Şimdi Ara

☆☆ ASUS ZenFone 2 Ana Konu / Kullanıcı Kulübü ☆☆

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.288
Cevap
137
Favori
460.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ☆☆ ASUS ZenFone 2 Ana Konu / Kullanıcı Kulübü ☆☆




    Konu İçeriği
    1. Teknik Özellikler
    2. İnceleme ve Testler
    3. Sık Sorular Sorular
    4. ZenFone 6 Nerelerde Satılıyor?
    5. ZenFone 6 Aksesuarları


    Teknik Özellikler
    İşletim Sistemi: Android 5.0 Lollipop
    İşlemci: Intel® Atom™ Z3560 ( 1.8 GHz ) / Intel® Atom™ Z3580 ( 2.3 GHz )
    Ram: 4 GB LPDDR3 RAM
    Depolama: 16GB/32GB/64 GB
    Arttırılabilir Hafıza: MicroSD Kart İle 64 GB'ye kadar arttırılabilir.
    Ekran: 5inç Full HD (1920x1080) IPS Ekran, Corning Gorilla 3 ile darbelere karşı dayanıklı.
    Pil: 3000 mAh değiştirilemez batarya
    Kamera: Ön Kamera 5 MP, Arka Kamera 13 MP
    Renkler: Siyah/Beyaz/Kırmızı/Gold/Gri
    SAR Değeri: 0.35 W/KG (Kafada)


    İnceleme ve Testler


     ☆☆ ASUS ZenFone 2 Ana Konu / Kullanıcı Kulübü ☆☆

    (Donanımhaber İncelemesi)


    (Teknoseyir İncelemesi)


    (Akıllı Telefon Ekran Testi)


    (Akıllı Telefon Desibel Testi)



    Sık Sorular Sorular

    Soru: Telefon Android 5.1 güncellemesini alacak mı?
    Cevap: Telefonun Android M güncellemesine kadar güncelleme bazında bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.

    Soru: Telefon AnTuTu Benchmark testinden kaç puan alıyor?
    Cevap: Telefon AnTuTu Benchmark testinden 45000-50000 arasında bir puan alıyor.

    Soru: Telefonda bildirim LED'i mevcut mu?
    Cevap: Evet, ön sol kısımda bir bildirim LED'i mevcut.

    Soru: Telefonun SAR değeri nedir?
    Cevap: Telefonun SAR değeri kafada 0.35 W/KG'dır. (SAR değerinin sağlığa zararlı olmaması için 2 W/KG'dan az olması gereklidir.)

    Soru: Telefonda radyo bulunuyor mu?
    Cevap: Evet, telefonda FM Radyo mevcut.

    Soru: Telefonda OTG desteği var mı?
    Cevap: Evet, telefonda OTG desteği mevcut.

    Soru: Telefonda NFC desteği var mı?
    Cevap: Evet, telefonda NFC desteği mevcut.

    Soru: Telefonda 4G desteği var mı?
    Cevap: Evet, telefonda 4G desteği mevcut.

    Soru: Telefonun altında bulunan kapasitif tuşlarda LED ışık var mı?
    Cevap: Hayır, ne yazık ki ilk nesil ZenFone'larda olduğu gibi kapasitif tuşlarda herhangi bir ışıklandırma bulunmuyor.

    Soru: Telefonun bataryası çıkartılabiliyor mu?
    Cevap: Hayır, telefonun arka kapağı açılmasına rağmen batarya çıkarılamıyor.

    Soru: Telefonun SIM kartı ve SD kartını nasıl takacağız?
    SIM kart ve hafıza kartını çıkan kapak yardımıyla arka kısma takıyorsunuz.

    Telefonun kullanıcılarından zhamethd'nin telefon hakkındaki bir değerlendirmesi, alacak arkadaşların okumasını tavsiye ederim.

    quote:

    Telefonu almayı düşünen arkadaşlar açısından bilgi kirliliğini gidermek adına geniş ve kapsamlı, ayrıca merak edilen soruların cevaplarının olduğu bir inceleme yazısı gerekiyordu artık. Buyrun

    zenfone 2 nin 32 gb ve 2.3 ghz işlemcili modeline sahibim. Yaklaşık 1 aydır cihaz elimde.

    Tasarım nasıl büyük mü?

