Şimdi Ara

Yaya geçidinde duruyor musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
1
Favori
2.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupa'da yaya geçidi daima yayalara öncelik tanıyan bir yerdir. Bu yüzden araçlara yeşil ışık yansa dahi araçlar durup, bekleyip yürüyenlere yol verirler.

    bizim memlekette ise sürücüler yaya geçidinden pek hoşlanmıyor. İnsanlar yolun ortasındayken, "bana yeşil yandı, koşsana be adam" der gibi yayalara korna çalıyorlar. hatta bazısı çekilsin diye insanların üzerine araç sürüyor. yayanın geçmesini beklediğim için arkadakilerden kornayla küfür yediğim çok olmuştur.

    Yaya geçidiyle ilgili fikirleriniz nedir. bir tek ben mi böyle düşünüyorum yoksa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 21 Mayıs 2015; 11:36:25 >



  • Her zaman bekler dururum arkadan korna sesleri geldikçe mutlu oluyorum.Araç içi ve dışı kameram mevcut zaten herhangi bir saldırma durumu olursa mahkemeye veririm kaybeden onlar olur her zaman. =)
  • Yaya geçidinde risk alamam. Yaya geçidi yayanın trafiği kontrol etmeden geçebileceği bir yerdir.

    Zaten görüş yeterliyse denk gelmem. Hızı ne kadar uzaktan ayarlayabilirseniz hareketler o kadar akıcı olur, beklemek zorunda kalınmaz. Böyle yerlere hızlı yaklaşılınca karşıdakinin emin olup harekete geçebilmesi daha uzun zaman alır. Genç sürücülerin kavşaklarda çok yaptığı bir hata. Tecrübeli sürücü uzaktan ayarlar, denk gelmez.

    Denk gelmemek aslında mesafeleri korumaktır. Trafiğin mantığı, işaretler, görüş kuralları hepsi bunun için aslında. Görerek, gözle kullnmak lazım. Göz önemli. Göz çok öenmli. "Z" ile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 21 Mayıs 2015; 12:10:29 >
  • Okul tabelası olan yerde 60-70 le giden varlığı gördüm.

    Sorsan usta şoför.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer yolda tek tük araç varsa, arkadan gelen araç ile aramda 40-50 metre mesafe bulunuyorsa, hızım da 40 km/s'in üstünde değilse, yaya geçidinde bekleyen yayalara yol veriyorum. (Tamamen duramıyorum maalesef)

    Sadece yaya geçidinde bekleyen yayalar yok elbette, yolun her yerinde bekleyenler de olabiliyor, onlara da yol verip geçmelerini sağlıyorum.

    Ama bu durumda yine de dikkatli olmak gerekiyor.

    Yukarıda saydığım 3 şart haricinde yol vermeye çalışanlar varsa dikkat etsinler, yayalara yol verirken, başka bir aracın onları ezmelerine sebep olabilirler.

    Siz yol verirken, başkasının ne gibi bir durumda veya ruh halinde olduğunu bilemeyeceğiniz için ekstra dikkat edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shintai -- 21 Mayıs 2015; 12:22:48 >
  • eğer kırmızı ışıklara denk gelmişsem duruyorum onun dışında yayanın can güvenliği için trafik akıcıysa durmuyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi herkes durduğunu ve yol verdiğini söyler, adam akıllı konuşmak gerekirse arkama yapışmış bir araç yoksa ve hem kendimi hemde arkamdakini tehlikeye sokmıcaksam( yani istanbulda arkanıza yapışıp gidenlerden bahsediyorum) dururum,hatta bunun centilmenlik olduğu düşünülür ama öncelik yaya dadır. Çok sık kullandığım bir yol var orasıda avm ye yakın ve yaya yolu var. Yolu bildiğim için hızımı ayarlarım illaki yaya olur yer veririm gördüğüm şey ise sadece arkamda ne durdun diye kornaya asılanlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işık var ise durulur arkadaşlar.araçlara yeşil yandığı halde durup yol vermek trafiği aksatır sadece. Ha ışık vs. yoktur, trafikte olmaz, durulup yol verilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akan trafiği durdurmamak lazım diyen arkadaşalr var. cannes'daki boulevard de la croisette'de araçlar çatır çatır duruyordu. trafik akmış-akmamış hiçbir aracın umrunda değildi.

