Şimdi Ara

amortisör ve değişim masrafı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
9.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araçta uzun zamandır ön taraf çukurlardan Vs. vuruntu yapıyordu. Bir iki hafta önce de ikitelli civarında maruz kaldığım çukur tuzağından sonra kasis Vs. Gibi yerlerde lokur lukur ön Soldan ses gelmeye başlayınca bu sabah kontrol amaçlı sanayiye götürdüm. Usta Rot balansçıya yönlendirdi. Rotçu aracı alıp bir iki tur attı ve reçeteyi elime tutuşturdu; ön iki amortisör ve Askı rotayı değişecekmiş. Döndüm ustaya fiyat sordum. Amortisör ler değişeceği için üst takozların da mecbur değişeceğini söyleyerek fiyatı şu şekilde söyledi;
    2 amortisör; 220 tl * 2= 440 TL.
    2 askı rotu; 40*2= 80. Tl.
    2 üst takoz ;75*2= 150 TL.
    İşçilik. ;100 = 100 Tl.
    ------------------Toplam;770 TL.

    Yine sürpriz bir masraf. Fiyatları tuzlu gelince parçaları internetten alacağımı söyledim "tamam" dedi. Kendi sipariş edeceği Amortisörlerin Japon malı olduğunu söyledi. Yarın uzun yolda çıkacağım tehlike arz edip etmeyeceğini sorduğumda 110 û geçme dedi. Dönüşe bıraktım bu tamir işini ama ön taraftan gelen bu lokurdu sesi beni çok gıcık ediyor. İnternetten parçaları daha ucuza mal edeceğimi düşünüyorum. Siz ne tavsiye ederseniz. Hangi sitesi iyidir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • SonNn_ S kullanıcısına yanıt
    Ben de amortisörleri değiştireceğim 2008 Jazz için.
    Bilgisayarlı ölçüm yaptırdım. Ön sol %28, ön sağ %44, arka sol %03, arka sağ %09 etkinlikte çıktı. Yani arkalar artık görevlerini yapamıyor durumda (%40 ın altı ömrünün sonuna yaklaştığını gösteriyor). Ölçüm yapan yer, arkalara gaz bastırıp kullanabilirsin, olmazsa arkaları değiştirirsin dedi ama tamirat işine güvenmediğimden yenilerini alacam. KYB marka almayı düşünüyorum. Honda orjinal olarak KYB veya Tokico marka kullanıyor genelde diye biliyorum.

    Daha önce spor frenler aldığım Otosupermarket sitesinden almayı düşünüyordum, hem güvenilir hem de çoğu yere göre ucuz fiyatlı diye. Ama İkitelli'de ki Bağcılar-Güngören sanayi sitesinde Japon araç yedek parçaları satan bir dükkandan alacam, biraz daha ucuza alma imkanı var ve yanlışlık olursa elden değişiklik yapabilirim kolayca. KYB için arkalar vardı, ancak ön sağ amortisör bulamadı. Satıcı; "beklersen yaklaşık 20-25 gün içinde yeni mallar gelecek, o zaman alabilirsin ama dolar artıyor, fiyatları yüksek olabilir" dedi.

    Dükkanda KYB fiyatları 170 tl önler ve 120 tl arkalardı şu anda. Muhtemelen artar yeniler gelince.
    Sitede ise önler 195 tl, arkalar 125 tl.

    Ama orjinal takozlar veya KYB marka takoz bulamadım (gelmiyormuş Türkiye'ye). Önler için toz koruyucu kauçuk da gelmiyormuş (KYB marka). Yerli malı vardır ama çok dayanıklı olacağını düşünmüyorum.

    Yine bu sanayi sitesinde nam amortisör (tamir yapan yer), amortisörleri takmak için adet başına 50 tl işçilik istiyor.

    Bilgiler bu kadar. Beklemedeyim ben, KYB'lar gelince taktıracam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 29 Nisan 2015; 13:57:58 >




  • Bilgiler için teşekkürler.işçilik için ustanın söylediği fiyat daha uygun.Çünkü rotlar da takılacak aynı fiyata

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.