Şimdi Ara

Hipernet dolandırıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,

    Dün hipernet'e geçtim download ve upload hızlarım artsın diye. Fakat download hızım 7mb upload ise 0.60 mb'da kaldı. Bana VDSL modem verdiler fiber hız alabilmek için. Eski modem'mimin desteklemedğini söylediler. Ama baktım değişen hiç 1 kb bile hız farkı yok. Şikayet ettim bugün evine teknik ekipten 2 eleman geldi.

    Adam önce telefon kablosunu bir cihaza bağladi dediki siz adsl alıyorsunuz ve 8mb'e kadar. Sonrasında dedimki yanlışlık olması gerek dün geçiş işlemi gerçekleşti. Sonrasında yanımda birilerini aradı dediki vereceğim numaranın hızını 16 mb 'e çıkartın. Şuan hızım 14mb upload ise 0.64mb oldu. Bana vaad edilen 20mbps'e kadar download 1-2 mb arası upload hızı. Böyle bir reziliik yok. Fibere geçirdik diyorlar ADSL hizmeti veriyorlar gözümün önünde adam 16MB çıkartın dedi ve siz ADSL kullanıyorsunuz dedi. ve bildiginiz üzere ADSL de en yüksek hız 16mb. Böyle bir dolandırma şekli yok ! keşke superonline'nın adsl paketine geçseydim nerden bileyim fiber vereceğiz diyorlar adsl veriyorlar... Çünkü superonline'ı aradığımda fiber veremiyoruz sizin bulunduğunuz yere dediler bunlarda bizi kandırarak fiber verecegiz söyleyipadsl veriyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sowanted -- 21 Mayıs 2015; 13:11:27 >



  • sowanted S kullanıcısına yanıt
    adsl, vdsl bakır kablodan gelen ne varsa fiber diyor bunlar. 2 mbit upload için vdsl bağlantısı lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    adsl, vdsl bakır kablodan gelen ne varsa fiber diyor bunlar. 2 mbit upload için vdsl bağlantısı lazım.

    Sözde vdsl bağlantı hizmetinde paketimin adı ama ADSL veriyor göz göre göre dolandırılıcılık. Şuan şikayet kaydı açtım ve sikayetvar sitesinede yazdım
  • sowanted S kullanıcısına yanıt
    şikayetvar özel bir oluşumdur ve hiçbir bağlayıcılığı yoktur. Hatta firmaların isteği doğrultusunda kafalarına göre şikayet değiştirme/silme gibi manipülasyonlar yaptığı da söyleniyor.https://tuketici.btk.gov.tr adresinden şikayet edin.
  • Size normal Adsl 8 mbps paketi vermişler.

    Bulunduğunuz bölgede hipernet verilmiyor olabilir.

    Online işlem merkezinden almış olduğunuz paketi kontrol edermisiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sözleşmede tarife olarak ne görülüyor?

    Şimdi bu arkadaş VDSL2 vaadi ile bu firmaya gelmiş, sonra firma müşteriyi bağlayınca Adresinize VDSL2 hizmeti veremiyoruz diyor. Müşteri ADSL ise ben bu firmayı değil başka bir firma seçecektim kandırıldım diyor.

    Nasıl bir çözüme kavuşacak bu olay. Müşteri kaderine razı olup kandırıldığı firmadan devam mı edecek? Bunun firmaya bir cezası olmayacak mı?
  • eger telekom mudurlugune gittiyseniz ve hipernete gecmek istediginizi soylediyseniz geciş işlemi yapılmadan once mutlaka ev adresi alınır ve sistemden destekleyip desteklemediği kontrol edilir sonra gerekli işlemler yapılır herkes hipernet abonesi yapılmaz siz hipernet yerine fiber tarifesi dediyseniz bu telekoma gore adsl sinyalinin 20 mbit'e kadar hat hangi hıza cıkabiliyorsa onu vermeleri demektir bu basından beridir boyle tıpkı limitsiz 50gb akn demeleri gibi insanları kandırmaya yonelik bir uygulama
  • Eğer çözüm olmazsa tuketici.btk.gov.tr ye şikayet edeceğim.

    Online işlem vermezinde böyle gözüküyor : İnternet Paket Bilginiz FİBERNET LİMİTSİZ (20 Mbps'ye kadar)_24 Ay İndirim

    Sözleşmede de üstteki gibi yazıyor.
  • sowanted S kullanıcısına yanıt
    fibernet dediği vdsl de değil. Binaya kadar fiber, daireye cat6 ethernet veya direkt daireye kadar fiber bu. vdsl için hipernet yazması lazım. beceriksiz eleman sizi yanlış tarifeye geçirmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    fibernet dediği vdsl de değil. Binaya kadar fiber, daireye cat6 ethernet veya direkt daireye kadar fiber bu. vdsl için hipernet yazması lazım. beceriksiz eleman sizi yanlış tarifeye geçirmiş.

    Dönüşümlü fiber diye geçiyordu önceki tarifem.

    Bu arada şuanki tarifeme göre bile aldığım download ve upload yanlış değiş mi? 14mb download 0.64mb upload alıyorum.
  • sowanted S kullanıcısına yanıt
    16 mbit adsl için normal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Boone

    16 mbit adsl için normal.

    adsl için zaten en üst limit 16mb . Onu sormuyorum benim şuan kullandıgım fibernet limitsiz 20mb'e kadar paketine göre aldığım hızlar yanlış değilmi? Zaten adamın taktıgı çihazda önce 8mb yazıyordu sonra telefonda görüşttügünde 16mb'a çıkartın dediğinde 16 yazdı cihazda. Yani şuan adsl 16mb hız verdiler bana. Tarifem fiber ama aldığım adsl.
  • sowanted S kullanıcısına yanıt
    fibernet başka, adsl başka. fibernet dediği daireye kadar fiber veya binaya kadar fiber, binadan daireye cat6 ethernet kablosu ile olan bağlantıdır. Bu bağlantıda farklı modem kullanılır. Şu an siz 16 mbit adsl kullanıyorsunuz, eleman sizi yanlış tarifeye geçirmiş.
  • Bu Fiberr tarifesinde upload lar 2Mbit olması gerekmez mi en azından??
  • tarifeye geçmeden önce 1-2mb arası dediler ama masallah 0.6 alıyorum. Aslında bunu düzelttikleri zaman tabi düzeltirseler adsl'de geçirdiğim her gün için geri ödeme isteyeceğim tüketici hakem heyetine şikayet edeceğim.
  • adsl teknolojisi ile teknik olarak 1mbit'ten fazla upload verilemez. (annex m hariç, ama ttnet annex m kullanmıyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 21 Mayıs 2015; 19:07:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.