Şimdi Ara

Tartışma: Motor neden yanar? (+iç burkan bir anı)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
14.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 6 yıl önce irfan baştuğ caddesi'ndeki benzinliğin önünden geçerken, kırmızıda bekleyen taksicinin birinin arabasının kaputundan dumanlar çıktığını gördüm. önce ne olduğunu anlamayadım. taksici de anlamadı. fakat bir anda arabanın kaputunu alevler sardı. kaputun içinden alevler çıkınca adam krize girdi ve eli ayağı birbirine girdi. gözlerime inanamadım. araba yanıyordu ve adama krize girdiği için hiçbir şey yapamıyordu. sadece bağırıp, ağlıyordu.

    benzinlikteki adamlara bütün gücümle bağırdım. yangın tüpünü alıp gelsenize kardeşim, admın ekmek teknesi yanıyor diye bağırdım. 2 eleman söndürücü tüple koştular ama araba mahvolmuştu. cüsseli o koca adam hüngür hüngür ağlıyordu.

    bu olay beni çok etkiledi. sonra ne oldu. o arabaya ne masraf çıktı, araba perte mi ayrıldı hala merak ederim.

    peki bir araba neden böyle bir anda alev alır. yağ, su, aşınma, erime?..







  • tüpten olabilir. elektirik tesisatına apaçi müdahaleleri olabilir.
  • Mekanik sorunlar ses yapıyor, yakıt kaçakları da koku. Genllikle elektrik.

    Elektrik tesisatında değişiklik yapanlar genelde çok kötü bağlantılar yapıyorlar. Şimdiye kadar elektrikçiye ne kadar gittiysem bütün bağlantılarını söküp yeniden yapmam gerekti. Bir rölenin yerini bilmese, bir anahtarın nasıl çalıştığını anlamasalar hemen direkt hat çekiyorlar. Onu da öyle yanlış çekiyorlar ki yanmasa zaten tuhaf olur.

    Ancak elektrik mezunları teşhis yapabiliyor. yakıtın yanında elektrik öenmlidir, işi herkese vermemek lazım.
  • Elektrik kacagi en buyuk ihtimal bence.Ondan sonrada manifolda yag damliyorsa eger , alev alir arac

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araba o dönemin yeni kasa toyota corolla'sıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 22 Mayıs 2015; 13:53:35 >
  • Taksici dediğiniz için akla ilk gelen gaz veya kıvılcım..
  • Elektrik tesisatına fabrika dışı müdahaleolmaması için park sensörü bile taktırmıyorum.
    Ne olur ne olmaz.Bi kaçak başladım çok başın ağrıyor.
  • Tüplü araba ise yangın ihitmali artar. Zamanla kullaılmayan benzin hortumları, sıcaktan, soğuktan kuruluktan çatlar. Benzinde çalıştırdığınzıda motorun üzerine benzin damlar veya sızdırır. Sonrası malum
    veya,
    Elektrik kısa devresi, kaçağı. Yangının sebeplerinden birisidir. Elektrik kaçağı olan bir arabada, en ufak, yağ, benzin, gaz, sızıntısı allah muhafaza.
    Dizel arabalarda yangın ihtimali benzinlilerden daha düşüktür. Dizel yakıt yanmaz, sıkıştırma ile patladığı için, yüksek sıcaklıklara ihtiyaç duyar. Benzin yanmaya çok müsaittir zaten benzinli motorda kolay tutuşturabilen bujilere sahiptir
  • 2 yıl önce de hızlı ve öfkeli filminin baş rol oyuncusu paul walker arkadaşının porşesinde kaza geçirip yanarak ölmüştü.Habere göre oyuncu kazada değil de araçtaki yangından dolayı ölmüş.Araç ağaca çarptıktan sonra patlama olup alevler içinde kalmıştı.Benim de bu olay dikkatimi çekmişti.Tıpkı film sahnelerindeki gibi araç kazadan sonra patladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 22 Mayıs 2015; 16:58:06 >
  • Yaklaşık 6 ay önce bende motoru yakıyordum. Zaten aldığım kişinin ustası arabada 1 adet vida unutmuş oda motora girmiş ve bikaç ay sonra arabaya yarı motor yapıldı. Derken ilk iş günü araba ile 2-3 km gittim. Kontağı kapattım ve arabadan indim. Sonra baktım kaputtan duman çıkıyor. Derhal kaputu açtım motor yanıyor hemen bagajdan aldığım suyu yanan yere doktum söndürdüm. Allah korudu. Ustayı aradım gelip arabayı aldı. Hasılı kkelam elektrik tesisatçının mallığından

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.