    Vallahi boyutları belli. Kime göre büyük kime göre küçük bilemem. Alın inceleyin. Elinize almadan satın almayın.

    Kabarıklık diyolar, çıkıntı diyolar sen hayırdır?

    Evet benim telefonumda da ekran ile kasanın birleştiği yerde alt kısımda ufak bir yükselti var. Hatta tam olarak home tuşu ve geri tuşunun alt çaprazlarında buluşuyor. Bu muhabbeti bilmeme rağmen telefonu aldıktan 10 gün sonra farkettim bende de yükselti olduğunu. Rahatsız eder mi? Kesinlikle hayır. Aldırma burda abartıldığına. Ama diyorsan ki takıntılarım var, alma güzel kardeşim önermem. Kabarık çıkar üzülürsün.

    Malzemesi nasıl?

    Klasik asus bence. Arka kapağı pürüzlü ama darbe emici özelliği varmış diyorlar. ben ekranın üstüne düşürdüm birşey olmadı. ama sen de bi deneyim diye atma telefonu alır almaz kardeşim lazım olur.

    Ekranı nasıl? Güneşte gözükmüyor diyorlar?

    Zeki Müren de sizi görüyor öyle söyleyeyim. DH ailesi sağolsun ekranı o kadar yermişler ki, telefondan vazgeçiyordum. 403 ppi ekran zaten canavar gibi renk veriyor. Tamam belki bir samsung galaxy s6 değil ama benim gibi orta segment telefon kullanan insanlar için büyük nimet bu ekran. Burada güneşte görünmüyor diye bilen bilmeyen birşeyler söylemiş ama, ağustosun sıcak günlerinde, güneşin en tepede olduğu anlarda bile ne telefonu yüzüme yaklaştırdım, ne de gözümü kıstım bakmak için. Net bi şekilde işlerimi hallettim. Ama güneş telefona son gücüyle vururken açıp karanlık korku filmi izlemeye çalışırsan göremezsin ekranı. Malesef.

    Batarya bitiyormuş oğlum biz bitmiyor diye duymuştuk?

    Bu telefonun en kilit noktası batarya. Evet telefonun 3000 mAh bataryası var ama, bir xperia z2 performansı yok. İki telefonu da kullanmış biri olarak söylüyorum bak bunu. Neden yok ben sana hemen anlatayım. Elindeki asus cihazda z2 den 3 kat daha fazla uygulama var ilk aldığın haliyle bile. Üstüne bir de 4GB rame sahipsin. Senin cihazın herhangi bir uygulamayı kapatmaya ihtiyaç duymuyor. Bu yüzden hepsi açık bu ilk problem. Ama otomatik başlatılan programları kapatmana yarayan bir zımbırtı var. İstediğin forma yaklaşmanı sağlayabilir.

    İkincisi ise asus yazılımında, sony z serisi gibi bir batarya optimizasyonu yok. Yok arkadaşlar unutun onu. Piyasada sony ile bu konuda yarışabilecek bir firma yok.

    Üçüncüsü ve son olarak android IS muhabbeti. Android IS denen şey bataryanızı orda gösterdiği gibi %50 kullanmıyor arkadaşlar. O sadece batarya göstergesindeki bir bug. Düzeltilmesi gereken bir bug kesinlikle evet. Çözüm olarak da 8 saat kapalı şarj edin diyorlar. Olumlu sonuç alanlar var.

    Pekiii de hele bu batarya bu kadar mı kötü?

    Hayır arkadaşım canavar gibi bataryası var. z2 den biraz daha az gitmesi bataryanın kötü olduğunu göstermez. Zaten bu telefonun bataryasının z2 den az olan kısmı telefonu kullanırken olan kısım değil. Stand-by dediğimiz ekran kapalı uyku kısmı. O yüzden yok böyle ekran süresi aldım, yok o telefonda bu kadar süre aldım, bu böyleymiş ekran tersmiş gibi şeylerin insanları yanıltacağını düşünüyorum ve sana bu tavsiyelere kulak asmamanı öneriyorum.

