Şimdi Ara

Klavyedeki bir tuş içeri girik kaldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Klavyemin "A" tuşu dün oyun oynarken içeri girik bir şekilde kaldı. Yani tuş basılı gibi, böyle dokununca tuş çalışıyor ama geri tepmiyor. Tuşu defalarca söktüm, taktım ama hâla öyle kalıyor. Çalışmasında problem yok sadece diğer tuşlar gibi basınca yukarı gelmiyor içeride kalıyor, göçük bir şekilde. Yandaki tuşu çıkarıp ikisinin de altına baktığımda A tuşunun içindeki lastiğin birazcık içeri göçtüğünü fark ettim gibi. Yani latiği vakumlu bir şeyler çekmem gerekiyor gibi görünüm var.

    Tam olarak ne yapmam gerek acaba, klavyenin arkasını tuşları sökmeden açmam mümkün müdür? Tek tek bütün tuşları sökmek istemiyorum.



  • Bir zamanlar fifa 2007 arkadaşlarla hamachi yoluyla atardık şut tuşu D tuşu olduğu için baya abanırdık o tuşa zamanla senin anlattığın şekilde sıkıntı olarak karşımıza çıkıverdi ne denediysek randıman vermedi bi zaman daha o şekil kullanıp ucuz bişey olduğu için yenisini alma yoluyla sorunu aşmış olduk o yüzden tavsiyem klavye ucuz bişeyse yenisini alman yönünde olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sancaktarlar

    Bir zamanlar fifa 2007 arkadaşlarla hamachi yoluyla atardık şut tuşu D tuşu olduğu için baya abanırdık o tuşa zamanla senin anlattığın şekilde sıkıntı olarak karşımıza çıkıverdi ne denediysek randıman vermedi bi zaman daha o şekil kullanıp ucuz bişey olduğu için yenisini alma yoluyla sorunu aşmış olduk o yüzden tavsiyem klavye ucuz bişeyse yenisini alman yönünde olacaktır.

    Hocam klavyeyi söksem falan hiç yapamaz mıyım?
  • klavyeyi sökmek işe yaramaz
    düğmeyi söküp oradan müdahale edilmeli
    yine de görmek lazım
    mümkünse resim ekleyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spycho

    Hocam klavyeyi söksem falan hiç yapamaz mıyım?

    Kaş yapayım derken göz çıkarabilirsin en azından şimdi kullanabiliyorsun ve sonradan klavye alma konusunda uzunca bir süre sıkıntı yaşıycaksan önermem fakat komple bozulursa sıkıntı değil temin ederim diyorsan, klavyede içersinde parça bozulması kırılması gibi bir durum söz konusu değilse deneme yanılma yöntemiyle yapabilme imkanın olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

    klavyeyi sökmek işe yaramaz
    düğmeyi söküp oradan müdahale edilmeli
    yine de görmek lazım
    mümkünse resim ekleyin

    Hocam resim eklesem bile resimde net gözükmez küçük olduğu için. Şöyle düşünün, tuşun altında böyle meme ucu gibi olan kubbemsi bir şekle sahip olan küçük bir lastik var, o lastik tuşa bastıkça esniyor mesela "A" harfine basıp parmağımızı çekince tuşun geri, yukarıya dönmesini sağlıyor bastıktan sonra. İşte bende o meme ucu gibi olan kısım içeriye doğru girik bir şekilde kalmış. Böyle vakumlu bir şeyle çekilse düzelecek gibi bir görünümü var.

    Bir diğer örnek şöyle vereyim, hoparlörlerin tam ortasında yuvarlak bir plastik vardır böyle elinizle bastırırsanız içeri göçer ve öyle kalır. Onun gibi işte. Diyafram kası gibi...




  • o lastiğin içeriye doğru dönmesi pek mümkün değil
    merak ettim resim istedim
    bazen bu gibi durumlarda nadir kullanılan düğmelerin lastiklerini veya aparatlarını daha önemli düğmelere taktığım olmuştur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MuratTURAN1977

    o lastiğin içeriye doğru dönmesi pek mümkün değil
    merak ettim resim istedim
    bazen bu gibi durumlarda nadir kullanılan düğmelerin lastiklerini veya aparatlarını daha önemli düğmelere taktığım olmuştur


    Hocam yarın (daha doğrusu bugün diyelim saat 12'yi geçti) gündüz gözüyle komple bir bakmayı düşünüyorum. Olmazsa kullanmadığım bir tuşun lastiğini takarım ama nasıl yapacağım bilmiyorum o lastikler nasıl çıkarılıyor?

    Resmi yarın atarım.
  • tuşun altındaki lastiği yukarı kaldırın olmazsa yeni klavye alın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.