Şimdi Ara

laptop anakart söküm sırasında sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,

    HP Pavilion dv6-6190us modelli bilgisayarımı fan temizliğini yapmak için sökerken daha önce yapmadığım bi hata yapıp arkasındaki bi kabloyu sökmeyi unuttum anakartı çıkartırken arkayı çevirip baktığımda zarar görmüş olduğunu gördüm resimlerde görüntü olarak paylaşıyorum kabloyu takip ettiğimde ise ön taraftaki kolonlara bağlandığını görmekteyim.

    şimdi sorunum laptopu açtığımda ekrana görüntü gelmiyor herşey çalışmasına rağmen,

    bu arızanın tamiri mümkünmüdür mümkünse ne kadara mal olur olmazda anakartın yenilenmesi gekekirse elinde 2 el anakartı bulunan arkadaşlar fiyat teklifi verebilirmi teşeküürler..

    resim 1

    resim 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6r0 -- 29 Mayıs 2015; 18:29:49 >







  • Hoparlör bağlantısının görüntü ile alakası yoktur , yanlış yaptığınız veya başka sokete zarar vermiş ihtimaliniz var .
    fotoğrafta görülen hoparlör terminali zorlamadan dolayı lehimlerinden kopmuş ,onarılabilecek arızadır .
    ekrana görüntü gelmemesi bir ekran soketi tam oturmaması veya soketin lehimlerinden kopması sebebiyle oluşmuştur ( başka bir şeye dokunmadığınızı farz ederek)
    Tamir olması mümkün arızalar gibi sizin anlattığınız ve gördüğüm kadarıyla yeni anakart almaya gerek yoktur ..
  • açıkçası bende onu çözemedim, sese giden bir bağlantıya zarar verdim bilgisayar çalışıyor klawye ışığı, mause çevresi ışığı, güç kablosu ışığı yanıyor taktığımda işlemci fanı dönmeye devam ediyor ama ekrana görüntü gelmiyor, teşekkürler cevaplar için en kısa sürede tamir ettirmeye götüreyim..
  • Anakartlar büyük plaket üzerine kurulu olduğu için sökerken takarken fazla esnetmeden zorlamadan söküp takmak gerekir ,GPU kuzey köprüsü güney köprüsü chipleri alttan bizim göremiyeceğimiz şekilde lehimlidir , aşırı zorlama durumunda bu lehimlerde atabilir.

    kötüyü yazdım ,bazı meraklı arkadaşlar ,ben yaparım diye girişen arkadaşlar çok dikkatli olmalılar ,basit bir temizlik uğruna ciddi hasar oluşup ve ciddi masrafla karşı karşıya kalabilirler .

    tabiki sizin müdahale edeceğiniz bir şey yok , namuslu ,kafası çalışan , insaflı bir tamirci umarım sorununuzu çözer.
  • tekrar merhaba arkadaşlar, sanırım dediğiniz gibi ekran kartı chiplerinde bir sorun oldu aslında çokta zorlamamıştım açarken sadece hpnin kasası biraz garip zor çıkıyor anakart ondan olmuş olabilir okuyan arkadaşlarıda uyarmış olalım, vga ve hdmi girişlerinide denedim herhangi bi görüntü yok yüksek ihtimal dediğiniz gibi GPU kuzey köprüsü güney köprüsü chiplerinde sorun var tamir kesin çözüm olmayabiliyomuş araştırdım biraz sizce anakartı değiştirmelimiyim yoksa tamirmi ettirmeliyim ? zaten değişik bi ısı problemi vardı 95 derecelere çıkıyordu işlemci o yüzden temizlemek ve macunları değiştirmek için açmıştım bana baya pahalıya patlayacak anlaşılan. bu arada cihazda HP Pavilion dv6-6115st miş :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6r0 -- 31 Mayıs 2015; 17:16:19 >
  • Geçmiş olsun . ayrıca bu yazıları okuyan arkadaşlara tavsiyem notebook sıcakken ,bir yerden bir yere taşınması ,ekran kapağının açılıp kapanması ,sıcak olan anakartın ,aşırı ısınmış anakartın cihiplerinin zarar görmesine neden olabiliyor ,portatif olsada bu cihazları aslında masa üstünde kullanmak ,kapatıp soğuduktan sonra ekranı kapatmak daha doğru bir işlem olur.

    küçük ama sorunu büyük olan ayrıntıdır . anakartta bazen 100-110 derecelere çıkan ısı lehimin minimum erime derecesi 160 derecedir , yüksek ısılarda lehimler zarar görebilir.
  • ram larınızı kontrol etmenizi öneririm. ram arızası ekrana görüntü gitmesini engeller.
  • arkadaşlar sorun ramdeymiş nasıl bozulduysa artık çözmek güç ama 2 ramdan bi tanesi arızalanmış çıkartınca çalıştı vipsec arkadaşımızında yardımıyla tespit etmiş olduk herkese teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.