Şimdi Ara

ASROCK G31M-V2 PROBLEMİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle sistemim e6550 işlemci, 4 GB RAM DDR2 800, ASUS GT520 Den oluşmakta... Msi marka bir anakarta sahiptim. Fakat bozuldu. piyasada ddr2 ve lga 775 destekli anakart bulunamadığından asrockun g31m-v2 modelini aldım. Montajdan sonra temiz bir format atıp windows 7 64 bit ultimate edition kurdum. Daha sonra sistem özelliklerine girdiğimda işlemcinin hızının 1,86 ghz olduğunu fark ettim. Bios ayarlarından olabileceğini düşünüp bios ayarlarına girdim. Fakat bios ta hem işlemci hızına müdahale edilebilecek bir bölüm yoktu.. hem de işlemci hızı zaten 2,33 ghz gözükmekteydi. CPU-Z VE aida64 gibi yazılımlarda da 1,86 ghz gözüküyordu... Hatta benchmark testlerinde bile 1,86 ghz yi geçmiyordu. bios a girip tüm ayarları default yapınca windowsta da 2,33 GHZ hızı gördüm. Ama cpu-z ve aida 64 te halen 1,86 ghz... Gözükmekte... Bu arada dxdiag tan girdiğimde de, cpu-z de de, aida64te de anakart "to be filled by o.e.m" olarak gözüküyor. Asrock'un hiçbir programını kuramıyorum. Bios güncellemek istedim.. Fakat dos tan denememde de, windostan denememde de "data file size incorrect" uyarısı alıyorum. Biosu güncelleyebilirsem sorunu çözeceğimi umuyorum. Fakat oda bir türlü olmuyor. Windows 8 kurduğumda bilgisayar işletim sistemi açıldığında donuyor. Bu problemin çözümü olarak ta yine bios güncellemesi gerekiyor asrock'un sitesine göre... Biosu kendi sitesindekiler dışında başka bir kaynaktan güncelleyebilir miyim? Bir de bios update programları var Bunlar benim sorunumu çözer mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...



  • Bi tane flaşbellek bulun.Bunu fat 32 şeklinde formatla.senin anakartının tam modeli G31M-VS2 olsa gerek.Sitesinden bios download kısmında instant flash (hazır flaş) olan zipli dosyayı indir.Bunun içinden çıkan dosyayı direkt flaşbelleğin içine at.Sadece o dosya olsun.Flaşbelleği tak ve biosa gir.

    Smart kısmının altında Asrock İnstant flash diye bir yer var.onu seç.flaşbellek içindeki bios dosyasını göster.bu şekilde biosunu kolayca güncellersin.


    bu da videosu .

  • Öncelikle Yardımınız için teşekkür ederim. Fakat benim bios ekranı bu videodakinden tamamen farklı. Smart kısmı yok. Asrock instant flash yok. Bios'a del'e basarak görebiliyorum.
     ASROCK G31M-V2 PROBLEMİ ASROCK G31M-V2 PROBLEMİ ASROCK G31M-V2 PROBLEMİ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü anakartın Asrock G31M-VS2 değil. Bu Çinlilerin son zamanlarda ürettikleri çakma soket 775 modellerinden.Bende de üzerinde foxconn marka basılı yeni soket 775 anakart var.ancak Foxconn'un böyle bir modeli yok.Aynı durum senin için de geçerli.Biostan da görüleceği üzere anakartın ZX G31LM diye bir şey.Nette bu modelle ilgili neredeyse hiçbirşey yok.

    o yüzden bios güncellemesi yapmaya çalışınca "file size incorrect" uyarısı alıyorsun.Çünkü Asrock'un sitesinden indirdiğin bios senin anakartının biosu değil.Gerçek Asrock G31M-VS2 modelinin biosu aşağıdaki fotoğraftaki gibi olmalıydı.


    Sorununa gelince, öncelikle biosunu sıfırla bir de öyle dene.Yine olmazsa "intel speed step" disable et. eğer biosunda varsa C1E diye bir kısım.onu da disable et.

     ASROCK G31M-V2 PROBLEMİ
  • Sanırım anakart konusunda haklısın. Dediğin ayarları yaptım. Ve şu an 2.33 ghz ye çıktı işlemci... Yapacak birşey yok. Yardımın için çok teşekkür ederim. Umarım bana başka problem çıkarmaz. Bir süre daha kullanmak durumundayım Bu pc'yi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seninki yine iyi.Bi de böyle üretimler var.bu ne saçma sapan bir anakarttır yahu? ramler sol tarafta, mosfetler sağ tarafta.Tıpkı organları ters doğmuş çocuk gibi.Tövbe Yarabbim. bu Çinli takımı para kazanmak için yeniden lga 775 anakart işine giriştiler ya yapmadıkları atraksiyon yok

     ASROCK G31M-V2 PROBLEMİ
  • Suntech G41d3v Ddr3 1333mhz S+v+gl+16x

    http://www.webdenal.com/suntech-g41d3v_734768.html
  • Bu gerçekten bomba Benim ki görüntü olarak orjinalinin aynısı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.