Şimdi Ara

Kasadan gelen kesik küçük uğultular

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Herkeste bu var mı, normal mi pek bilemiyorum ama bende kasa fanlarıyla beraber ses olarak ayrıyetten böyle kesik kesik gıcık bir uğultu sesi geliyor. Sesi nasıl tanımlasam bilemiyorum, anlatması çok zor. Böyle "vıın, vııın, vııın, vıııın, vııııın, vın vın vın vın" gibi böyle belli ritmi olmadan geliyor kesik/parçalı olarak yani tam ritim tutuyor gibi oluyor tekrar kesiliyor, geliyor. Kesilmekten kastım yani kesilmiyor gerçi kesik kesik geliyor. Ve ince bir ses hiçbir şekilde kalın bir ses değil. Ekran kartı olamaz buna eminim, PSU da olamaz gibi geliyor çünkü sistem boştayken de oluyor, pc'yi daha yeni açtığım zaman da olabiliyor yani sistemin yük altına girip girmemesiyle hiçbir bağlantısı yok buna eminim.

    Şöyle bir şey var, kasanın arka kapağına (kablolaların saklandığı) dokununca veya hafifçe bastırınca ses çok net bir şekilde artıyor, bildiğin düz sesli, kesintisiz ve yüksek uğultuya dönüşüyor. "vıııın............" şeklinde kesintisiz hale geliyor. Elimi çekince düzeliyor. Ve aynı şekilde arka kapağı tutan vidaları yukarı doğru bastırınca artıyor, aşağı doğru bastırınca normalleşiyor. Ön kapağa dokununca hiçbir değişiklik olmuyor. Bu ses normalde kasa fanlarından biraz daha az seviyede yani otururken değil de oturduğum yere kasaya doğru eğilirsem yani kulağımı kasaya yaklaştırırsam duyulabiliyor veya sessiz durumdayken konsantre olunca duyulabiliyor. Sorun şu, sesi duyarsanız cidden rahatsız edebiliyor, bazen ses oturduğum yerden de duyulabilecek düzeye çıkıyor ve neye göre oluyor bilmiyorum. Ses oturduğum yerden de duyulduğu zaman ön kapağı bastırınca kesiliyor bu sefer.

    Yani değişik bir vibrasyon var ve HDD'den şüpheleniyorum. Yani nasıl desem bilmiyorum anlatması çok zor birebir yanımda olmanız gerek. Özetle şu an kasanın kendi PSU ve fan sesleri dışında onlardan biraz daha düşük frekansta bir kesik uğultu geliyor ve genellikle kasanın dibine girince, yaklaşınca duyulabiliyor. Ama bazen istisnai durumlarda kasaya yaklaşamadan da duyuluyor ve üstte de söylediğim gibi özellikle arka kapak ve onu tutan vidaları elleyince ses artıyor, elimi çekince eski haline dönüyor.

    Harddiskim Seagate Barracuda 1 TB 64 MB 7200rpm yani klasik harddisklerden biri. Kasa Corsair-spec2, harddisk kendi yuvasında ve en alt kısımda bulunuyor.(Kasanın zeminine temas etmiyor merak edenler için söyleyeyim)

    Bu kasada ben kontrol ettim ama vida takmadan kendi yuvasında hdd sabit duruyor yani acaba ondan mı gelebilir ses, bu normal midir, sizde de böyle bir şey oluyor mu diye sormak istiyorum?

    Tekrardan belirteyim, ses dediğim gibi oyun oynarken, pc'de internette falan takılırken insanı rahatsız etmiyor ama ansızın o sese konsantre olursanız ve kasaya yaklaşırsanız rahatsız edebiliyor.



  • Kasa kapağının rayları yerinde oturmuyor. Kendi bulduğum çözüm: raylara seloteyp yapıştırmak. Kasa kapağını tekrar yerleştirdiğin zaman daha iyi yuvasına oturuyor, bir daha çıkma olasılığı azalıyor ve böylece gevşemediği için titreşmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Kasa kapağının rayları yerinde oturmuyor. Kendi bulduğum çözüm: raylara seloteyp yapıştırmak. Kasa kapağını tekrar yerleştirdiğin zaman daha iyi yuvasına oturuyor, bir daha çıkma olasılığı azalıyor ve böylece gevşemediği için titreşmiyor.

    Seloteyp'ten kasıt para bandı gibi bir şey mi? Ve tam olarak hangi kısma yapıştırıyoruz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spycho

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Kasa kapağının rayları yerinde oturmuyor. Kendi bulduğum çözüm: raylara seloteyp yapıştırmak. Kasa kapağını tekrar yerleştirdiğin zaman daha iyi yuvasına oturuyor, bir daha çıkma olasılığı azalıyor ve böylece gevşemediği için titreşmiyor.

    Seloteyp'ten kasıt para bandı gibi bir şey mi? Ve tam olarak hangi kısma yapıştırıyoruz?

    Evet! Bandı, rayların dişlerinin yerleşeceği girintilere boydan boya yapıştırın.
  • Aynı sorunu ben de yaşamıştım sistem değiştirdiğimde
    Fanlara, soğutuculara, kasaya hatta PC masasına teker teker suç atsam da, HDD'den geldiğini fark ettim sonradan. İşin ilginci HDD'yi uzun zamandan beri kullanıyordum, kasa değiştirince rahatsız etmeye başlamıştı. Eski kasanın fan sesi uğultuyu bastırıyordu diye tahmin ediyorum.

