Şimdi Ara

Mifone W15 Akıllı Saat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Merhaba arkadaşlar bu konuda da Mifone W15 Smart Watch isimli ürünü tanıtacağım. Merak edenler, almak isteyenler olursa diyerek artılarıyla eksileriyle belirtmek istiyorum özelliklerini.


     Mifone W15 Akıllı Saat



    Ürünün Özellikleri:


    Bluetooth versiyonu: Bluetooth 3.0
    RAM: 64 MB
    Dahili Hafıza: 128 MB
    Su Geçirmezlik Sertifikası: Yok
    Ekran: 1.44" 2.5D Kavisli Safir Dokunmatik Ekran
    Batarya: 405 mAh Lithium-ion Polimer Batarya


     Mifone W15 Akıllı Saat

     Mifone W15 Akıllı Saat


    Paket İçeriği:

    Mifone W15 Smart Watch
    USB Şarj Kablosu
    İngilizce-Çince Kullanım Kılavuzu

    Boş bir vaktimde kullanma kılavuzunu Türkçe haline getirip, paylaşmayı düşünüyorum.

    Ürünü benim gözümden anlatma vaktine gelirsek;

    Öncelikle ürün görüntü olarak hoş, sportif bir görünüme sahip. Klasik tasarımlı saat sevenler için maalesef üzücü olacak. Çerçeve/ekran oranı biraz yüksek. Ekranın iPhone 6'da kullanılan safir cam ile aynı ve yüksek kalitede olduğu söyleniliyor. Açıkçası ekranı beklediğimden daha iyi geldi. Dokunmatik olarak değil basmatik olarak bekliyordum ancak dokunmatiğide hiçte fena değil. Menüde sağa sola kaydırırken yanlışlıkla menüye girebiliyorsunuz ancak tekli dokunmalarda bence başarılı. Telefonunuzda müzik çalar açıksa saatteki "Music" kısmından önceki veya sonraki müziğe geçebiliyor, duraklatıp tekrar başlatabiliyorsunuz. Ancak listeyi göremiyorsunuz maalesef. bunun yanında Rehber, son arananlar, cevapsız çağrılar gibi kısımlara da saat üzerinden ulaşabiliyorsunuz.
    Diğer yandan ürünün sahip olduğu 1 watt'lık hoparlör ile fena denmeyecek derecede iyi ses verdiğini düşünüyorum. Telefonla bluetooth bağlantısını yaptığınızda telefondan çıkacak olan bütün sesleri bluetooth kulaklık ya da hoparlör gibi saatten alıyorsunuz. Dahili mikrofon ve hoparlör sayesinde telefon görüşmenizi yapabiliyorsunuz ancak bunu denediğimde arkadaşım "tuvalette misin sesin niye böyle geliyor?" şeklinde bir soru yöneltti. Aynı zamanda dışarıda yani sokak ortamında görüşmeyi denerseniz sesin yetersiz gelmesi muhtemel olacaktır. Ayrıca ses kayıt özelliğini de fena bulmadım. Hatta bazı cep telefonlarından başarılı kaydettiğini düşünüyorum.

    Önemli sorunlardan birisi olarak batarya süresine gelirsek;
    ürünü kargocudan alır almaz çalıştırdım ve bataryası boş olduğu için kapandı. Yaklaşık bir saatlik şarjın ardından bataryası doldu. Kullanma kılavuzunda da 1-2 saat arasında şarj süresinin değişebileceği yazıyordu. 208 saate kadar şarjının dayandığını 6 saat bekleme süresi olduğu yazıyordu ayrıca. Açıkçası ürünün ilk günü bugün ve ben durmadan karıştırdım, müzik dinledim, arama yaptım, alarm kurdum vs. Şarj göstergesi 5 dişten 2 dişe düştü. En yoğun kullanımda (sürekli müzik dinleyerek vs) bir ya da iki gün şarjı dayanacaktır. Normal kullanımda ne kadar dayanır sorusuna tahminen 5-6 gün cevabını verebilirim şuan ancak bir süre kullandıktan sonra kesin olarak cevaplayabilirim bunu.

    Diğer bir önemli konu olarak;
    adımsayar olarak kullanılacak bir ürün değil maalesef. Adım sayma konusunda oldukça başarısız. Mi Band gibi adım atarken elinizi sabit tuttuğunuzda adım saymıyor. Kolunuzun sallanması gerekiyor. Oturduğunuz yerde çok fazla adım sayıyor ancak yürürken çok eksik sayıyor. Spor yaparken elinizi kolunuzu çok sallıyorsanız belki işinize yarayabilir. Ben şahsen adım sayma özelliğini kapatarak pilden tasarruf etmeyi amaçladım.

