Şimdi Ara

Hukukun ve Bilimin egosu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu iki kavramı irdelediğim yazım aşağıda linkte mevcuttur, yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

    http://belkidogrudurcudavut.blogspot.com.tr/2015/04/bilimin-ve-hukukun-egosu-ile-modernite.html



  • Elbette, bu dogmalardan sıyrılması için bilimin ve hukukun önce egolarından sıyrılması gerekmekte.Bugün dünyanın en önde medya kuruluşları deyince aklımıza hangileri geliyor? En basitinden Discovery-Nat Geo-BBC ilk anda dilimizin ucunda.
    Bu kanalların ortak özelliği bilim perspektifinden bakıldığı zaman nedir? Cevap açık, hepsi daha teori olmaktan öteye gidememiş ve kanımca gidemeyecek olan Evrim Teorisini mutlak bir doğru olarak önümüze sunmakta. Aksi olamaz, çünkü modern bilim temellerini bu sistem üzerine attı.


    önce okumayayaım dedim. Sonra uğraşmış yazmış bir bakayım dedim. ama evrim konusune gereksiz girmişsin.
  • Selamun aleykum

    Hukukun varolus sebebi hukuksuzlugun kol gezmesinden dolayi degildir. Hukuk bir zamanlar kucaginda oturan cocugun artik buyudugu ve ihtiyaclarinin kainatin yapisi (ilmi) ile giderilemedigi gercegi neticesiyle olusturulmus suni bir duzendir. Mesel elere kainat bazli cevap uretemez devamli gelismek zorundakalir. Ancak ilim yani kainat toplam ilmin butun olarak bulundugu bir yapidir. Bu acidan gelisini tamamlamis ihtiyaclarini beyan etmistir.

    Ego denen halde ilmin aciklayacak bir hakikati kalmamistir. Alcakgonullu olarak ilmini acar. Hukuk ise o ilimden faydalanmak icin acziyetini kabul eder. Hukuk kainati kucumserse egosu super uzaya tahvil olur. Hilbert denklemleriyle anilir. Kainatin egosu ise ilmini gizlemektir. Bu halde de koca kainat sessizlige gomulmus bir kara delik hukmune gecer.
    Uyumlu hukuk ve ilim ego yapacak kadar suresi olmadigini ve her seyin sonun oldugunu bilir. Hukuk ve ilim uyumlu iken Uyumsuzluk yapanin insan olmasi halinde de bir sonuc uretilecektir.
    Insanin tavrini soyle ornekleyelim. Bir adam bir aslanla birlikte bir sirke is basvurusuna gider. Aslan baslar konusmaya soyle halkanin ortasından atlarim eger halka yakilirsa soyle davranirim kafesimde yemem mutlaka masada yerim demis. Hayat hikayesini ozetlemis.bunu hayretle izleyen yonetici tamam kardesim seni ise aliyorum ama yanindaki maymuna is vermem diyerek gorusmeyi sonlandirmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.