    HDD'nin elektrik kablosunu çıkartıp aynı şekilde PC'ni aç, ses gittiyse suçluyu buldun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dovahkiin

    Aynı sorunu ben de yaşamıştım sistem değiştirdiğimde
    Fanlara, soğutuculara, kasaya hatta PC masasına teker teker suç atsam da, HDD'den geldiğini fark ettim sonradan. İşin ilginci HDD'yi uzun zamandan beri kullanıyordum, kasa değiştirince rahatsız etmeye başlamıştı. Eski kasanın fan sesi uğultuyu bastırıyordu diye tahmin ediyorum.

    HDD'nin elektrik kablosunu çıkartıp aynı şekilde PC'ni aç, ses gittiyse suçluyu buldun.

    Aynen öyle hocam eski kasam çok kötüydü yani sesi çok fazlaydı belki o yüzden sizin gibi fark etmemiş olabilirim ama şimdi yeni pc'de fark ettim bu sesi. Dediğinizi yapacağım, peki sorun HDD'de ise nasıl çözebilirim?
  • Disk kaynakli vinnlama sesi. Cekmeceli disk kafesi sistemine sahip kasalarda pek belli olmasada eski tip dogrudan metale montaj yapilan kasalarda adami delirtir o ses hele ki sistemde birden fazla disk varsa. Gulunc gelebilir ama don lastigi modu var forumda bir goz atin isterseniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

    Disk kaynakli vinnlama sesi. Cekmeceli disk kafesi sistemine sahip kasalarda pek belli olmasada eski tip dogrudan metale montaj yapilan kasalarda adami delirtir o ses hele ki sistemde birden fazla disk varsa. Gulunc gelebilir ama don lastigi modu var forumda bir goz atin isterseniz.

    Hocam lastik, sünger, veya altına karton koyma gibi şeyler diske zarar verir diye biliyorum yani bu tarz şeylerle titreşimin azaltığını biliyorum ama bu disklerin sabit durması daha sağlıklı değil mi? Evet dediğiniz gibi çekmeceli disk kafesi şeklinde bir kasada yani yeni tip bir şey bu yüzden çok belli olmuyor ama rahatsız edebiliyor yine de, bide bunlar da düğme var hocam sabitlemek için, vida falan da takılmıyor.
  • Diskin altindaki pcb kismina kisa devre yaptirmaz sessizlestirme adina diski komple sunger ile sarip sarmalayip isinmasina sebep olmazsaniz pek bir sorun yasayacaginizi zannetmiyorum. Daha once kullandigim teneke kasada ayni vinnlama sorunu bende de vardi diskin titresiminin kasayi öttürdügu yetmiyor birde bilgisayar masasina yayilan titresim nedeniyle ses cekilmez oluyordu. Kasa altina 4 adet lastik conta koyarak masaya titresim yaymasini onlemistim. Simdi ise 400r kullaniyorum cok sukur geride kaldi o ses. Param cok derseniz bir ssd ve depolama amacli 2.5 inch 5400 rpm notebook diskleri sonsuza dek bu dertten kurtulmanizi saglar. Kendim hallederim derseniz disk cekmecelerine diski sabit tutacak ve her iki taraftandan kasaya temasi minimuma indirecek lastik pul yada contalarla bu sesi baya bir onleyebilirsiniz. 0 ses olmaz ama onemli olcude azalir ses.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReSpAwN_22

    Diskin altindaki pcb kismina kisa devre yaptirmaz sessizlestirme adina diski komple sunger ile sarip sarmalayip isinmasina sebep olmazsaniz pek bir sorun yasayacaginizi zannetmiyorum. Daha once kullandigim teneke kasada ayni vinnlama sorunu bende de vardi diskin titresiminin kasayi öttürdügu yetmiyor birde bilgisayar masasina yayilan titresim nedeniyle ses cekilmez oluyordu. Kasa altina 4 adet lastik conta koyarak masaya titresim yaymasini onlemistim. Simdi ise 400r kullaniyorum cok sukur geride kaldi o ses. Param cok derseniz bir ssd ve depolama amacli 2.5 inch 5400 rpm notebook diskleri sonsuza dek bu dertten kurtulmanizi saglar. Kendim hallederim derseniz disk cekmecelerine diski sabit tutacak ve her iki taraftandan kasaya temasi minimuma indirecek lastik pul yada contalarla bu sesi baya bir onleyebilirsiniz. 0 ses olmaz ama onemli olcude azalir ses.

    Hocam benim kasa da spec-02 yani 200r'ye benzer bir yapısı var az çok bilirsiniz. Bir de bir şey daha soracaktım bu diskler, boştayken de kullanılmıyorken de böyle ses yapar mı? Çünkü zaten bende SSD var sistemi onla kullanıyorum + uzun süredir oynadığım oyun SSD'de zaten yani hdd'yi neredeyse hiç kullanmyıorum çok az kullanıyorum (tabi ileride fazla sayıda oyun yüklersem kullanacağım o yüzden depolama amaçlı bir disk kullanmaktan ziyade normal bir hdd kullanmayı tercih ediyorum oyun için)
  • Diski fazla kullanmiyorsaniz guc yonetiminden hdd icin beklenecek sureyi ayarlayin ornegin 1 2 dakika olarak ayarlarsiniz bu sure sonunda disk kullanimda degilse isletim sistemi durdurur diski. Erismeye calistiginda 1 2 saniyelik gecikme ile tekrar erisirsiniz diskinize.[spin up time diye gecer diskin veri okuma/ yazma yapabilmesi icin gereken rpm degerine ulasma suresi diyebiliriz]

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.