Şimdi Ara

amper metre kalibrasyon sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni yaptığım güçkaynağına dijital voltmetre ve amper metre ekledim ama gel görki ampermetre nin kalibrasyonunu bir türlü tutturamiyorum. Yük altinda ayarliyorum boşa alinca ekran sıfır lamiyor, boşta ekranı sifirliyorum bu sefer doğru olcmuyor. 0.33 om 5w şönt direnci baglamistim onun değeri ile oynuyorum yine yok.Hersey bitti bir kalibrasyonu yapıp kutuyu toparlayamadim. Öylece kalakaldim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ampermetre ne marka kalitesiz merdiven altı üretimlerden mi ?
  • Ampermetre Emre Elektronik isimli bir firmaya ait,Türk malı yani. (Sanirim izmir li bir firma)
    Aslinda ampermetre de hata aranacak biryer yok, bildiğimiz icl 7107 ile yapılmış klasik devre.Sorunun şönt direncde olduğunu düşünüyorum,hele şu hastaneden bir çıkayım tekrar ilgilenecegim, hafta sonu kapatirim heralde kutuyu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0,33ohm, 10 amper geçse üzerinde 3,3v düşüş olur. Bunun yerine 0,1ohm 5watt bağlayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TuRkiShCowboy kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağının içinde bir adet 19v. 2.1Amper bir adet'de 12 v 2.8 Amper smps devre var. Volt ve ampermetre beslemesi içinse 7volt Tahmini 5 wat'lık bir trafo var.Bir anahtar yardımıyla;LM 350 ile yapılmış ayarlı regüle devresinin çıkışı 10 volt'dan az olacaksa 12 volt'luk smps'i,10 voltdan fazla olacaksa 19 voltluk smps'i devreye alıyorum.Dolayısı ile ısı sorununu ortadan kaldırdım,ve devrenin çıkış akımı göründüğü üzere 10 volt'da 2.8Amper 17 volt'da 2.1 Amper sınırlı.Günlük işlerde yeterli rakamlar benim için.

    0 İle 3 Amper arasındaki akım göstergesi sanırım tek bir şönt üzerinden olamayacak.Misal 0 dan 1 Ampere kadar ayrı bir şönt 1 A. ile 3 A. arasına ayrı bir şönt gerekecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.