     Yaya geçidinde duruyor musunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 21 Mayıs 2015; 12:42:40 >
  • şehir içinde durup yayayı bekliyorum. ama şehir içi olup yaya geçidi olan ve hız sınırının 70 km olduğu yollar var. buralarda kimse durmaz gibime geliyor
  • Yayaya kırmızı bana yeşil yanarsa hızımı azaltırım ama durmam. Sonuçta o ışık her iki tarafın akışını düzenlemek için var. Bazen denk geliyorum yaya ışığa bakıyor, kendisine kırmızı yandığını görüyor buna rağmen atlıyor yola, işte buna çok sinirleniyorum. Onun haricinde ışık yoksa yol veririm. Burada bazı yerlerde araçlara sadece kırmızı yanan ışıklar var. Bu ışıklarda yaya görmesem de beklerim.
  • Durabileceksem duruyorum ki cogu zaman da duruyorum .

    Ancak Işığa bakmayıp kendisine kırmızı yandığını gördüğü halde sallana sallana yürüyene de yol vermem .

    Yağmurlu hava da ise cok daha fazla tolerans gösteririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şunu anlamıyorum. Bana yesil yanıyorsa niye durup yaya ya yol vereyim o zaman neden ısıklar var. ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha bu sabah 9 saatlerinde yürürken yaya geçidinde bana yeşil yandı yürümeye başladım ama sağdan adamın teki hızlandı hızlandı arkam yaklaşık 4 5 metre yol var yani istese geçer üstüme doğru frenledi bana el kol yaptı bir güzel sövdüm camına da vurdum ama inmedi umarım bir daha denk gelir...
  • Hız durumuna göre dururum yola atlayan birisi yoksa yada anı frenle durmayi gerektirecek bir durum yoksa hız azaltıp dikkatli bi şekilde geçtiğim de olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu zaman durmaya çalışıyorum ki doğrusu da bu.
    Ancak arkadaki trafiği kontrol ederim, eğer ki 4 ayaklı gibi kullanan, son sürat gelen varsa durmuyorum.
    Çünkü daha sakat bir durum oluyor, benim önümden geçen yayaya sollayarak yanımdan geçen diğer aracın çarpma riski oluyor. Çok denk geldim.

    Ama tek şerit yolsa, yavaşça duruyorum. Arkadan sellektör, korna çalanları umursamamaya çalışıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.B.R.O

    Bende şunu anlamıyorum. Bana yesil yanıyorsa niye durup yaya ya yol vereyim o zaman neden ısıklar var. ?

    Rusya da ışıkların olmadıgı yerlerde yaya geçidinde her canlıya yol verilir .

    Ancak ben bana kırmızı yaniyorken yaya Geçidi'ne çıktım adam vurup gececekti belki de Rus'un magandası denk geldi bilemem

    Dogrusu bu degil tabi ama ışıklar varsa herkes uysun yaya - arac farketmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Durmam, durursam minibüs dolmuş gibi bilimum trafik zerzevatları, üstümden geçecekmiş gibi sürüyor durup yol verme sonrasında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede 6 ayda bu alışkanlık sağlanabilir. Yaya geçitlerinde denetim yaparsınız. 1-2 aylık ciddi cezalardan sonra sürücüler yolda yaya geçiti tabelesı aramaya başlar. Burada yol veririm diyenlere bakmıyorum dışarıda yaya geçidi tabelası, okul tabelesı nedir bilmeyen çok insan var.
  • Arkada arac varsa kesinlikle durmam. Kac kere yayalari ezip geciyordu onun bunun evlatlari. 4`luleri yakip keyiften duruyorum ben sanki yolun ortasinda. Bu memleketin insanindan cok afedersiniz bi bok olmaz. Istanbul`da akulu sandalyede kis ayinda, yolun ortasinda rahat 5-6 araba bekleyen bir engelli vatandasi gordum. Ozellikler uzakta durdum ki rahat gorsunler. Yok arkadas bir tanesi yol vermedi. En son esnaf geldi adami gecirdi karsiya. Valla trafikte bu saygisiz, duyarsiz insan musfetteleri yuzunden cok agresif oluyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.