    Kendi batarya ölçme kıstasımı söylüyorum. Kız arkadaşım var bak, sürekli mesajlaşıyoruz whatsapp üzerinden. Evde wi-fi, dışarıda 3g. 7/24 wi-fi ve konum servislerim açık, bağlı olsun olmasın. Kapatmaya ihtiyaç duymam. Tarar durur. Ekran parlaklığım otomatikte, arada video izlerim gün içinde, 20-25 dk oyun ya oynarım ya oynamam. Ama sürekli 9gagde gezerim. Şimdi bu bilgilerin ışığında, benim ekran sürem 2 de oldu 4 de oldu. Ama ömrümde akıllı telefonumun internetini kapatmadım şarjım varken. Kapatsam 5 de olur 10 da, anlatabiliyor muyum?

    Veriyorum şarj döngümü. Sabah 11 de şarjdan alırım telefonu, ertesi gün sabah 11 de şarjım %10 veya altında olur. Bu kullanımda benim işimi görüyor arkadaş. Telefona benim gibi yüklenmezsen 2 günü görürsün. Ama 3ü göremezsin, o iş zor işte. Neden? Bahsettik ya mübarek, stand-by.

    hızlı şarj filan?

    Benim kullandığım modelde var. Ve evet gerçekten hızlı. 1-1.5 saat arası 3000mah batarya doldurmak cidden güzel bir olay. 40 dakikada %60 işte. Ne yazıyorsa o. Xiaomi 10000mah bataryam var, onla doldururken işkence çekiyorum. Fark büyük.

    Isınıyor mu kerata?

    Isınıyor abisi, şarj ederken ısınıyor. Onun dışında ben ısınmaya rastlamadım. Uzun telefon görüşmelerinde filan dahi. Ama hiç 1 saat aralıksız oyun oynamadım. Belki onda ısınır. Ama 3g de filan yok ısındığına rastlamadım. Intel günlük kullanımda pek ısınmayan bir işlemci sunmuş bize diyebilirim.


    sisteme gel artık arayüze gel...

    Arayüz yağ gibi neyine geleyim. Akıyor durduramıyoruz efendim. Uygulamalar anında açılıp kapanıyor, yüklenmesini bekleme filan yok, efsane bir olay bu 4gb ram işi. Uygulama biriktirmeye başlıyorsunuz fantezi olarak. Bende 40 oldu en son biriken. daha kasma yoktu. 1 gb ramli telefondan bu cihaza geçerseniz, şok olur, olum bu ne güzel şeymiş der, benim önerimi de dinlediyseniz bana duacı olursunuz.

    ZenUI genel olarak sade ve güzel bir kullanım sunuyor. İster Iphone stili ana ekran, isterseniz klasik android ekranını kullanabilirsiniz. Simgeleri, fontları gayet hoş. Zaten sürüsüne bereket ekstra özellik koymuşlar. Hepsini anlatmaya kalksam bu yazı bitmez. Ama hazır gelen melodisini bile değiştirmedim ya. Güzel yapmış namıssızlar.


    Oyun nasıl oyun?

    Oyun performansı benim gördüğüm kadarıyla iyi. Ama tutup da 10 tane oyun indirip denemedim. Pek aram yok zaten telefonda oyun mantığıyla. Fakat gördüğüm performanstan memnunum. Telefonunun kendi içindeki modlarından performans moduna alarak oyunlarda daha akıcı görüntüler alabilirsiniz zaten.

    Kamera nasıl toshiba yapmış diyolar?

    Ön kameradan başlayalım o zaman. Ön kamerası birçok telefondan iyi. Sensör kalitesi daha iyidir daha kötüdür tartışılır ama asusun yazılımı sayesinde ön kameradan harika görüntüler alabiliyorsunuz. Telefonu eline alan bırakmıyor arkadaşım. En iyi özelliği ne biliyor musun? Kumlanma yok. Sony ve iphone (5 için konuşuyorum) kameralarında olan kumlanma etkisi yok. Yazılımla halletmişler. Pürüzsüz görüntüler alabiliyorsunuz ön kameradan ve bu gerçekten güzel bir olay. z2 ve iphone 5 kamerasından çok daha önde karşılaştırmalarıma göre.

