcısına yanıt
    Parçaların birbirine uyumlu oldugundan emin ol. Ayrıca bilgisayarın arkasında ki o kalın fişleri bi kontrol et acaba kopukluk
    felan mı var diye?
  • Fanın ayakları sağlam gözüküyor. Parçalarda birbiriyle uyumludur diye düşünüyorum. 2 haftadır çalışıyodu sorun olsa şimdiye kadar götürmezdi heralde ?
  • harhu1 H kullanıcısına yanıt
    Fanın ayaklarının sağlam görünmesi değil 4 ayağın birden oturması önemli, mesela 3 fan ayağını sorunsuz oturttun, 4. ayakda çıt sesi ile beraber yerine oturmamışsa fan maalesef soğutma işlemini yerine getirmez ve intel cpu da yanmaması için kendini kapatır. Hemen power butonuna bastığında cevap vermez/açılmaz çünkü henuz 100 derecenin altına düşmemiştir. 20-30 sn sonra açılır fakat ısı sorunu yüzünden tekrar kapanır, çünkü kısa zamanda tekrar o sıcaklığı yakalamıştır. Senin sorunun da bu olduğunu düşünüyorum. Bazen oturmayan fan ayakları bu tip sorunların ana kaynağıdır. Birde fan ayağı iyi oturmadığında bahsettiğin gibi 2 veya 3 hafta sorunsuz çalışmasına karşın yerinden çıkar bunu kontrol etmeyince bilemeyiz.

    Toplayacak olursak bence fanı sök, 4 ayağın birden çıt sesi ile yerine oturduğundan emin ol, takma işlemi bittikden sonrada elinle fanı yukarıya doğru çek herhangi bi şekilde yerinden çıkmıyorsa çalıştır, muhtemelen sorun çözülmüş olacaktır.
  • Fanı söktükten sonra termal macun sürmek gerekmez mi? Şu an elimde termal macun yok.
  • harhu1 H kullanıcısına yanıt
    Hayır, cpudan da fandan da silmediğin sürece gerekmez...
  • digimonster D kullanıcısına yanıt
    Fanı söktüm tekrar taktım. Bütün ayakların tık sesi yaptığına eminim. Herhangi bir şekilde sarsılmada yok. Ancak sorun aynı şekilde devam ediyor.
  • harhu1 H kullanıcısına yanıt
    O zaman geriye 2 seçenek kalıyor biri PSU diğeri anakart. PSU yu anladığım kadarıyla, gereksiz komponentleri sökerek, fazla yormamaya çalışmıssın,ancak bu yine de sağlam olduğunu ıspatlamaz, deneme şansın varsa bir başka PSU ile dene diycem. Buna rağmen hala daha herşey aynı ise iş anakarta kalıyor. Benim aklıma gelen ve yazabileceklerim bunlar...
  • digimonster D kullanıcısına yanıt
    Şimdi farkettim. Eğer psunun güç kablosunu çekmezsem ne kadar beklersem bekleyeyim tekrar çalışmıyor. Psunun kabloyu çekip birkaç dakika bekleyince tekrardan güç veriyor. Yada anakart güç alıyor. Anakartta debug ledleri var. Tahminim bir sorun olsa bu ledlerde hata kodu filan göstermesi lazım. PSU da bir sorun olabilir gibime geliyor.
  • Bugün kasayı garantisi olduğu için aldığım yere götürcektim. Götürmeden son bir kez test edeyim dedim. Önce çalıştı ve kapanmadı ancak ekranda gelmedi. Daha sonra restart attım bu kez ekranda geldi normal bir şekilde çalıştı. Neden düzeldi ya da düzeldi mi çözemedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.