Şimdi Ara

mc 34063 ler ısınıyor anlayan bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İki adet oto Çakmak şarj aleti var 5v 1a yazmasına ve telefon 800 mA çekmesine rağmen mc34063 ler ve çıkıştaki bobin ateş gibi ısınıyor elim nasırlı olmasına rağmen parmak değmiyor. Sebebi ne olabilir sizce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • dandik şarj cihazı üzerinde yazan değerler genelde sallama oluyor, büyük ihtimalle max 700ma verebiliyordur. üzerindeki bobin küçükse zaten oradan belli eder kendini.
    biraz ısınması normal karşılanabilir, 50 derece civarı normaldir. daha fazla ısınıyorsa tasarım sallamadır büyük ihtimal. 1A civarı bir akım için external pass transistör gerekir zaten,sadece 34063 o akımı sağlayamaz.
  • Bu işin kalbi oradaki bobin dir bobin değeri ve akımı da değişiklik yapılırsa sorun olur mümkünse değeri aynı amperi yüksek olan bobin kullanın ısınma ortadan kalkacaktır.
  • Power ledde 12v 700ma sabit alıyorum hiç ısınma olmuyor mc de .mc nin max akımı 1.5A .o kadar ısınma olayın,ı ters bağlamıştım yanmıştı orda yaşadım, el yakacak sıcaklık sağlamken hiç görmedim ,ılık oluyor sadece .bozuk olma ihtimali yüksek ,şarj yapıyor mu ki
  • Biri dandik biri daha düzgün bir şey ama bir dakika içinde ateş gibi ısınıyorlar telefon 800 mA çekiyor. Çalışmasında sorun yok ikisinin de kaç mH bobin ki o değiştireyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde bi tane çalışan vardı bobini 237uh çıktı. Piyasada 220uh hazırları var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üni. 4.sınıf bir arkadaşa bitirme tezi için yaptığım devrede de MC34063 ısınması ile karşılaştım.Bende 0,4A.de eli yakmaya başlıyordu.Bu ısınma yüzünden bende hazır modül kullanmıştım.
    Bu arada tez(proje)güzel bir fikir,sırt çantasında güneş paneli takılı ve çanta içinde akü şarj ediliyor,3 adet ayrı USB çıkışı(cep,tablet ve MP3 çalar) ve 1 adetde 19-5A laptop şarj ve besleme çıkışı.Biraz uğraştırdı ama hamd olsun, bir günde teslim edebildim.Çok şahane oldu:D
    Sayın Ege beyin söylediği gibi biraz daha kalın telli bobin ile yaptığım halde ısınma yine aynıydı.Bendeki devrenin frekansının düşük olmasından ısındığını düşünüyordum.CT=1nF kullanmıştım.
    Bu durumda 2 farklı deneme yapmam gerekiyor anlaşılan.1=CT'yi 330 pF gibi yapıp denemek ve 2=Ege beyin tavsiyesine nazaran daha kalın telli bobin sarıp denemek.Elimde yarım kalan farklı bir iş var bitirince denerim ve sonucu paylaşırım inş.
     mc 34063 ler ısınıyor anlayan bakabilir mi? mc 34063 ler ısınıyor anlayan bakabilir mi?
  • Peki 7.2 Volt ile telefon şarj etmesi için ne yapmalıyım. Power bank yapmak istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nipp10

    Peki 7.2 Volt ile telefon şarj etmesi için ne yapmalıyım. Power bank yapmak istiyorum.

    Bence en uygunu LM2596 devresi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.