    Arka kameraya gelirsek, klasik bir 13mp kamera. z2 nin 20.7 mp kamerasından iyi ve kötü olduğu noktalar var. Yüksek ışık ve güneşli havada z2 kamerası daha iyi sonuçlar veriyor onu söyleyebilirim. Ama ışık azaldığında sony kameralarının laneti olan kumlanma gösteriyor kendini. Asusta böyle bir olay yok. Yazılım olayını başarmış adamlar gerçekten. Arka kamera için harika veya çok iyi diyemem. Ama kesinlikle yeterli. Gece çekimleri için de dual-tone flash avantaj sağlıyor. Yüksek bir aydınlatma potansiyeli var.

    Benim elim titrektir, benim elimde ile iyi işler çıkarıyor her iki kamera da.

    Ayrıca kamerada birçok mod var. Ivır zıvırı çok fazla. Hoşunuza gideceğine inanıyorum. Elimde paylaşabileceğim sample yok malesef ama yoğun ısrar olursa z2 ile karşılaştırma yapabilirim.


    Yani toplamda ne diyorsun şimdi alınır mı?

    Her telefonun eksik yönleri var diyorum, yukarıda anlattıklarım kafana yatıyorsa, al diyorum.


    Aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Eğer sorularınız olursa cevaplarıyla birlikte buraya eklerim arkadaşlar.


    ZenFone 2'nin Satış Noktaları

    ZenFone 2'yi ASUS EShop, Hepsiburada, Vatan Bilgisayar, Gold üzerinden satın alabilirsiniz.

    ZenFone 2 Aksesuarları

    ASUS ZenFone 2'nin tüm aksesuarlarını ASUS EShop'tan inceleyebilirsiniz.

    Kulüp İmzamız

    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_105403975/tm.htm][image]http://i.imgur.com/sFWnww9.jpg[/image][/link] 

    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_105403975/tm.htm][b][color=#E30A17]▓►ASUS ZenFone 2 Ana Konu / Kullanıcı Kulübü◄▓[/color][/b][/link]


     ☆☆ ASUS ZenFone 2 Ana Konu / Kullanıcı Kulübü ☆☆

    ▓►ASUS ZenFone 2 Ana Konu / Kullanıcı Kulübü◄▓


    *Konu kullanıcı deneyimi paylaşımlarına göre güncellenmeye devam edecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şaban Oğlu Şaban -- 12 Ağustos 2015; 0:53:22 >







  • Asus firmasının MM Android 6 hikayesi.....

    Asus android 6 güncellemesini zenfone 2 için vereceğini duyurdugunda eşim hamileydi.

    Asus firması Android 6 güncellemesini yıl başına varmadan geleceğini söylediğinde eşim doğum yapmıştı..

    Yılbaşı geldiğinde oğlumun hastaligini öğrendim ve aylarca hastanelere gittik..

    Asus firması ilk çeyrekte Android 6 çıkacak dediğinde oğlum emeklemeye başladı ve ilk çeyrek bitince yürümeye başladı..

    Asus firması ikinci çeyrekde geleceğini dediğinde oğlum yaramazlık yapmayı öğrendi. İkinci çeyrek sonunda oğlumun dişleri çıktı..

    Ve şimdilerde asus firması tarih veremiyor ve o tarih gelene kadar belki ilkokul belki üniversite belki de askere gidecek yada evlenecek..
    ne zaman şu konuya girip telefon hakkında güncelleme hakkında birşeyler okuyayım desem konuyu troller yüzünden okuyamıyorum. memlekette ne kadar ruh hastası var arkadaş işi gücü yok kullanmadığı telefonun konusunda millete sataşıp küfür yemeye çalışıyor. gerçekten zavallı ve acınacak insanlar bunlar, bunlara asosyal olmayın diyorduk ama böyle sosyallikte olmaz. yeni nesil liseliler gerçekten irin kaynağı.
  • 999 diye bekleyenler için hayal kırıklığı ama çok dillendirildi bu telefon o yüzden bu fiyat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: just4techno

    999 diye bekleyenler için hayal kırıklığı ama çok dillendirildi bu telefon o yüzden bu fiyat

    LG G4 2399, Galaxy S6 2499, One M9 2799 TL den çıkmışken bence 1399 TL bu donanım özelliklerine göre pek pahalı sayılmaz bence 2 GB'lık modeli 900-1000 lira civarı olacak.
  • Ah şu 99'lu fiyatlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence biraz pahalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şaban Oğlu Şaban

    quote:

    Orijinalden alıntı: just4techno

    999 diye bekleyenler için hayal kırıklığı ama çok dillendirildi bu telefon o yüzden bu fiyat

    LG G4 2399, Galaxy S6 2499, One M9 2799 TL den çıkmışken bence 1399 TL bu donanım özelliklerine göre pek pahalı sayılmaz bence 2 GB'lık modeli 900-1000 lira civarı olacak.

