Şimdi Ara

TÜKETİM BOYKOTU DAVETİ (ACİLDİR,KURTULUŞTUR,PROTESTO İÇERİR!!)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hali vakti olandan olmayana durumu olandan olmayana hemen herkeste bir tüketim çılgınlığı, kontrolsüzlüğü var. Parası olan parasıyla, olmayan borçla, krediyle, faizle sürekli birşeyler almak tüketmek derdinde.
    Ekonominin temel prensibi en basit ifadesiyle, fiyatların arz talep arasında ki dengeye göre oluşmasıdır. Arz(piyasaya sunulan mal/emtia) yeterli talebi bulamazsa fiyatlar düşer, arz talebi karşılayamazsa da fiyatlar artar.
    Şimdi basit ve gerçek bir örnekle durum şu: Yeni bir arabam var işimi görüyor memnunum ama model ve segment yükseltmek istiyorum buna maddi olarak da imkanım müsait, aynı şekilde yeni bir ev almak içinde imkanım var biraz öz sermaye biraz kredi falan derken rahatlıkla alabilirim, en basiti 2 yıldır kullandığım cep telimi, laptopımı hiç düşünmeden anında yenileyebilecek imkanım var. Tüm bu harcamaları her türlü imkanım olmasına rağmen, israf olmasın diye, ihtiyaç zaruri bir hal almadığı için, tutumlu olmak adına gidermiyorum. Yani sabit giderlerimden fazla kazandığım parayı ota boka harcamayıp biriktiriyorum.
    Buna da kısaca "TASARRUF" diyoruz. Yapacağım her bir ekstra ve gereksiz harcamanın bana getireceği gerçek marjinal fayda sıfır olduğu için para biriktirme/tasarruf pozisyonunda kalıyorum.
    Tek bir birey olduğum için benim yapmaya çalıştığım tasarruf genel çerçevede etkili olmuyor ammaa!! Bu tasarruf mantığını 3e 5e-10a -100e-1000e-10 bine-100 bine yayabilirsek bunun adı toplumsal dayanışma ve direnç olur ve tüketici kendi kuralını koymaya başlar.
    En basiti 3d led tv almayı düşünen 100 bin kişi yeni cep tel almayı düşünen 250 bin kişi yeni araç almayı düşünen 100 bin kişi yeni ev almayı düşünen 50-100 bin kişi yeni laptop almayı düşünen 100 bin kişi bu dürtülerini öteleyebildiği kadar ötelese piyasada ciddi bir durgunluk yaratır ve bu da fiyatları fazlasıyla aşağı çekmeye dengeye getirmeye yeterli olur.
    Devletin yakıt ithalatçısıyız, bütçe ve dış ticaret açığımıızın en büyük kaynağı ithal enerji diye ağlayıp durmasına hiç itibar etmeyin. Çünkü devlet en çok bu kalemlerden ötv,kdv,şeklinde vergi kazanıyor, sen daha çok tükettikçe o 2-3 kat daha çok dolaylı vergi alıyor. Bilinçli ve planlı bir şekilde en basiti her h.sonu 1 milyon araç en azından 1 gün trafiğe çıkmasa, h.içi gezme tozma en önemlisidie yerli yersiz sürekli fink atan birkaç milyon araç stop yapsa benzin tüketiminde önemli bir düşüş gerçekleşecek bu da en çok devletin vergi gelirlerini vuracaktır. Bu durum sürdürülemez bir noktaya geldiğinde ki çok da uzun sürmez, vergi indirimi,fiyat düşüşü vb olarak piyasaya yansıyacaktır aynı diğer özel tüketim kalemlerinde olduğu gibi.
    Dolayısıyla gençler, bilinçli ve planlı bir şekilde tüketim kısar,israftan kaçarsak, ihtiyaçlarımızı imkanımız olduğu halde gidermeyip 3 ay 6 ay 1 yıl vb ötelersek,tasarrufa yönelirsek ve yeterli çoğunluğa ulaşırsak güdülen koyun değil güden çoban oluruz. Biraz sabır biraz disiplin gerektiren bir davranış pskilojisine ihitiyacımız var toplum olarak. Sadece telefon,pc,tv,araba,ev gibi lükse girebilecek tüketim malzemelerinde değil aksine asıl temel tüketim malzemelerinde de aynı mantığa sahip olmalıyız.
    Daha geçen 1-2 tl olan patates baktın 5 tl olmuş almayacaksın 1-2 hafta ölmezsin ya!! Baktın biber 7 tl ye çıkmış evine sokmayacaksın bir süre, Butün kış 5-6 tlden giden tavuk kanadı mayıs ayına girer girmez 12-15 tl ye çıkmış "barbekü" mevsimine girmekle birlikte "almayacaksın arkadaş" dişini sıkacaksın yada 2-3 kilo değil tadımlık alacaksın bir süre.! Et, bir anda 25-30 tl den baktın 40 tl ye çıktı "lanet olsun" diyip almayacaksın birader kısacaksın tüketimini biraz.
    SEN TÜKETİMİNİ KISMAZSAN KESMEZSEN FRENLEMEZSEN FİYATLAR ÇIKAR, ZATEN TEPENE ÇIKMIŞ ÇIKACAĞI KADAR.
    tek bir çaren var organize bir şekilde boykot etmek, alımını kesmek, zaruri ihtiyacın dışına çıkmamak ve direnmek.
    Dişimizi toplum olarak 3-5 ay dah sıksak organize olsak, bilinçli tüketiciler olabilsek zaten bu şartlarda yaşamayız. Yaşıyorsak da hakkettiğimiz için.!!
    EEE HER TOPLUM HAKETTİĞİ ŞEKİLDE YÖNETİLİR MALUM... O ZAMAN YA AĞLAMAYALIM YADA ORGANİZE OLUP DİRENİP BOYKOT EDELİM ÜLKEDE Kİ KAZIK FİYATLARI FAHİŞ KARLARI.
    HEPİNİZİ TÜKETİM BOYKOTUNA DAVET EDİYORUM. ÖNCE 3 OLALIM SONRA 5 SONRA 500- 5000- 50.000 HATTA 500.000
    TEK KURTULUŞUMUZ BUDUR, BİLİNÇLİ VE ORGANİZE TÜKETİCİ OLMAKTA YATIYOR TEK ÇÖZÜM...
    NE KADAR ÇOK BOYKOT O KADAR ÇOK FİYAT DENGESİDİR...
    BIKTIM ARTIK, LANET OLSUN BU FİYATLARA, KAZIĞA , PAHALILIĞA DİYENLER TOPLANALIM ORGANİZE OLALIM...







  • Tuketim bilinci olmayan bir insan bu yaziyi okuyamaz ondan gelisemiyoruz zaten

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.