Şimdi Ara

Beko Tv arızasını bir türlü çözemedik beko f 82-503 hd lcd tv

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İşin Üstadları Bana yardımcı olur bir yol gösterir yada tarif ederseniz sizlere duacı olurum. Gelelim arızaya Ekranda yeşlil bir sis varmış gibi hareket ediyor ve görüntü sadece en üstte 3-4 satırda hareket ediyor altı komple sisli. sesde bir problem yok. biz paneli ve ana kartı komple değiştirdik ama sonuç hala aynı. Psu üzerinde fiziki bir arıza yok, Kondansatörler sağlam görünüyor bu arızayı nasıl gidere biliriz. Lütfen artık uykularımı kaçırmaya başladı.

    beko f 82-503 hd lcd tv
    Grundig anakart YCA190R-4 ana kartı ve paneli değiştirdik.
    ilk iki foto değişen kartlar son fotolar arızalı ekranın çalışırkenki hali..
     Beko Tv arızasını bir türlü çözemedik beko f 82-503 hd lcd tv Beko Tv arızasını bir türlü çözemedik beko f 82-503 hd lcd tv Beko Tv arızasını bir türlü çözemedik beko f 82-503 hd lcd tv Beko Tv arızasını bir türlü çözemedik beko f 82-503 hd lcd tv Beko Tv arızasını bir türlü çözemedik beko f 82-503 hd lcd tv



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tr-ex -- 30 Mayıs 2015; 13:58:11 >







  • Ben olsam paneli değiştirdikten sonra sonuç yine aynı ise panele bağlanan bağlantı şeridinde ve panele görüntü aktaran entegrede arıza arardım.
    Tabi panelin sağlam olduğunu varsayıyorum fakat resimdeki görüntüden panel arızası diye de şüphelenir paneli bir yerde denerdim.
  • Yeni panel bile aynı sonuç veriyorsa sorun panelde değildir hocam.

    Panele giden flex kabloyu, konnektörlerini ve modülü kontrol edin?
  • Arkadaşlar cevaplarınız ve tahminleriniz için teşekkür ederim. Hafta sonu monitörün içini açtım yani floresana kadar indim. Kesinlikle flex kablo, konnektör yada lcd nin üzerindeki devrede ve devre ile lcd bağlantısını sağlayan kabloda hiçbir sorun yok. Akla yatkın tek ihtimal Psu da kaldı çıkışlarını ölçtüm normal gibi geldi lakin 5v olması gereken ana kart beslemesi 6-6.5 v gibiydi. Psu üzerindeki tüm kondansatörleri yenileyeceğim toplamda 7-8 tane var o da olmazsa bilmiyorum ne yapacağım. Aklınıza birşeyler gelirse ve yardımcıolursanız. Akıl akıldan üstündür. Herzaman beklerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tr-ex

    Arkadaşlar cevaplarınız ve tahminleriniz için teşekkür ederim. Hafta sonu monitörün içini açtım yani floresana kadar indim. Kesinlikle flex kablo, konnektör yada lcd nin üzerindeki devrede ve devre ile lcd bağlantısını sağlayan kabloda hiçbir sorun yok. Akla yatkın tek ihtimal Psu da kaldı çıkışlarını ölçtüm normal gibi geldi lakin 5v olması gereken ana kart beslemesi 6-6.5 v gibiydi. Psu üzerindeki tüm kondansatörleri yenileyeceğim toplamda 7-8 tane var o da olmazsa bilmiyorum ne yapacağım. Aklınıza birşeyler gelirse ve yardımcıolursanız. Akıl akıldan üstündür. Herzaman beklerim

    Kondansatörleri fön makinesi vb. ile biraz ısıtıp çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Çoğu kondansatör arızasının bulunmasında yardımcı oluyor. Kondansatörleri ısıtıp çalıştırın tv'yi.




  • Overclock Makinesi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim tavsiyen için ama onu da denedim. sonuç hep aynı
  • tr-ex T kullanıcısına yanıt
    yazdıklarınızın hepsini yaptıysanız bağlantı şeridini değiştirmeyi deneyin yada şeridin oturduğu soketin lehimlerini kontrol edin sorun düzelecektir. sorun darbe yada sıvı teması ile ilgili gibi duruyor.
  • deadly-dark D kullanıcısına yanıt
    bakayım kardeş sağolasın birde şeride bakayım oksitlenme yada fiziki bir zarar görememiştim ama yinede tekrar kontrol edeyim
  • Hızlı cevap dün akşam şeritleri ve takıldığı soketleri dikkatlice inceledim ne şeritlerde yırtılme nede soketlerde oksidasyon yada kısa devre temessızlık gibi bir durum yok. Dün ayrıca panel, lcd, fresnel lens takımı falan tamamını söktüm. panel lcd arasında 4 transisörlü uzun bir plaket var onun üstünde de tozdan başka hiçbir fiziki etki göremedim.

    Arkadaşlar vallahi nerdeyse artık rüyalarıma girecek kafayı yemeye ramak kaldı. Arıza nerede lcd demi yoksa powerdemi. Powerdeyse neresinde lcd deyse neresinde çıldıracağım ya. Bu iş artık şeref meselesi oldu arızayı bulabilsem yapılmasa bile içim rahatlayacak.

    Bu arıza kimsenin başına gelmedimi yol gösterecek fikir verecek usta yokmu aramızda lütfen yardım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tr-ex

    Hızlı cevap dün akşam şeritleri ve takıldığı soketleri dikkatlice inceledim ne şeritlerde yırtılme nede soketlerde oksidasyon yada kısa devre temessızlık gibi bir durum yok. Dün ayrıca panel, lcd, fresnel lens takımı falan tamamını söktüm. panel lcd arasında 4 transisörlü uzun bir plaket var onun üstünde de tozdan başka hiçbir fiziki etki göremedim.

    Arkadaşlar vallahi nerdeyse artık rüyalarıma girecek kafayı yemeye ramak kaldı. Arıza nerede lcd demi yoksa powerdemi. Powerdeyse neresinde lcd deyse neresinde çıldıracağım ya. Bu iş artık şeref meselesi oldu arızayı bulabilsem yapılmasa bile içim rahatlayacak.

    Bu arıza kimsenin başına gelmedimi yol gösterecek fikir verecek usta yokmu aramızda lütfen yardım.

    Panel değişmiş, görüntü bordu değişmiş. Geriye besleme kalıyor. İstanbul'daysanız adresimi vereyim beslemeye bakarım isterseniz.




  • imkanın varsa
    bol bol foto koyabilseydin
    bizde fikir sahibi olsaydık.
  • Besleme panelde böyle sonuç çıkartır mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.