Şimdi Ara

PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
275
Cevap
23
Favori
85.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Fırat56 F kullanıcısına yanıt
    Hatalı değil. Bu paranın iki baskısı var sadece. Yapılan haberler doğru değildi.
  • Öncelikle herkese merhaba.
    Konunun uzmanı olanlar ve koleksiyonerlerden bir yardım ricam olacaktı. Elimde 13 adet yabancı kağıt para mevcut ve bazı yerli madeni paralar var. Bu yabancı paralardan bir çoğunun yılını tespit ettim ancak arada bir iki tanesinden emin olamadım.

    2 Hindistan Rupisi space craft temalı
    5 Mısır piastresi üzerinde 1940 yazıyor ama sanırım o farklı anlama geliyor.

    Bana bunlar hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. Gerekli değerlendirmeyi yapıp satmak istiyorum, konuya hakim kişilerin fikirlerini de önemsiyorum.

     PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN




  • sevgili arkadaşlar bu konuyu görünce çok sevindim çocukluğumda bir hevesle başladığım amatörce biriktirdiğim paralarım vardı bu son koronalı günlerde vakit çok olunca biraz daha vakit ayırıp koleksiyonumu düzenledim değerlerini araştırdım kondüsyon ve emisyonlarını araştırdım elimde 130 civarı Türk ve yabancı para var 6.7.8.9. emisyon Türk paraları var şimdi merak saldım araştırıyoum koleksiyon sitelerini takip ediyorum mezatlara baktım öğrenmeye çalışıyorum paralarım zarfta duruyordu şimdi onları saklamak için asidi alınmış föyler alıcam daha iyi saklıycam önce 5. emisyon Türk paraları ile bütçem dahilinde niyetim yavaş yavaş koleksiyonumu geliştirmek yabancı paralarda yine olmayan çok pahalı değil ama beğendim ülke paralarını biriktirmeye devam edicem burada mesajları okudum çok faydalı oldu özellikle berkelium a çok teşekkür ederim bir bilgi rica edicem konuya hakim olanlar yazarsa sevinirim tekli mi föy daha iyi 2 li 3 lü olanlarıda var ayrıca internette yine föyler satılıyor biraz daha uygun fiyatları asidi alınmış föy nedir diğer föylerde saklanırsa ne olur yada zarf veya defter arasında saklanırsa ne olur bilgi alabilirmiyim geçen gün 7. emisyonda eksik paralarım vardı yada elimde iyi kondüsyonu olmayanların daha iyi kondüsyonu olanlarından seçtiğim paraları internette bulduğum gökçe koleksiyondan satın aldım denemek amaçlı çok büyük bir meblağ değil son derece özenli ve güzel bir gönderim oldu tek hepsi föyde ve numaralı geldi onlar sertifika numarası mı bilmiyorum şimdi bütçeme göre yavaş yavaş araştırmalarım doğrultusunda alıcam birde internette işıkla el farı ile çekilmiş resimler var ayrıntıları gösteriyor daha öğreneceğimiz çok şey var hayırlısı bakalım




  • serifarslan S kullanıcısına yanıt
    Ben de soruma cevap verecek bir hayırsever uzman aradım bulamadım. Çok aktif değil konu başlığı, inşallah birinin dikkatini çeker.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • serifarslan S kullanıcısına yanıt
    Her föyde içine birkaç kağıt para koyabileceğiniz büyük klasörler var, zevkinize göre bir şey seçeceksiniz artık. Binlerce çil durumda kağıt para günümüze gelmiş bunlar asidi alınmış föyde mi korunup geldi ? Defter arasına koyun böcekten, nemden, güneşten koruyun ya da asidi alınmış föylerde saklayın maddi durumunuza göre, önemli olan korumak ve kolleksiyon olayından zevk almak. Resimdeki gibi gelmediyse sertifikalı değildir. Kağı paralara alttan ışık verilip tüm ayrıntıları görülür böylece kondüsyon değerlendirilmesi yapılır. PARA KOLEKSİYONU ( NUMİSMATİK ) İLE İLGİLENENLER BURAYA LÜTFEN
    Atladığım bir şey varsa lütfen yeniden sorun.




  • Merhaba zamanında açık arttırmada seri numaralarından dolayı 2 adet dolar almıştım. Değerleri hakkında bir fikrim yok. Bu siteden seri numaraları kontrol ettiğimde nadir olduğu çıkıyor. Konu hakkında bilgi sahibi olan cevaplarsa sevinirim.
  • Kolay gelsin arkadaşlar hangi mezatçılar güvenilirdir acaba? Eski tc kağıt paralar aldım online müzayedede ama sahte olup olmadığını nasıl anlayacağım??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müzayede firmasının ismi Online Müzayede (İstanbul Şişli) ise ufak tefek hata yapabilirler ama sahte para listelemezler.

  • Bir senedir bir soru bile gelmemiş, hastalıktır, bozuk ekonomidir kaçtı galiba koleksiyon sevginiz, olmaz böyle koleksiyonunuza bakmak bile huzur vericidir bu yüzden on yıllardır bir şeyler topluyoruz.

  • Merhaba onerebileceginiz güvenilir mezat siteleri var mı ?

    Odabaşı diye bir sitede bazı açık artirmalara katıldım. Güvenilir midir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali Kucukodabasi esnaftir, guvenilirdir, tabiki bir urun alirken once kendinizi gelistirmeniz lazim, cil yazmasi cil oldugu anlamina gelmez, gorusler degiskendir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki paranin cevresinde Alexander (Buyuk İskender ) yaziyor gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkelium B kullanıcısına yanıt

    hocam yazı dilini bilmiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Elimde 2 Mark kağıt para var. Üzerinde BweiRentenmark yazıyor. 1937 yılına ait. A34972993 seri nolu. Değerli olduğunu düşünmüyorum ama satsam ne kadara satmalıyım acaba? Fikri olan arkadaş varsa memnun olurum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erol3366 -- 29 Ekim 2022; 19:31:4 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.