Şimdi Ara

Kırmızı Işıkta Beklerken Ambulans Gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
2.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün Eyüp'ten geçerken iki şeritli yolda sol tarafta ilerlerken kırmızı ışıkta durdum. Bu sırada arkamda herhangi bir ambulans yoktu. Daha ışık yanmadan arkamda bir ambulans geldi ve boş yolla arasındaki tek araç bendim.

    Sirenlerinin de çalması ve hızlı gelmesi nedeniyle aciliyeti olduğundan hiç düşünmeden yaya varmı diye kontrol edip; sağ tarafta ışığı bekleyen kamyonun önüne geçtim ve ambulansa yol verdim.

    Daha sonra aklıma geldi ki o yoldaki tüm ışıklarda EDS tabelası var. Acaba bu tür durumlarda ceza durumu nasıl oluyor?

    Not: Eğer ceza gelirse oradaki kişinin hayatından tabikide değerli değil fakat bu şekilde olursa ben yol verirken başka biri yol vermeyebilir.

    Araçların artık kendi kendine gidebildiği bir dünyada yaşıyorken bu tarz acil durumlarda geçiş üstünlüğü sağlaması açısından neden bir teknoloji yapılamıyor?
    Malum ülkemizde bu sistem olursa görevi olmayan polis memurundan tutun da belediye araçlarına kadar erişim verilir ve suyu çıkar ama..







  • eds ceza yazar ambulansa yol verdiğinizi plakasını not ederek ispat edebilirsiniz
    bu arada o teknoloji pilot bölgede uygulanmaya başladı yani ambulansın gideceği yolda tüm ışıklar yeşil yanacak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçlarda araç kamerası olması, hatta sadece ön değil, arka tarafta da olması artık günümüzün en önemli araç aksesuarları haline geldi.

    Radyo teyp, hoparlör vs. yerine öncelikle bunları alıp kullanmaya başlamak gerekiyor. Ayrıca ciddi kazalarda ağır cezalardan kurtulan pek çok kişi bulunuyor.

    İnşallah ceza almazsınız ama size de tavsiyem bir an önce alıp kullanın. Bu gibi durumlarda da elinizde görüntü olur, harcayacağınız toplam 300 TL gibi bir rakamla 2 kameralı bir araba kullanmanın keyfine bir an önce başlamanızı tavsiye edebilirim.

    (Kaliteli araç kamerası bulmak zor iş, bu linkte konunun uzmanı Olgu Bey'den yardım isteyebilir, tavsiye ettiklerinden alabilirsiniz)
    http://forum.donanimhaber.com/m_74988670/f_//tm.htm#74988670




  • Bu soru cok yazildi. Basima gelmedi fakat ceza yazilmadigi boyle bir cezanin gelmedigi insanlar tarafindan pek cok kez soylendi. Gelirse de plaka vb ye gerek yok itiraz edersiniz incelenir gorulur. Lakin ambulans geliyo diye basip gitseydiniz ceza muhtemelen gelirdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde başıma bir kaç hafta önce geldi. Sol tarafta duruyordum arkadan ambulans geliyordu bende sağ öne geçtim ışığı geçtim yani mobese falan vardı ama ceza gelmedi ambulansa yol verdim sonuçta.
  • sonucu paylaşırsanız durum netlik kazanır
  • Bende aracını ilk aldığım zamanlarda başıma geldi,ambulans siren çala çala geliyordu eds fln var mı bilmiyorum, yol öyle ambulansa yol verip durulacak bir yol değildi. Anbulana yol verdim dörtlü yakıp geçtim sorun olmadı. Sonuçta bunlar geçiş üstünlüğü olan araçlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _AsDeRf_

    Bu soru cok yazildi. Basima gelmedi fakat ceza yazilmadigi boyle bir cezanin gelmedigi insanlar tarafindan pek cok kez soylendi. Gelirse de plaka vb ye gerek yok itiraz edersiniz incelenir gorulur. Lakin ambulans geliyo diye basip gitseydiniz ceza muhtemelen gelirdi.

    Ben bi kere eds olan ışıklarda en öndeyken ambulans geliyor diye basıp gitmiştim cezada gelmedi. Ama genede bilemem devlet işi bakarsın birgün sadece yol verdin diye ceza gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dörtlüleri yakar , yavaşça geçersiniz sorun olmaz...
    Sizi çeken elektronik sistem ardınızdan geçen ambulansı da çekmiştir.
    Bu nedenle ceza gelmez ama olur da gelirse, sizin fotoğrafın üzerindeki zamandan 1-2 dk. sonrası olan çekimi de izleyin, ambulansı görün diye itiraz edersin.

    Sirenleri çalarak gelen ambulansa, her zaman yol vermek zorunludur. O cezaları postalayan da sonuçta insan evladı... Bu sebepten size ceza gönderileceğini sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.