     Mifone W15 Akıllı Saat


    Artıları ve Eksileri diye sınıflandıracak olursak:

    +Tasarımı hoş ve güzel.
    +Hoparlör ve mikrofon olması gerçekten güzel.
    +Bluetooth'u menü üzerinden kapatıp açabilmeniz pil tasarrufu yönünden oldukça güzel.
    +Müzik, rehber, çağrı erişimi ve saat üzerinden çağrı yapabilmesi avantaj.
    +Menü üzerinden doğrudan ses kaydı yapabilmesi güzel.
    +Telefonunuza herhangi bir uygulama yüklemeden doğrudan kullanabiliyorsunuz. Bu özelliği çok hoşuma gitti.
    +Telefona gelen bildirimlerde ses veya titreşimi seçebiliyor ya da bildirim almayı kapatabiliyorsunuz.


    -Ekranın farklı renkleri desteklediği halde menülerin sadece mavi olması benim kendimce beğenmediğim bir durum. Fazla enerji harcamaması için yapılmış olsa gerek.
    -Alarm saat kapalıyken çalışmıyor maalesef.
    -Bildirim sesini özelleştirme şansınız yok.
    -Su geçirmez değil.
    -Tarih ve saati telefondan eşitleyemiyor maalesef, kendiniz girmek zorundasınız.
    -Adım sayar kullanılabilecek derecede değil.
    -Bildirimleri ekranda göremiyorsunuz.
    -Mesajları ekranda göremiyorsunuz.

    Bana kalırsa bu fiyata alınabilir bir saat. Ne istediğinize bağlı olarak tercih edilebilir. Fiyat-Özellik karşılaştırmasında bence yeterli.


    Ürün linki:
    http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_175916.html

    Kupon: GBMIFONE Kupon Sonrası Fiyat: 32.99$

    Evet şimdilik aklıma gelenler bunlar. Konuya eklemeler yapacağım. Sorularınızı paylaşabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Elime geçen herhangi bir indirim kuponu olursa sizinle paylaşırım.


     Mifone W15 Akıllı Saat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıkörtıl -- 27 Mayıs 2015; 13:00:48 >







  • Saat çok şık görünüyor özelliklerini de beğendim ama tek kötü yanı ekrana bildirim gelmemesi benim için.
  • __By_CiN_oO__ kullanıcısına yanıt
    Maalesef o özelliğini bende sevmedim . Gönül isterdi ki en azından uygulama ismi falan yazsın ancak görünüşü vs cidden hoşuma gitti saatin
  • I5 plus var bi inceleyebilirmisin hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdullahkan kullanıcısına yanıt
    Şuanda o ürünle ilgili bir inceleme yapmayacağım. İlerleyen günlerde Vidonn X6 modeliyle bir incelemem olacak. Ürünün elime ulaşmasını bekliyorum.
    http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_152603.html

    Dediğiniz ürünün özelliklerine bakarak konuşursak su geçirmezlik, çağrı uyarısı, bildirim uyarısı vs güzel gözüküyor. Adım sayar, uyku takibi konularında ne kadar başarılı maalesef bir fikrim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sıkörtıl

    Şuanda o ürünle ilgili bir inceleme yapmayacağım. İlerleyen günlerde Vidonn X6 modeliyle bir incelemem olacak. Ürünün elime ulaşmasını bekliyorum.
    http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_152603.html

    Dediğiniz ürünün özelliklerine bakarak konuşursak su geçirmezlik, çağrı uyarısı, bildirim uyarısı vs güzel gözüküyor. Adım sayar, uyku takibi konularında ne kadar başarılı maalesef bir fikrim yok.

    Teşekkür ederim, benim istediğim çağrı geldiğinde arayan ismi göstermesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şarjı yoğun kullanımda iki günde biter diyordum ancak üçüncü günüde çıkarmayı başardı. sürekli bluetooth açık ve telefonla bağlı, günde 1-1,5 saat kadar müzik dinleyerek bu süreye ulaştım. Daha az müzik dinleyerek şarjı daha fazla gideceği kesin. Bunun yanında otomobil kullanırken bluetooth kiti kullanmak yerine tercih edilebilir. Bluetooth kulaklık kadar net ses olmasa da en az bluetooth kitleri kadarda iş görüyor.
    Şimdilik çözemediğim nokta cihazın içerisine müzik yükleyebilmek. Telefondan herhangi bir müzik açtığımda saatten sonraki-önceki-duraklat-devam et gibi aktiviteleri gerçekleştirebiliyorum ancak telefon bağlı değilken sadece saatin kendi hafızasına nasıl müzik atılıyor onu deniyorum.
  • Çağrı anındaki bildirim:

     Mifone W15 Akıllı Saat


    Boyut Karşılaştırması için:

    Vidonn X6-Xiaomi Mi Band- Mifone W15

     Mifone W15 Akıllı Saat



    Bu arada artı yön olarak universal usb kablosu kullandığını da eklemeliyim. Herhangi bir telefon için kullandığınız şarj kablosunu kullanabilirsiniz. Kablom kayboldu, bozuldu gibi dertlerden muzdarip olmazsınız bu yönden




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.