    Dolar arttığı için fiyat size normal geliyor ama 4-5 ay önce konuşulduğunda bu fiyat söylenseydi kimse yanına yaklaşmazdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyattan alınmaz sırf 4gb ram var diye..
    bu arada 1400 tl deyip duruyordum fiyat olarak.. tahminim tuttu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dranas -- 3 Mayıs 2015; 17:44:38 >
  • 6 önceki dolarla şimdiki dolar aynı değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soledik dolar boyle olursa 1200den asagi olmaz diye ama cok pahali olmus bu paraya z3compact almak cok daha mantikli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyat daha kesin değil ki cihaz piyasaya çıkmadığı için 1999 yazan da var pcdepo 1150 TL yazdı mesajla 4gb olana ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyata hayatta alınmaz 4 gb ram in bi esprisi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her söylenene inanmayın henüz fiyatı açıklanmadı. Bu sadece tahmin fiyat.
  • Ulan nedir bu dolardan çektiğimiz 1 TL olsa da fiyatlar direkt olarak gelse yani ucuz gelsgelse nedir yawww

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyattan çıkıyorsa vazgeçerim direk, aklımdaki diğer telefonun siparişini veririm, 4gb olması vazgeçilmez yapmıyor cihazı. Sonuçta içinde intel var, cihaz yaygınlaşsın görürüz ama intel yüzünden hem ısınma hem şarj süresi problemi olabilir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • canx C kullanıcısına yanıt
    ısınma ile ilgili bir problemi yok şahsen ben zenfone 6 kullanıyorum fakat dediğinize şöyle bir konu ile destek veriyorum geçenlerde fd haber editörü bir konu açmıştı ve zenfone 3 için qualcomm işlemci kullanmayı düşündüğünü söylemişti ASUS'un buda aslında istedikleri verimi vermediğini gösteriyor interlden asus un
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şaban Oğlu Şaban

    ZenFone 2 ZE551ML, bu ayın son haftasında 1399 TL‘lik bir fiyatla piyasaya “merhaba” diyecek.

     ☆☆ ASUS ZenFone 2 Ana Konu / Kullanıcı Kulübü ☆☆

    Ürün linki buymuş :http://www.hizlial.com/asus-zenfone-2/10637830

    Kaynak :http://akillitelefon.com/2015/05/03/asus-zenfone-2-turkiye-fiyati-belli-oldu/

    Bu arada konu sahibi arkadaş aynı resim aynı konu 6 nisandada açıldı ve sizin koyduğunuz resim o zamanda vardı ve bu tip konular kabak tadı verdi artık hızlıal kim ki tr de fiyatı belirtlesin kesinleştirsin? Onlar sadece temsili fiyattır bu da dediğim konunun linki

    http://forum.donanimhaber.com/m_104511983/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultiMance

    Bu fiyata hayatta alınmaz 4 gb ram in bi esprisi yok.

    +1

    4gb ram tam.casperin vestel casperin anlamayani avlama taktigi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şubattaki Mobilite videosunda erdi özüağ bu fiyattan bahsetmiş ve gerçek olabileceğini söylemiş çünkü diyor satıcı firma asustan teklif almadan bu fiyatı yazmaz. Ayrıca o video çekildiğinde dolar kuru 2.45 2.50 bandındaydı. Ama bu telefonun hala Türkiye lansmanının yapılmaması tam bir muammaya sebep oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafta sonu Hong Kongdan 900 tl ye aldım 4 gb ram 64 gb memory olanı. Kayıt içinde 135 tl ödeyince 1035 tl ye gelecek gibi. daha kullanmadım ama bu fiyata canavar gibi telefon...
  • Güzel telefon asus zenfone 2. İlk gördüğümde çok beğenmiştim ve almaya karar vermiştim. Fakat 250 dolarlık telefona 1400 tl vermem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRKYTSC -- 4 Mayıs 2015; 17:02:56 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.